رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
مدرس حوزه علمیه اراک:

فلسفه قیام عاشورا احیای اسلام ناب بود

مدرس حوزه علمیه اراک گفت: احیای اسلام ناب با قیام عاشورا، حرکتی الهی برای پاسداری از حقیقت و عدالت بود که با خون حسین علیه‌السلام در کربلا رقم خورد و تا ابد چراغ راه هدایت باقی ماند.

 طاهره اسکندری در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» گفت: هدف ما در عزاداری‌ها این است که با ارائه تصویری جامع از انگیزه‌های نهضت عظیم عاشورا، نقش بسزایی در روشن‌سازی افکار عمومی و ترویج فرهنگ غنی حسینی ایفا کنیم.

مدرس حوزه علمیه اراک بیان کرد: امام حسین (علیه‌السلام) با قیام الهی خود، سدی محکم در برابر نابودی اسلام در برابر انحرافات و بدعت‌ها ایجاد کردند و اجازه ندادند نور الهی خاموش شود. عزت‌خواهی و نفی ذلت، به‌عنوان یکی از مهم‌ترین فلسفه‌های قیام امام حسین (علیه‌السلام) است و اهمیت حفظ عزت نفس و کرامت انسانی را در مواجهه با ظلم و ستم مشخص می‌شود و به ما می‌آموزد که هرگز نباید زیر بار ذلت رفت.

وی افزود: شواهد تاریخی به وضوح نشان می‌دهد که قیام عاشورا، ماهیت فاسد حکومت بنی‌امیه را آشکار ساخت و زمینه‌ساز سقوط نهایی آنان و درسی بزرگ برای تمام ستمگران تاریخ شد. شهادت امام حسین (علیه‌السلام) و یاران باوفای ایشان، به‌عنوان الگویی جاودانه برای آیندگان در زمینه ایستادگی در برابر ظلم و ستم و فداکاری در راه عقیده و ارزش‌های اسلامی، همواره مورد تجلیل و بررسی قرار می‌گیرد. ما با تبیین ابعاد مختلف این الگو، جوانان و نسل‌های آینده را به پیروی از این مسیر نورانی دعوت می‌کنیم.

اسکندری اظهار کرد: برخی، تحت تأثیر فرهنگ‌های بیگانه، سعی در معرفی تصویری نادرست از عاشورا دارند. اما ما بر اهمیت فرهنگ الهامی عاشورا تأکید می‌کنیم. شهادت امام حسین (علیه‌السلام) نه یک انفعال، بلکه الهام‌بخش مبارزه و ایستادگی در برابر ظلم و ستم است و به دیگران می‌آموزد که چگونه باید در راه حق و حقیقت با شجاعت تمام گام برداشت.

مدرس حوزه علمیه اراک تصریح کرد: تأثیرپذیری و تأثیرگذاری، بی‌تابی و تحمل سختی‌ها، بی‌تفاوتی و احیاگری، هواپرستی و ایمان و تقوا، بی‌لیاقتی و شایستگی‌ها، بهانه‌گیری و بهاءخواهی، فرصت‌طلبی و فرصت‌خواهی، از جمله مواردی هستند که به صورت عمیق در این مباحث تحلیل می‌شوند تا ابعاد مختلف نهضت عاشورا روشن شود.

وی مخاطبان را بر تفکر در پیوند عاشورا و فرهنگ انتظار تاکید کرد و افزود: این مباحث جامع و روشنگرانه، نویدبخش تعمیق شناخت و درک صحیح از قیام عاشورا و پیوند ناگسستنی آن با فرهنگ انتظار است. انتظار می‌رود که تأثیر بسزایی در تعالی معنوی و فرهنگی جامعه اسلامی داشته باشد.

انتهای خبر/د

1404-04-11 14:14 شماره خبر : 14416

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.