رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
1403-11-06 08:59 شماره خبر : 11170 https://diyareaftab.ir/short/Vpxok
کارشناس مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت اراک:

کارشناس مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت شهرستان اراک گفت: هفته ملی مبارزه با سرطان، از اول تا هفتم بهمن‌ماه، فرصتی برای تقویت آگاهی‌رسانی درباره سرطان، تشویق به پیشگیری و تشخیص زودهنگام و حمایت از بیماران است.

عصمت نجفی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» گفت: سالانه هزاران مورد ابتلا به سرطان در ایران و میلیون‌ها مورد در جهان رخ می‌دهد. در صورت تشخیص به موقع و زودهنگام، تومور در مراحل اولیه و محدود بوده و در نتیجه درمان آن آسان‌تر و امکان کنترل و بهبود کامل آن بسیار زیاد است. 

وی افزود: در ایران سالانه بیش از ۱۳۰ هزار نفر به سرطان مبتلا می‌شوند که این عدد تا سال ۲۰۳۰ میلادی به بیش از ۱۶۰ هزار نفر خواهد رسید.

سرطان دومین عامل مرگ و میر 

نجفی اشاره کرد: در ایران سرطان دومین عامل مرگ و میر است که با افزایش امید به زندگی و افزایش درصد سالمندی در جمعیت کشور پیشرفت علم و فناوری پزشکی و دور شدن سبک زندگی از محیط پاک و بدون آلاینده‌های سرطان‌زای صنعتی انتظار می‌رود موارد بروز سرطان در دو دهه آینده به دو برابر افزایش یابد.

کارشناس مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت شهرستان اراک بیان کرد: در حال حاضر بیش از ۳۰۰ هزار بیمار مبتلا به سرطان در کشور وجود دارد. با دانش فعلی بشر، پیشگیری از بروز سرطان‌ها با کنترل عوامل خطر مقدور است و تشخیص زودرس با هدف درمان قطعی در بسیاری از موارد امکان‌پذیر است.

وی توضیح داد: عوامل بوجود آورنده سرطان شامل عوامل ژنتیکی، عوامل سرطان‌زای فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی و شیوه زندگی است. ضرورت تشخیص زود هنگام و انجام آزمایشات تشخیصی در افراد خانواده‌هایی که سابقه ابتلا به سرطان‌هایی نظیر سرطان پستان، کولون، معده، پروستات، ریه، تخمدان و سرطان خون دارند، بسیار مهم است.

پیشگیری از ابتلا به سرطان لازم است

نجفی افزود: علائم هشدار دهنده سرطان شامل زخم‌هایی که حداکثر تا ۳ ماه بهبودی نیابند، بروز تغییرات واضح در خال، تغییر در اجابت مزاج به مدت طولانی، وجود توده در بدن، طولانی شدن سرفه بیش از سه هفته، گرفتگی و خشونت صدا بیش از سه هفته، دل درد و سنگینی سردل همراه با کاهش وزن یا اشکال در بلع غذا، کاهش قابل توجه و بدون دلیل وزن و خونریزی غیر طبیعی از پوست و مخاط است.

کارشناس مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت شهرستان اراک تاکید کرد: برای پیشگیری از ابتلا به سرطان لازم است وزن متعادلی داشته باشید، از مصرف غذاهای پرچرب، سرخ کرده و نمک‌زده پرهیز کنید یا مصرف آنها را کاهش دهید.

 وی افزود: میوه، سبزیجات، غلات و گوشت ماهی را بیشتر مصرف کنید چرا که می‌توانند با افزایش سطح آنتی‌اکسیدان‌ها سبب کاهش بروز سرطان شوند.

نجفی توصیه کرد: حداقل ۳۰ دقیقه در روز فعالیت ورزشی داشته باشید، از مصرف الکل و سیگار پرهیز کنید و برای غربالگری و تشخیص زودهنگام سه سرطان شایع (پستان، دهانه رحم و روده بزرگ) به نزدیک‌ترین پایگاه سلامت و یا مرکز جامع خدمات سلامت شهری و روستایی محل سکونت خود مراجعه کنید.

کارشناس مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر مرکز بهداشت شهرستان اراک گفت: هفته ملی مبارزه با سرطان، از اول تا هفتم بهمن‌ماه، فرصتی برای تقویت آگاهی‌رسانی درباره سرطان، تشویق به پیشگیری و تشخیص زودهنگام و حمایت از بیماران است.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.