رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
شنبه 1403/10/29 Saturday - 2025 18 January السبت ، 18 رجب ، 1446
ساعت
1403-08-19 10:20 شماره خبر : 9388 https://diyareaftab.ir/short/VpKoJ
تحلیلگر مسائل سیاسی:

تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: حزب‌الله آن‌قدر مستحکم است که نه‌تنها انتظار و توقعی که سران رژیم صهیونیستی برای فروپاشی آن، مطرح کرده بودند، اتفاق نمی‌افتد.

به گزارش خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ به نقل از خبرگزاری فارس، مهدی فضائلی تحلیلگر مسائل سیاسی در برنامه تلویزیونی «حماسه خوان» که از شبکه اول سیما پخش شد درباره وضعیت آینده مقاومت پس از شهادت فرماندهان، گفت: فکر می‌کنم اگر از بحث وعده‌های الهی و اینطور مباحث فعلاً عبور کنیم، بالاخره نصرتی که خدای متعال وعده داده و ما به آن ایمان داریم و حتماً محقق خواهد شد، در حقیقت تحلیل کارشناسی اگر بخواهیم داشته باشیم، اگر روندها را ببینیم می‌توانیم مقداری به پاسخ پرسش نزدیک شویم.

وی افزود: باید ببینیم که مقاومت از کجا شروع شده و چه مراحلی را طی کرده و امروز کجا قرار دارد و رژیم صهیونیستی از کجا شروع کرده و چه مراحلی طی کرده و امروز کجا قرار دارد.

تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: یکی از نکاتی که ما را در تحلیل‌ها دچار خطا و اشتباه می‌کند این است که از گذشته غفلت کنیم و آن را نبینیم و مسائل را مقطعی و نقطه‌ای ببینیم، این ما را در هر تحلیلی دچار اشتباه می‌کند.

فضائلی با بیان اینکه دشمن تلاش می‌کند وقتی برای خودش دستاوردی به دست می‌آورد و یک ضربه‌ای را به جبهه مقاومت وارد می‌کند، همان نقطه را برش بزند و بر روی آن متمرکز شود و همان را برجسته‌نمایی می‌کند و به کل ماجرا تعمیم می‌دهد، گفت: باید مراقب باشیم که در دام چنین اتفاقی و نومواجهه‌ای گرفتار نشویم.

وی ادامه داد: در کنار این، دشمن به‌شدت تلاش می‌کند که ضربه‌ها و آسیب‌های سنگینی که به آن وارد شده و از طرفی ناکامی‌های خیلی بزرگی که داشته، آنها را هم به‌هیچ‌وجه اجازه ندهد که در ذهن مخاطب شکل بگیرد، این را با برجسته‌نمایی دستاورد و تکرار آن و رنگار و لعاب‌دادن به آن شکل می‌دهد.

تحلیلگر مسائل سیاسی اضافه کرد: مقاومت در فلسطین از زمانی که اشغالگران صهیونیست آمدند و سرزمین را اشغال کردند تا مدت‌ها که مردم مظلوم آنجا در بهت حیرت و انفعال به سر می‌بردند و واکنش خیلی قابل‌توجهی نبود و اتفاقاتی در آن زمان افتاد و جریان‌هایی شروع شدند و واکنش‌هایی را نشان دادند و دوباره به محاق رفت و بحث طولانی مذاکرات سازش شروع شد، تا اینکه انتفاضه سنگ شکل گرفت و اولین مواجهه جریان مقاومت بعد از جریان سازش و مذاکرات طولانی و فرسایشی از مبارزه با سنگ در سرزمین فلسطین مقاومت آغاز شده است.

فضائلی تأکید کرد: در این شرایط فلسطینیانی که سرزمین، خانه و کسب و کارشان از بین رفته بود و غصب شده بود، این‌ها برای مبارزه با رژیم صهیونیستی با سنگ و قلوه‌سنگ شروع به مبارزه و انقلاب کردند که به‌عنوان انقلاب سنگ، ثبت شد، در آن زمان رژیم صهیونیستی یکه تازه میدان بود.

وی اضافه کرد: یعنی آن‌قدر بعد از جنگی که ۶ ساعته با چند کشور عربی انجام داده بود و فاتح جنگ شده بود، به نحوی آن جنگ را اسرائیل توانست پیروز شود که بعضی از نویسندگان صاحب‌نام در منطقه می‌گویند که آن جنگ باعث شد که اعتمادبه‌نفس کشورهای عربی و اسلامی برای مواجهه با رژیم صهیونیستی از بین برود و اصلاً به مخیله‌شان هم خطور نمی‌کرد که بتوانند با رژیم صهیونیستی مبارزه کنند.

تحلیلگر مسائل سیاسی ادامه داد: رژیم صهیونیستی هم این فضا را حس کرده بود و به‌واقع خودش را فاتح جنگ می‌دید در واقع فاتح جنگ هم شده بود، نه فقط فاتح جنگ، بلکه فاتح روانی ذهن و شناختی کل جامعه مسلمانان و کشورهای عربی شده بود، در آن جنگ هم پیروزی بسیار قدرتمندانه‌ای به دست آورده بود که هیچ‌کس اصلاً تصور نمی‌کرد که بتواند در برابر این رژیم عرض‌اندام داشته باشد و آنها مسیر را برای خودشان هموار می‌دیدند که آن چیزی که در پرچم رژیم صهیونیستی طراحی شده، به عنوان ایده اصلی تشکیل این رژیم و دولت غاصب، تحقق پیدا کند که بحث نیل تا فرات بود.

فضائلی همچنین اظهار کرد: در چنین مسیر و فرایندی که آنها (رژیم صهیونیستی) برای خودشان طراحی کرده بودند و گام‌به‌گام جلو می‌رفتند، می‌بینید که این انتفاضه‌ها یکی پس از دیگری شکل می‌گیرد و منجر به اتفاقی مانند طوفان الاقصی می‌شود، یعنی ضربه‌ای به رژیم صهیونیستی وارد می‌شود که اگر بخواهیم شدت ضربه را احساس کنیم، این واکنش‌ها را می‌توانیم بفهمیم که چه ضربه‌ای بوده که رژیم را به چنین واکنش‌های دیوانه‌واری وارد کرده جنون‌آمیز به هر جایی چنگ و دندان نشان می‌دهد، این اثر ضربه هولناکی است که در طوفان الاقصی وارد شد و تمام حیثیت رژیم صهیونیستی به باد رفت.

وی تأکید کرد: در سال ۱۹۸۲ رژیم صهیونیستی تا بیروت را فتح می‌کند و تا نزدیکی‌های بیروت زندانی به نام خیام است که من آن زندان را دیده‌ام که خیلی زندان مخوفی درست کرده بودند و اهالی منطقه را که اسیر می‌گرفتند در آنجا شکنجه می‌کردند.

تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: جریان مقاومت باعث می‌شود که بعد از حدود ۱۸ سال از اشغال جنوب لبنان توسط رژیم صهیونیستی، اسرائیل مجبور شود که لبنان را ترک کند و در حقیقت از لبنان اخراج می‌شود که این در سال ۲۰۰۰ میلادی اتفاق افتاده است.

فضائلی ادامه داد: این‌ها ضربات هولناکی به رژیم صهیونیستی، هم جهت نظامی و هم حیثیتی و هم اینکه در حقیقت چیزی که این‌ها در جنگ شش‌روزه در سال ۱۹۶۷ به دست آورده بودند، یکی یکی داشت تخریب می‌شد و چیزهای دیگری جایگزین آن می‌شد، یعنی مسیر برای رژیم صهیونیستی داشت ناهموار و امیدشان کاسته می‌شد و از این طرف، جریانات مقاومت روز به روز امیدوارتر می‌شدند و دستاوردهایشان نیز بیشتر می‌شد.

وی افزود: سپس جنگ ۳۳ روزه در سال ۲۰۰۶ اتفاق می‌افتد و آن اتفاق عجیب و شکستی که رژیم صهیونیستی در این جنگ می‌خورد و اتفاقات در غزه و سپس جنگ ۲۲ روزه و ۱۲ روزه و اتفاقاتی که در غزه اتفاق می‌افتد، روی می‌دهد. در تمام این مدت می‌بینید که حماس رهبران زیادی را از دست می‌دهد و تعدادی چهره‌های شاخصی در حماس شهید می‌شوند.

تحلیلگر مسائل سیاسی اضافه کرد: امام موسی صدر که مقدمات تشکیل حزب‌الله را فراهم کرده بود، و سپس جناب شهید موسوی ترور می‌شود و سپس سید حسن نصرالله روی کار می‌آید؛ فرماندهانی مثل عماد مقنیه در حزب‌الله شهید می‌شوند و برخی دیگر از فرماندهان به شهادت می‌رسند.

فضائلی اظهار کرد: بنابراین هم تجربه شهادت و ترور فرماندهان حزب‌الله و حماس مسبوق به سابقه است، البته نه در این سطح که این سطح خیلی بالا و ناگوار و تلخ است، نمی‌شود آن را نادیده بگیریم و به‌راحتی از آن عبور کنیم و هم بخش دیگر آن مسیری است که رژیم صهیونیستی طی کرده که مسیر رو به افول و در حدی است که مجبور می‌شود دور خودش، هم در ارتفاع و هم در زیر زمین دیوار بکشد و به انحاء مختلف خودش را محدود کند و هم از طرفی رشد و پیشرفتی که جریان مقاومت چه در فلسطین و چه در غزه و چه در لبنان توسط حزب‌الله داشته است، را باید به‌صورت روند بررسی کنیم.

وی ادامه داد: اگر به این روند توجه کنیم، به ما یک چیز را می‌دهد و آن این است که امروز جریان مقاومت هم در حماس و هم جهاد اسلامی در غزه و هم حزب‌الله در لبنان، یک تشکیلات آبدیده و تشکیلاتی است که فرازوفرودهای بسیاری را سپری کرده است که همه این‌ها به یک استحکام درونی در این تشکیلات منجر شده است و این‌ها دیگر تشکیلات‌هایی نیستند که اگر رهبری از آنها به شهادت برسد، این‌ها فرو بپاشند.

تحلیلگر مسائل سیاسی اضافه کرد: رژیم صهیونیستی گمانش این بود که در اوج آن، سید حسن نصرالله به‌عنوان یک اسطوره و یک شخصیت واقعاً بی‌نظیر، وقتی شهید می‌شود، حزب‌الله از هم می‌پاشد، اما می‌بینیم که این حزب، همان‌طور که رهبر انقلاب فرمودند، آن‌قدر مستحکم است که نه‌تنها آن انتظار و توقعی که سران رژیم صهیونیستی برای فروپاشی حزب‌الله، مطرح کرده بودند، اتفاق نمی‌افتد، بلکه می‌بینیم که عملیات‌هایی که بعد از شهادت سید حسن انجام می‌شود، سطح آن روزبه‌روز در حال ارتقاست.

فضائلی تأکید کرد: نوع موشک‌هایی که استفاده می‌کنند پیشرفته است، عملیات‌هایی مثل حمله به منزل نتانیاهو و عملیات‌های پهپادی و زیر آتش بردن حیفا و تل‌آویو و ضرباتی که در حمله زمینی به رژیم صهیونیستی وارد می‌کنند و مقاومتی که در عرصه جنگ زمینی در حال رخ‌دادن است، همه این‌ها نشان می‌دهد که حزب‌الله بسیار مستحکم و قوی و باانگیزه بیشتر بعد از شهادت رهبران بزرگش باانگیزه مضاعفی ز لبنان صیانت و پاسداری و ضرباتش را به رژیم صهیونیستی وارد می‌کند.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:
آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.