رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
1404-02-10 10:56 شماره خبر : 13167 https://diyareaftab.ir/short/NEnnG
یک جامعه شناس فرهنگی:

یک جامعه شناس فرهنگی گفت: زمانی که فضای رسانه‌ای ما مملو از تجملات، تشریفات، زرق و برق و… است، خانه‌های لوکس با اسب و لوازم لوکس به کرّات نمایش داده شده و چنین سبک زندگی ترویج می‌شود، بنابراین سطح توقع بالاتری ایجاد می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محمد حیدرپور جامعه شناس حوزه فرهنگ و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا عنوان کرد: ناهنجاری‌های اجتماعی ازجمله طلاق، تحت تاثیر شرایط خاص اجتماعی بروز و ظهور پیدا می‌کنند. پدیده طلاق به عنوان یک پدیده اجتماعی که تحت عنوان ناهنجاری اجتماعی از آن یاد می‌شود، تحت تاثیر عوامل بسیاری است که البته مهم‌ترین عامل موثر در آن، در حال حاضر، شرایط و وضعیت سخت اقتصادی جامعه است. عاملی که نمیتوان نقش آن را در بروز اختلاف، نارضایتی و در نهایت از هم گسیختگی بنیان خانواده نادیده گرفت.  

وی افزود: طبیعتا بعد از ازدواجی که شکل میگیرد، یک سری توقعاتی ایجاد می‌شود، از جمله اینکه زن از همسرش توقع تامین رفاه و یک وضعیت اقتصادی مطلوب برای خانواده دارد و زمانی که مرد خانواده نمی‌تواند پاسخگوی این نیاز و توقعات باشد، نارضایتی بروز می‌شود.

حیدرپور تصریح کرد: زمانی که فضای رسانه‌ای ما مملو از تجملات، تشریفات، زرق و برق و… است، خانه‌های لوکس با اسب و لوازم لوکس به کرّات نمایش داده شده و چنین سبک زندگی ترویج می‌شود، بنابراین سطح توقع بالاتری ایجاد میشود که بار تامین آن در خانوادهای ایرانی بیشتر بر عهده مرد است، در این هنگام زن تلاش میکند هم پای مرد خانواده به اشتغال در بیرون از منزل بپردازد و به نوعی بار روی دوش همسرش را کم کند که همین امر آسیب‌های بعدی را به دنبال خواهد داش و در این حال، زن یک پای مادری و همسری ش در خانه لنگ میزند و کاملا هم طبیعی است، چراکه نیمی از وقت و انرژی او در بیرون از خانه صرف می‌شود.

وی خاطر نشان کرد: متاسفانه چنین سبک زندگی در فضای رسانه‌ای ما در حال ترویج و گسترش است، اما مسئله اصلی در این پدیده نامطلوب اجتماعی، شرایط بد اقتصادی جامعه به ویژه در بین قشر کارمند جامعه است.

این جامعه شناس فرهنگی با اشاره به نقش رسانه در افزایش نارضایتی بین زوج‌ها بیان کرد: رسانه در بروز چنین شرایطی تاثیرگذار است. حالا تصور کنید خود بحث طلاق نیز در سریال‌ها و برنامه‌های پرمخاطب سوژه اصلی قصه باشد و کل محور قصه یک فیلم یا سریال چنین سوژه‌ای باشد، قطعا در تغییر نگرش مردم به این موضوع و کاستن از قبح ماجرا مؤثر است.

وی مشکلات اقتصادی را عامل اصلی افزایش نرخ طلاق و جدایی بین زوج‌ها دانست و گفت: به عقیده من مهمترین عامل در بروز آسیب‌های اجتماعی و ناهنجاری‌هایی از جمله طلاق، در حال حاضر مشکلات اقتصادی و معیشتی در کشور است؛ همانطور که در این سریال‌های از جمله سریال «آبان» نیز به نقش این موضوع پرداخته شده است.  

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: البته ذکر این نکته بسیار مهم است که مشکلات اقتصادی و آثار آن بر بدنه جامعه و آثار مخرب آن بر سبک زندگی مردم را می‌پذیریم، اما آیا صحیح است که رسانه‌ها، چنین پدیده‌ای را تا این اندازه راحت در سریال آبان به تصویر بکشند و پذیرش طلاق و ویرانی یک زندگی به نسبت سالم را فقط به دلیل مشکلات مالی و اقتصادی عادی سازی کند؟

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.