رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
پنج‌شنبه 1403/08/10 Thursday - 2024 31 October الخميس ، 28 ربيع الآخر ، 1446
ساعت
کارشناس باستان شناسی:

کارشناس باستان شناسی گفت: کاروانسرای باغ شیخ از بناهای دوره زندیه است که علاوه بر فضای کاروانسرایی دارای یک آب انبار، حسینیه و محراب است که در چهاردهم مهر سال ۱۳۵۴ خورشیدی به ثبت ملی رسید.

به گزارش « دیار آفتاب»؛ به نقل از نار خبر؛ زهرا نظری درویژه برنامه پاسداشت ثبت جهانی کاروانسرای باغ شیخ گفت: کاروانسرای عبدالغفارخان یا باغ شیخ واقع در روستای باغ شیخ در هشت کیلومتری شرق شهر ساوه قرار دارد که در سال‌های اخیر با انجام برخی اقدامات عمرانی از قبیل نقشه‌برداری و مرمت و همچنین همت مسئولین به ثبت جهانی رسید.


نظری بیان کرد: کاروانسرای باغ شیخ از بنا‌های دوره زندیه است که علاوه بر فضای کاروانسرایی، دارای یک آب انبار، حسینیه و محراب است که در چهاردهم مهر سال ۱۳۵۴ خورشیدی به شماره ۱۱۵۸ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

وی تصریح کرد: کاروانسرای باغ شیخ یا کاروانسرای عبدالغفار خان دومین اثر ثبت شده استان مرکزی در فهرست جهانی است.

وی گفت: کاروانسرای عبدالغفارخان باغ شیخ با مساحتی در حدود ۴۸۰۰ متر مربع به لحاظ معماری در زمره کاروانسرا‌های چهار ایوانی اقلیم گرم و خشک ایران محسوب می‌شود.

نظری تصریح کرد: به طور قطع ثبت جهانی کاروانسرای باغ شیخ ساوه علاوه بر معرفی بخشی از معماری ایرانی به جهان با شاخصه‌ها و عملکرد‌های خاص خود، زمینه‌های رونق گردشگری، ایجاد اشتغال و توسعه پایدار در شهرستان تاریخی ساوه با جاذبه‌های تاریخی و طبیعی متنوع را فراهم می‌آورد.

وی بیان کرد: کاروانسرا‌ها در ایران حداقل از دوره هخامنشی نقش ویژه‌ای داشته و نقش عملکردی و کارکردی خود را بخصوص در ارتباط با راه بزرگ شاهی یا راه بزرگ خراسان در دوره‌های بعدی یعنی دوره اشکانی، ساسانی و بعد‌ها در تمام طول دوره اسلامی حفظ کرده‌اند.

اخبار مرتبط
نظرات
آخرین اخبار