رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
رئیس کمیسیون اجتماعی شورای اراک مطرح کرد:

هوای اراک قربانی مازوت‌سوزی

رئیس کمیسیون اجتماعی شورای اسلامی کلانشهر اراک گفت: مازوت‌سوزی بیشترین نقش را در افزایش آلایندگی اراک دارد و مصارف خانگی، حمل و نقل درون شهری نیز بخشی از آلایندگی سطح شهر اراک به حساب می‌آیند.

پیمان عین‌القضاتی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» در رابطه با علت افزایش آلودگی کلانشهر اراک گفت: بحث آلودگی هوای اراک یکی از بحث‌های مهم و اساسی است که این بحث به منطقه خاص جغرافیای شهری اراک برمی گردد که پدیده وارونگی دما را در خود نهفته دارد که این پدیده از سال‌های قبل وجود داشته است.

وی افزود: بر اساس اعلام نظرات کارشناسان که در خصوص آلودگی هوای کلانشهر اراک تحقیقات و مطالعاتی داشتند، مازوت‌سوزی بیشترین نقش را در افزایش آلایندگی اراک دارد و مصارف خانگی، حمل و نقل درون شهری نیز بخشی از آلایندگی سطح شهر اراک به حساب می‌آیند.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی کلانشهر اراک بیان کرد: پدیده باد غالب کلانشهر اراک از غرب به شرق است که قاعدتاً به علت قرارگیری برخی صنایع مانند نیروگاه با وجود سوخت گوگرد حاصل از سوخت مازوت به سمت شهر اراک است که به علت پدیده سکون هوا افزایش آلایندگی هوا را داریم. با این حال صنایعی که در حوزه نفت و گاز مشغول فعالیت هستند و به خاطر نوع تاسیساتی که دارند در آلایندگی شهر اراک تاثیر خود را گذاشته‌اند.

سکوت در برابر لیست سیاه آلایندگی

عین‌القضاتی در رابطه با صنایع آلاینده اراک عنوان کرد: لیست سیاهی از صنایع آلاینده اراک داریم که بارها تقاضا کردیم این لیست به سمع و نظر مردم برسانیم که مردم نیز از میزان تاثیر صنایع در آلایندگی شهر مطلع باشند که منتشر نشده است.

وی در رابطه با اینکه آیا آلودگی کلانشهر اراک کم‌کاری سازمانی بوده است، خاطرنشان کرد: مهم‌ترین موضوعی که در این اصل وجود دارد و طبق اصطلاح سند کاهش آلودگی هوای شهر اراک، تمامی دستگاه و نهادهایی که در این حوزه هستند برای آنها تدابیری انتخاب شده که باید به آن عمل کنند که این تدابیر عبارت است از توسعه فضای سبز شهر اراک، تعطیلی برخی از صنایع آلاینده‌ای که در مسیر باد غالب حضور دارند که کارخانجات تولید ماسه نیز بخشی از این آلایندگی است که در مسیر باد غالب قرار دارند.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی کلانشهر اراک اظهار کرد: صنایعی که آلودگی ایجاد می‌کنند، آلایندگی آنها مستقیم به شهر منتقل می‌شود که مهم‌ترین چالشی که در حال حاضر داریم بحث مازوت سوزی نیروگاه شازند است که به علت ناترازی‌ها نیز آلودگی شر اراک یز کمتر نشده است و به هر حال تدابیر ملی در این است که مازوت سوخته شود تا قطعی برق نداشته باشیم.

انرژی تجدیدپذیر راه نجات آلودگی اراک

عین‌القضاتی در رابطه با برنامه‌های کوتاه و بلند مدت برای کاهش آلودگی هوا گفت: طبق قانون باید صنایع اراک و استان مرکزی سالی 5 درصد از انرژی برق خود را از طریق انرژی تجدیدپذیر تامین کنند که به عبارتی با ایجاد انرژی تجدیدپذیر برق را تولید و از برق تولیدی برای خود مصرف کنند که متاسفانه این امر مهم انجام نشده است.

وی ادامه داد: صنایع پر مصرف برقی در اراک هنوز اندر خم یک کوچه هستند یعنی آمار رضایت بخشی را از توسعه تولید انرژی برق حاصل از تجدیدپذیر نداریم که نشان دهنده این است که دستگاه متولی تولید برق در سال گذشته به این موضوع توجه جدی نکرده و شرکت‌های مربوطه هم اقدام لازمی را انجام نداده است.  

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی کلانشهر اراک بیان کرد: یک سری اقدامات سلبی و ایجابی در حوزه کاهش آلودگی داریم که در اقدامات سلبی در برخورد با کارخانجات و صنایع که آلایندگی تولید می‌کنند باید از طریق محیط زیست انجام شود که باید گزارش‌های ماهانه اعلام و انتشار شود که مردم مطلع شوند که این اتفاق رخ نداده است.

عین‌القضاتی در پایان تصریح کرد: در مورد اقدامات ایجابی در حوزه ایجاد صنایع استان و کلانشهر اراک بر این باشد که برای کاهش مصرف برق، خود صنایع به سمت تولید برق از طریق ایجاد نیروگاه‌های تجدیدپذیر پیش بروند.

انتهای خبر/

1403-10-11 13:52 شماره خبر : 10617

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.