رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یک کارشناس مسائل بین‌المللی:

اروپا غیر از اسنپ‌بک شمشیر دیگری ندارد

یک کارشناس مسائل بین‌المللی گفت: بزرگ‌ترین منبع درآمدی کشور ما، صادرات نفت است که تحریمی بر اساس اسنپ‌بک در این زمینه اعمال نخواهد شد پس لطمه‌ای به منابع درآمدهای مالی کشور وارد نمی‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» به نقل از شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا، امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل بین‌المللی با اشاره به اقدام اروپا مبنی بر اسپ‌بک و بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت گفت: نباید قائل بر این بود که تحریم‌ها اثری نخواهد داشت؛ اما باید به‌اندازه اثرگذاری تحریم‌ها نگران بود نه بیشتر و مراقب بود تا جامعه دچار التهاب بیشتر نشود.

وی با بیان اینکه با اسنپ بک تحریم‌ها از 6 مهر برگردانده خواهد شد، ادامه داد: براساس متن قطعنامه های سازمان ملل، یک قطعنامه مربوط به تعلیق فعالیت های هسته ای و 5 تای دیگر در دلش موضوع تحریم ها را دارد.

ابوالفتح با اشاره به تحریم‌هایی که ذیل این قطعنامه‌ها اعمال خواهد شد، ادامه داد: عمده‌ترین تحریم‌ها، تحریم فعالیت‌های هسته‌ای و تسلیحاتی ایران است، بخش از تراکنش‌های مالی و همچنین بازرسی از کشتی‌ها و هواپیماها جز محدودیت‌هایی است که بر اساس این قطعنامه‌ها اعمال خواهد شد.

این کارشناس مسائل بین‌المللی با بیان اینکه هیچ‌کدام از تحریم‌های اعمالی، تحریم‌های نفتی و بانکی را شامل نمی‌شود، عنوان کرد: بزرگ‌ترین منبع درآمدی کشور ما، صادرات نفت است که تحریمی بر اساس اسنپ بک در این زمینه اعمال نخواهد شد پس لطمه‌ای به منابع درآمدهای مالی کشور وارد نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه مسئله بازرسی کشتی‌ها و هواپیماها هم نامحدود نیست، گفت: این‌طور نیست که هر کشتی یا هواپیمایی را بازرسی کنند، کشوری که در خواست بازرسی می‌کند باید نشانه‌هایی از وجود کالای ممنوعه داشته باشد؛ بنابراین در چرخه تولید هم لطمه‌ای وارد نخواهد شد ضمن اینکه همه این موارد در حال حاضر ذیل تحریم‌های یک جانبه آمریکا اتفاق می‌افتد.

ابوالفتح ادامه داد: کشورهایی که از ترس آمریکا با ایران مراوده ندارند باوجود یا عدم وجود اسنپ بک هم مراوده‌ای نخواهند داشت همان‌طور که کشورهایی که با ایران مراودات خود را حفظ کردند حتی با فعال‌ شدن اسنپ بک هم به مراودات خود ادامه خواهند داد.

این کارشناس مسائل بین‌المللی با بیان اینکه مراودات ما با دنیا با برجام آغاز نشده بود که با مرگ برجام از بین برود، گفت: دیر یا زود عمر برجام تمام می‌شود؛ چون بر اساس متن برجام عمر آن 10 سال پس از اجرا بود اگر اروپا دست به مکانیزم ماشه نمی‌زد باز هم عمر برجام رو به اتمام بود.

وی با اشاره به اینکه فعال کردن اسنپ بک توسط اروپا مراودات ما را نه با آمریکا و نه با اروپا قطع نمی‌کند، ادامه داد: اقدام اروپا در فعال‌سازی اسنپ بک می‌تواند الگوی مذاکرات را از این پس تغییر دهد، الگویی که از این به بعد اروپایی‌ها در آن نقشی نخواهند داشت؛ زیرا ترامپ قائل به کار جمعی نیست.

ابوالفتح با بیان اینکه اروپا ابزار اسنپ بک را یک‌بار در اختیار داشت و از آن استفاده کرد، گفت: قرار نیست اسنپ بک دوباره اجرا شود اروپا بعد از اسنپ بک شمشیر دیگری در دست ندارد.

انتهای خبر/

 

1404-07-01 08:49 شماره خبر : 15806

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.