درباره نویسنده
مدیرکل منابع طبیعی استان مرکزی خبر داد:
اتمام پروژه پخش سیلاب شانق اراک

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی از بهرهبرداری پروژه پخش سیلاب روستای شانق شهرستان اراک خبر داد.
به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ عبدالحسین محمدی در جمع خبرنگاران گفت: پروژه پخش سیلاب حوزه آبخیز شانق در شهرستان اراک با اعتباری بالغ بر ۲٫۵ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی فاقد سد سال ۱۴۰۲ به بهرهبرداری رسید.
محمدی بیان داشت: پروژه با حجم عملیات خاکی ۶۲ هزار مترمکعب، طول تاج هزار و ۶۵۰ متر، حجم ریپ راپ ۲ هزار و ۲۰۰ مترمکعب، تعداد دو سرریز به عرض ۱۲ متر، با تعبیه ۶ لوله به قطر ۲۵۰ میلیمتر و حجم مخزن ۶۶۰ هزار مترمکعب در هر مرحله آبگیری در حوزه آبخیز شانق اجرایی شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی ادامه داد: اردیبهشتماه امسال محدوده امرآباد و شانق در شهرستان اراک بر اثر شدت زیاد بارندگی و طغیان رودخانهها به علت حجم بالای دبی آب، در نهایت منجر به آبگرفتگی محور و اراضی دامنه کوه و بروز سیلاب در این منطقه شد؛ در این راستا اجرای پروژه پخش سیلاب در منطقه شانق در دستور کار قرار گرفت.
محمدی هدف از اجرای این پروژه را کنترل سیلابهای فصلی منطقه، جلوگیری از خسارات وارده به محور اصلی اراک-قم، جلوگیری و کاهش خسارات به روستای امرآباد، جلوگیری و کاهش خسارات به جاده روستای شانق، تغذیه سفرهٔ آبهای زیر زمینی منطقه، کنترل تغییرات اقلیم در منطقه و کنترل سیلابهای ناشی از رگبارهای کوتاهمدت دانست.
وی افزود: حوزه آبخیز شانق با مساحتی برابر ۴ هزار و ۵۳۰ هکتار یکی از زیر حوزههای آبخیز کویر میقان واقع در بخش مرکزی دهستان مشک آباد شهرستان به شمار میرود، میزان بارندگی این منطقه ۲۹۰ میلیمتر، ضریب روان آب ۲۶ درصد و دبی حداکثر سیلاب حوضه با دوره بازگشت ۵۰ ساله ۳۴ متر مکعب برثانیه است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی به نقش مهم پروژههای آبخیزداری اشاره کرد و گفت: یکی از بهترین راهکارها و سیاستهای اجرایی جهت حفظ و ذخیرهسازی منابع آبی در هر منطقه، اجرای پروژههای تغذیه مصنوعی و پخش سیلاب است. پروژههای آبخیزداری در افزایش پوشش گیاهی و جلوگیری از مخاطرات و کاهش خسارات ناشی از سیلابها نقش بسیار تعیین کنندهای ایفا میکنند.
محمدی با بیان اینکه پروژههای پخش سیلاب، به واسطه دارا بودن ظرفیت ذخیرهسازی بالا، کم بودن تبخیر و تلفات آب، عدم نیاز به اختصاص زمین وسیع و غیره، نسبت به راه حلهای دیگر دارای برتری است، تصریح کرد: با توجه به نزدیکی محدوده شانق به منطقه حفاظت شده هفتاد قله و اهمیت تقویت پوشش گیاهی و جانوری این منطقه، اجرای طرح پخش سیلاب برای بهبود شرایط جانوری و گیاهی منطقه بسیار موثر است و میتواند به حفظ شرایط منطقه کمک شایانی داشته باشد.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- «علی فاضلی» نایبقهرمان مسابقات قویترین مردان شد
- آخرین وضعیت پروژه ۸۱۰۰ واحدی مسکن ملی
- برگزاری اجتماعات یادگیری معلمان
- تلخ و شیرینهای ۴ ساله خانه ملت!
- حادثه تلخ بمباران شهر اراک در دوران دفاعمقدس
- دادستان جدید خمین معرفی شد
- مسیرهای راهپیمایی روز قدس در استان مرکزی
- مجتمع آب سنگین خنداب را بیشتر بشناسید
- «حسین افضلی» بازرس کل استان مرکزی شد
- تأثیر هوش مصنوعی در تکامل دین
آخرین اخبار
- ایمنسازی 138 هزار رأس دام در کمیجان
- دانش هستهای ایران با ترور متوقف نمیشود
- وطندوستی ایرانیان در دفاع مقدس تجلی یافت
- شهید «دریس» الگویی برای زیستن آگاهانه است
- فوت کودک یک ساله بر اثر تصادف
- شهید «دریس» خدمترسانی را رسالت مهدوی میدانست
- عطرافشانی و غبارروبی مزار شهدا در اراک
- مسیر شهید «دریس» الهامبخش نسل جوان است
- بازدارندگی هوشمندانه ایران در برابر تهدیدات
- آمادهباش تیمهای عملیاتی در ساعات اوج مصرف
- مشاهده بیشتر