رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است به شرط آن که
جمعه 1403/06/30 Friday - 2024 20 September الجمعة ، 17 ربيع الأول ، 1446
ساعت
1403-05-13 12:40 شماره خبر : 7195 https://diyareaftab.ir/short/NBmQ8 0
رئیس‌ پلیس‌راه استان مرکزی خبر داد:

رئیس‌ پلیس‌راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی گفت: تعداد کشته‌شدگان تصادفات جاده‌ای در استان مرکزی نسبت به سال گذشته، ۹ درصد کاهش یافته است.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ محمد پورشمس، صبح امروز، در نشست خبری رئیس‌پلیس‌راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی با اصحاب رسانه با تأکید بر اینکه، ۴۸ هزار مورد از تخلفات رانندگی که تحت قانون قرار گرفته‌اند و اعمال قانون شده‌اند، منجر به بروز حوادث شده است، گفت: جرایم جدید مربوط به رانندگی از تاریخ ۲۴ تیرماه سال جاری به اجرا درآمده و تاکنون تأثیر مثبتی در کاهش تصادفات، تعداد فوتی‌ها و مجروحان این حوادث داشته است.

وی افزود: پلیس‌راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی در چهار ماه ابتدایی امسال، ۲۸۴ خودروی شوتی را در جاده‌ها و ۲۵۹ خودروی دیگر را به‌صورت سیستمی و از طریق سیستم‌های جامع پلیس توقیف کرد.

رئیس‌ پلیس‌راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی بیان کرد: تعداد کشته‌شدگان تصادفات جاده‌ای در استان مرکزی در مدت مشابه سال گذشته، ۹ درصد کاهش یافته است و در چهار ماه ابتدایی امسال، ۱۷۱ نفر در جاده‌های این استان جان خود را از دست دادند.

پورشمس عنوان کرد:  بیشترین میزان جریمه، معادل ۱۵ میلیون ریال، به رانندگی در حالت مستی اختصاص دارد و پس از آن، سبقت غیرمجاز با جریمه‌ای به مبلغ ۷ میلیون ریال است و به طور کلی، اکثر تخلفات رانندگی که منجر به حادثه می‌شوند، با جریمه‌ای معادل ۵ میلیون ریال مواجه هستند.

وی اظهار کرد: اجرای جریمه‌های جدید رانندگی تاکنون منجر به کاهش ۵ هزار و ۵۰۰ مورد تصادف، کاهش ۴۹ درصدی تخلفات خطرناک و کاهش ۱۷ نفر از تعداد کشته‌شدگان حوادث رانندگی در جاده‌های استان مرکزی شده است.

رئیس‌ پلیس‌راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی خاطرنشان کرد: تعداد مجروحان حوادث رانندگی به ۲ هزار و ۲۴۳ نفر رسید که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۹ درصد یعنی معادل ۲۳۵ نفر کاهش یافته است.

پورشمس تصریح کرد: استان مرکزی در زمینه کنترل هوشمند ترافیک در جاده‌ها از استان‌های پیشگام به شمار می‌آید و در حال حاضر ۸۶ دوربین هوشمند در جاده‌ها فعال است که از این تعداد، بیش از ۶۲ دوربین قابلیت محاسبه میانگین سرعت را دارند.

وی بیان کرد: استان مرکزی دارای ۶ هزار و ۴۰۰ کیلومتر جاده است که کریدورهای شمال به جنوب و شرق به غرب را به هم متصل می‌کند.

رئیس‌ پلیس‌راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی عنوان کرد: از جاده‌های استان، مجموع، ۲۲۴ کیلومتر معادل سه درصد به صورت آزادراه، ۵۰۲ کیلومتر معادل هشت درصد به عنوان بزرگراه، ۴۲۵ کیلومتر معادل هفت درصد به عنوان راه اصلی، ۱۲ درصد به عنوان راه فرعی و بیش از ۶۹ درصد به عنوان راه‌های روستایی است.

پورشمس اظهار کرد: در چهار ماه نخست امسال، ۴۵ درصد از تلفات حوادث رانندگی در این استان در آزادراه‌ها، ۳۳ درصد در جاده‌های روستایی و ۱۳ درصد در جاده‌های اصلی ثبت شده است.

وی خاطرنشان کرد: ۱۱ درصد از جاده‌های استان مرکزی به صورت جداگانه و با حفاظ میانی ایمن‌تر از سایر جاده‌ها طراحی شده‌اند و ۳۷ نقطه حادثه‌خیز جدید شناسایی شده است و هر سه سال، این نقاط با همکاری راهداری استان و پلیس راه کشور مورد بررسی قرار گرفته و در برنامه‌ریزی‌ها گنجانده می‌شوند.

رئیس‌ پلیس‌راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی تصریح کرد: نقاط پرخطر جاده‌ای استان قبلاً شناسایی و رفع شده‌اند و تنها دو مورد در تقاطع خنداب و تقاطع شهرک صنعتی خیرآباد اراک باقی مانده که در حال حاضر در حال انجام است.

پورشمس بیان کرد: بیشترین تصادفات منجر به فوت در استان مرکزی به ترتیب شامل ۳۲ درصد(۳۸ نفر) در محورهای فرعی، ۱۷ درصد(۲۱ کشته) در آزادراه ساوه - همدان، ۱۵ درصد(۱۹ نفر) در جاده اراک - قم و ۱۴ درصد(۱۸ فوتی) در محورهای روستایی بوده است.

وی با بیان اینکه در چهار ماه ابتدایی امسال، ۴۷ درصد از حوادث واژگونی در این استان به فوت افراد منجر شده است، عنوان کرد: در این مدت، ۶۴ درصد از افرادی که در حوادث رانندگی این استان جان باختند، در محل حادثه فوت کردند و ۳۶ درصد دیگر در بیمارستان‌ها جان خود را از دست دادند.

عنوان کرد: در حوادث رانندگی در جاده‌های استان مرکزی، ۷۷ درصد از جانباختگان مرد و ۲۳ درصد زن بودند، همچنین، ۶۴ درصد از کشته‌شدگان در گروه سنی یک تا ۵۰ سال قرار داشتند و بیشتر آن‌ها در سنین جوانی بودند.

رئیس‌ پلیس‌راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی اظهار کرد: ۷۱ درصد از تصادفات مربوط به خودروهای سواری بوده است، همچنین در چهار ماه اول امسال، ۲۶ مورد تصادف که منجر به فوت، جرح یا خسارت شده، به سازمان‌هایی که در انجام وظایف خود کوتاهی کرده و مقصر شناخته شدند، اختصاص یافته است.

پورشمس خاطرنشان کرد: تقریباً هفت درصد از افرادی که در حوادث رانندگی جاده‌های این استان جان خود را از دست دادند، غیرایرانی بودند و از مجموع فوت شدگان، ۱۲۲ نفر که معادل ۷۱ درصد است، متاهل بودند.

وی تصریح کرد: ۴۱ درصد از افرادی که در این استان فوت کردند، ساکن و بومی استان بودند، همچنین، ۴۹ درصد از کشته‌شدگان حوادث رانندگی برون‌شهری در استان مرکزی به خودروهای سواری پراید، پژو و وانت‌ها مربوط می‌شود.

رئیس‌ پلیس‌راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی با بیان اینکه مأموران پلیس‌راه استان مرکزی از تاریخ ۲۴ مرداد تا چهارم شهریور سال جاری به منظور برگزاری آئین اربعین در حالت آماده‌باش کامل خواهند بود، عنوان کرد: آئین پیاده‌روی اربعین در شهر اراک همانند سال‌های گذشته در روز چهارم شهریورماه امسال به سمت امامزاده محمدعابد(ع) برگزار خواهد شد و انتظار می‌رود که مردم همکاری مناسبی با پلیس داشته باشند.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظرات
آخرین اخبار