
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی با بیان اینکه استان مرکزی دومین قطب بزرگ صنعت کشور است، گفت: ۸۰ درصد مصرف برق استان مرکزی در بخش مولد است.
به گزارش «دیار آفتاب»؛ محمود محمودی امروز در سمینار نیروگاههای خورشیدی برای صنایع استان مرکزی در اراک، با بیان اینکه نیاز مصرف برق در تابستان امسال به ۱۴۸۰مگاوات در استان مرکزی رسید که این رقم درسال گذشته ۱۳۰۴بوده است، افزود: پیک حادث شده در استان به ۱۰۳۱مگاوات رسید که این میزان در سال گذشته ۹۵۶مگاوات بوده است.
وی گفت: مطابق با ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان، صنایعی که قدرت قرار دادی برق آنها بیشتر از یک مگاوات است، موظف هستند که در سال اول معادل یک درصد و تا سال پنجم معادل پنج درصد از مصرف برق خود را از طریق احداث نیروگاه تجدیدپذیر تامین کنند. در غیر اینصورت یک الی پنج درصد از برق مصرفی این صنایع را با نرخ تجدیدپذیر محاسبه و در قبوض آنها اعمال میشود.
محمودی با اشاره به اینکه تعداد واحدهای صنعتی در حوزه توزیع برق استان مرکزی هفت هزار و ۵۱۲ واحد است، افزود: ۲۴۲ واحد با دیماند بالای یک مگاوات در حوزه شرکت توزیع برق استان مرکزی فعالیت دارد.
وی با بیان اینکه ۵۷ مگاوات نیروگاههای گازی، برق آبی و خورشیدی در استان مرکزی وجود دارد، افزود: از این میزان ۱۶٫۲در حوزه نیروگاههای برق آبی، ۳۳٫۳مگاوات نیروگاههای گازی و ۷٫۵مگاوات در حوزه خورشیدی فعالیت دارند.
محمودی عدم توجه به اقتصاد برق، شکاف قابل توجه بین هزینههای تولید و انتقال، عدم انگیزش بخش خصوصی در سرمایه گذاری، افزایش مصرف برق سالیانه حدود ۶درصد، مصارف سرمایشی غیر استاندارد حدود۳۰هزار مگاوات، تجهیزات برقی غیراستاندارد، کاهش ظرفیت نیروگاههای برق آبی کشوربه دلیل خشکسالی و تداوم گرمای هوا را از عمدهترین دلایل ناترازی تولید و مصرف برق دانست.
هدفگذاری برای تولید ۱۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر در دولت سیزدهم
مدیر عامل شرکت برق منطقهای باختر هم گفت: در سال ۵۷ حدود هفت هزار نیروگاه منصوبه در کشور داشتهایم که این میزان هم اکنون به ۵۷هزار مگاوات رسیده و ۱۰۰درصد جمعیت شهری و ۹۹درصد جمعیت روستایی از نعمت برق بهره مند هستند که نشانگر توسعه و پیشرفت کشور است.
مجتبی داود آبادی افزود: عدم توازن تولید و مصرف، اضافه شدن ۳۵هزار مگاوات بار سرمایشی در تابستان در کشور، افزایش مصرف برق حدود دو تا ۶برابر کشور نسبت به دنیا در بخشهای مختلف و نوسانات اقتصادی بازار برق را از عمدهترین چالشهای صنعت برق عنوان کرد.
وی گفت: ۴۳ صنایع بزرگ بالای هفت مگاوات در زیر نظر برق باختر فعالیت دارند که از این تعداد ۱۷صنعت بزرگ در استان مرکزی فعالیت دارد.
داود آبادی افزود: هدفگذاری برای تولید ۱۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر در دولت سیزدهم صورت گرفته که این میزان تا پایان دولت و در یک افق چهار ساله اجرا میشود.
وزارت نیرو از صنایعی که اقدام به احداث نیروگاه خورشیدی تا سه مگاوات کنند، طبق قرارداد خرید تضمینی ۲۰ ساله دارد
عضو هیات مدیره انجمن شرکت ساتکا گفت: ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش بنیان مرتبط با توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در صنایع با سرعت بیشتری در حال اجرا است.
سید جواد موسوی با اشاره به توسعه صنایع دانش بنیان گفت: در راستای تحقق توسعه صنایع دانش بنیان مرتبط با انرژیهای تجدید پذیر و توسعه بازار برای این صنایع و تولید برق پاک در محل مصرف صنایع با قدرت مصرف بیشتر از یک مگاوات موظفند معادل یک درصد از برق مورد نیاز سالانه خود را از طریق احداث نیروگاههای تجدید پذیر تأمین نمایند و همه صنایعی که دارای چنین شرایطی هستند موظف به اجرای این مصوبه میباشند.
به گفته وی، وزارت نیرو از صنایعی که اقدام به احداث نیروگاه خورشیدی تا سه مگاوات کنند، طبق قرارداد خرید تضمینی ۲۰ ساله، برق را با نرخهای خرید تضمینی خریداری میکند. نرخهای پایه خرید تضمینی برای نیروگاههای با ظرفیت تا ۲۰ کیلووات برابر یکهزار و ۷۵۰ تومان و برای نیروگاههای ۲۰ تا ۲۰۰ کیلووات برابر یکهزار و ۶۵۰ تومان است. تا سه مگاوات نیز امکان احداث نیروگاه و خرید تضمینی وجود دارد.
وی اضافهکرد: نرخهای پایه خرید تضمینی مشمول ضریب تعدیل میشوند که بر اساس تورم و افزایش نرخ ارز افزایش مییابند، بصورتی که نرخهای پایه سالهای قبل هم اکنون مشمول ضرایب تعدیل تا پنج برابر شدهاند و درامد این نیروگاهها پنج برابر شده است.
موسوی افزود: احداث نیروگاه توسط صنایع نیازمند مشوق است. یکی از این مشوقها تضمین عدم قطع برق صنایع در صورت احداث نیروگاه تجدیدپذیر است.
وی خاطرنشان کرد: طبق مصوبه وزارت نیرو که در تیرماه سال جاری ابلاغ شد، صنایع میتوانند برق تجدیدپذیر تولید کرده، به شبکه تزریق و همان میزان برق را از شبکه دریافت کنند. بدین منظور قرارداد سه جانبهای طراحی شده است که بین واحد صنعتی، ساتبا (سازمان انرژیهای تجدیدپذیر) و توانیر منعقد شود.
گفتنی است، نمایشگاه جانبی این سمینار در حوزه انرژیهای تجدید پذیر نیز دایر شد.
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- تلویزیون سیزده بهدر چه فیلمهایی پخش میکند
- رگبار باران و وزش باد شدید در شمالغرب
- سیزدهِ اراکیها در طبیعت بهدر شد
- پزشکیان و گریختن از تله سهمخواهی تندروها
- رژه مشترک نیروهای مسلح در اراک
- ممنوعیت سوار نمودن مسافر در قسمت بار نقلیه
- بانوی اراکی نایب قهرمان جهان شد
- کاروان سپاهان وارد اراک شد
- جشنواره باغ گلهای لاله در اراک
- گشایش باغ گلهای لاله در اراک
- مسابقات فوتبال جام نوروز در داودآباد پایان یافت
- 6 نامزد نهایی چهره هنر سال معرفی شدند
- لزوم بازنگری در حقوق ورودی تمام خودروهای وارداتی
- موافقت اولیه برای حمایت از پروژه 8112 واحدی
- کاهش ۴۰ درصدی تصادفات در جادههای مرکزی
- پیشبینی وزش باد با سرعت 80 کیلومتر
- بارش باران شبانگاهی در اراک
- «آوینی» روایتگر حقیقت جاودانه
- پیشرفت ایران در فناوری هستهای چشمگیر است
- ۴ مصدوم در واژگونی پراید در محور رازقان
- دست از جنگ برندارید
- سوره «تحریم» آیه 1 تا ۷
- خانوادههای شهدا مایه عزت ایران هستند
- هدیه دختر شهید «محمد زهرهوند» به جبهه مقاومت
- آمادهسازی زمین برای 900 متقاضی طرح جوانی جمعیت
- ۷۴ اداره مرکزی به نیروگاه خورشیدی متصل شدند
- استان مرکزی به استقبال دهه کرامت میرود
- همایش یادبود شهدای جامعه کارگری در اراک
- استان مرکزی قطب تولید برق خورشیدی کشور است
- بسترهای ایجاد اشتغال نخبگان در کشور فراهم شود
- کشف ۲۰ میلیارد مواد خوراکی قاچاق در اراک
- امنیت شغلی اصلیترین مطالبه کارگران است
- ورزشگاهها بستری برای ارتباط با نسل زِد است
- پنجمین روز متوالی آلودگی هوای اراک
- ارسال بزرگترین محموله اهدای خون کشور به بندرعباس
- تامین ارز و تمدید ثبت سفارشها ضروری است
- سرباز فدراسیون هستم
- نهادهای نظارتی نسبت به قصه و محتوا بیتوجهند
- سارق محتويات خودرو در چتر اطلاعاتی پليس فراهان
- خرسندی صهیونیستها از حادثه بندر «شهید رجایی»
- مانور ملی ایمنی در جادههای فراهان
- رگبار و رعد و برق در ۲۱ استان
- یک نماینده مجلس به استان مرکزی اضافه میشود
- توبه آدم (ع)
- ۷۰۰ واحد مسکونی آماده تحویل به متقاضیان است
- خواهرم، حجاب حمایت از خون شهیدان است
- سوره «طلاق» آیه ۶ تا ۱۲
- وزش شدید باد و شکستن درختان در ساوه
- کتابخانه مرکزی اراک مکانی برای نسلهای آینده است
- کتابخانه مرکزی نیمه دوم امسال به بهرهبرداری میرسد
- مشاهده بیشتر
