درباره نویسنده
نویسنده و کارشناس رسانه:
دشمن به دنبال کنترل اذهان عمومی است

نویسنده و کارشناس رسانه گفت: دشمن با ایجاد فضاسازیهای روانی و طراحی کارزارهای فکری به دنبال کنترل اذهان عمومی است.
حجتالاسلام مهدی یگانه در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» در ارتباط با جنگ شناختی و تأثیرات آن بر جامعه گفت: جنگ شناختی یکی از مهمترین مباحث روز است که هم در جبهه انقلابیون و هم در جبهه دشمن مورد توجه قرار گرفته است.
نویسنده و کارشناس رسانه با اشاره به تاریخچه جنگ شناختی، بیان کرد: این نوع جنگ از صدر اسلام به نحوی اجرا میشده است، اما امروزه بهطور بارزتر و روشنتری مشاهده میشود. بسیاری از کشورها، بهویژه ایران، درگیر این نوع جنگ شدهاند.
دشمنان با استفاده از ابزارهای جدید، ذهن و تفکر مردم را تحت تأثیر قرار میدهند
وی توضیح داد: دشمنان به جای استفاده از جنگهای نظامی، از جنگ شناختی برای تسلط بر کشورها استفاده میکنند و با استفاده از ابزارهای جدید، ذهن و تفکر مردم را تحت تأثیر قرار میدهند و سعی دارند انسانها را مانند رباتها تحت کنترل خود درآورند.
یگانه ادامه داد: جنگ شناختی به صورت خاص به نقاط قوت و ضعف فرهنگ و اعتقادات مذهبی مردم میپردازد و سعی میکند تا با بزرگنمایی نقاط ضعف، اعتماد به نفس و قدرت دفاعی مردم را تضعیف کند. از این رو، رسانهها و ابزارهای ارتباطی به عنوان ابزار اصلی جنگ شناختی در تعارضهای فرهنگی و اجتماعی مهم هستند.
نویسنده و کارشناس رسانه به تأثیرات جنگ شناختی بر افراد مذهبی اشاره کرد و افزود: برخی افراد مذهبی که پایبند به اعتقادات خود بودند، تحت تأثیر این نوع جنگ، اعتقادات خود را کنار گذاشته و آنها را بهعنوان خرافات تلقی میکنند.
وی همچنین به تاریخچه جنگ شناختی در اسپانیا اشاره کرد و گفت که دشمنان بدون خونریزی و جنگ نظامی، توانستند کشور را تصرف کنند. در اغتشاشات اخیر نیز جنگ شناختی بهطور بارزی مشاهده شد و حتی افرادی که باید به آرمانهای خود پایبند باشند، در مقابل خودیها ایستادند.
یگانه تأکید کرد: جنگ شناختی یکی از زیرمجموعههای جنگ ترکیبی است و دشمنان با استفاده از رسانهها و فضای مجازی، دیگران را تحت سلطه خود قرار میدهند. رهبر انقلاب نیز بر اهمیت یادگیری دانش شناختی و علوم شناختی تأکید کردهاند.
دشمن با ایجاد فضاسازیهای روانی به دنبال کنترل اذهان عمومی است
نویسنده و کارشناس رسانه عنوان کرد: در جنگ شناختی، دشمن با ایجاد فضاسازیهای روانی و طراحی کارزارهای فکری به دنبال کنترل اذهان عمومی است. روشهای متعددی دشمن برای مختل کردن ایدئولوژیهای اسلامی و انقلابی به کار میگیرد و آمادگی حداکثری مردم در برابر این قبیل تهدیدات مورد نیاز است.
وی با اشاره به نمونههای تاریخی از جمله غزوههای اسلام و جنگهای جدید، تصریح کرد: همواره دشمن تلاش کرده از طریق نوعی نفوذ فرهنگی و فکری، قدرت خود را گسترش دهد. تأثیرات جنگ شناختی در اغتشاشات داخلی از جمله حوادث سال ۱۳۸۸ و نقش رسانههای اجتماعی در تحرک بخشی جنبشهای اجتماعی کاملا مشهود است.
یگانه به راهکارهای مقابله با جنگ شناختی اشاره کرد و گفت که جهاد تبیین بهترین راه مقابله با این نوع جنگ است. چرا که دشمنان نقاط ضعف را بزرگنمایی کرده و نقاط قوت را نزد افراد ضعیف نشان میدهند.
نویسنده و کارشناس رسانه همچنین به اهمیت رسانهها در جنگ شناختی اشاره کرد و گفت: رهبر انقلاب نیز بر اهمیت فضای مجازی تأکید کردهاند. جنگ شناختی و جنگ فرهنگی کمتر از جنگ نظامی نیست و دشمنان بودجههای زیادی را برای این نوع جنگها اختصاص دادهاند.
وی در پایان تأکید کرد: باید با یادگیری ابزارهای شناختی و مقابله با برنامههای دشمن، اجازه ندهیم که آنها به اهداف خود برسند. چرا که جنگ شناختی حتی بر افراد مذهبی نیز تأثیر گذاشته و ذهن آنها را تحت سلطه خود قرار داده است.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- «علی فاضلی» نایبقهرمان مسابقات قویترین مردان شد
- آخرین وضعیت پروژه ۸۱۰۰ واحدی مسکن ملی
- برگزاری اجتماعات یادگیری معلمان
- تلخ و شیرینهای ۴ ساله خانه ملت!
- دادستان جدید خمین معرفی شد
- حادثه تلخ بمباران شهر اراک در دوران دفاعمقدس
- مسیرهای راهپیمایی روز قدس در استان مرکزی
- مجتمع آب سنگین خنداب را بیشتر بشناسید
- «حسین افضلی» بازرس کل استان مرکزی شد
- تأثیر هوش مصنوعی در تکامل دین
آخرین اخبار
- تحریف امامت قیام عاشورا را رقم زد
- بازرسی از ۲۱۶ واحد صنفی در استان مرکزی
- ۳۰۸ هزار راس دام علیه بیماری ایمنسازی شدند
- کاروان اسرای کربلا در خمین
- لزوم نظارت بر بازار از تولید تا مصرف
- آئین عزاداری روز یازدهم محرم در شهر اراک
- مردم ایران با وحدت پاسخ متجاوز را دادند
- آئين عزاداری يازدهم محرم در اراک
- مردم در جنگ فرهنگ عاشورا را نشان دادند
- اجتماع عظیم زینبیون در اراک برگزار میشود
- مشاهده بیشتر