رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
چهارشنبه 1403/10/26 Wednesday - 2025 15 January الأربعاء ، 15 رجب ، 1446
ساعت
1402-10-26 09:26 شماره خبر : 2789 https://diyareaftab.ir/short/Vm8kd

درحالی جریان اپوزیسیون خارج از کشور بر مسئله تحریم انتخابات پیش رو تاکید دارد که چهره‌های معلوم الحالی همچون تاج زاده همصدا با این جریان عدم مشارکت در انتخابات را راهکار اصلاحات ساختاری در کشور می‌داند!

به گزارش «دیار آفتاب»؛ در هفته‌های منتهی به انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری، به نظر می‌رسد، مسئله اولویت دار جریان اصلاحات همچنان موضوع مشارکت یا تحریم در انتخابات است. موضوعی که هر روز باعث انشقاق و شکاف عمیق‌تری در درون این جریان سیاسی شده و بر اختلافات آن‌ها دامن می‌زند.

اصلاح طلبان رادیکال یک سوی کشمکش‌های مشارکت یا تحریم انتخابات هستند و در سوی دیگر جریان اعتدال و کارگزاران هستند که مشارکت جو بوده و بر صندوق رای به عنوان تنها راه بازگشت به قدرت تاکید می‌کنند.

چهره‌ای همچون آذر منصوری که به زعم بسیاری از هم حزبی‌هایش با کودتا جایگزین بهزاد نبوی به عنوان رئیس جبهه اصلاحات شد بر تحریم انتخابات تاکید دارند و در سوی دیگر ماجرا چهره‌های مشارکت جویی این جریان نه تنها بر حضور در انتخابات تاکید دارند بلکه برای گرم کردن تنور انتخابات در حال آماده سازی لیست انتخاباتی هستند.

گمانه زنی‌ها حاکی از این است که محمدباقر نوبخت دبیر کل حزب توسعه و عدالت سر لیست این جریان در تهران خواهد بود؛ از سوی دیگر حسن مرعشی دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی هم از احتمال ائتلاف کارگزاران با اصلاحات خبر داده است این گمانه زنی‌ها البته زمانی صورت جدی‌تر به خود می‌گیرد که همزمان با سالگرد درگذشت هاشمی رفسنجانی و گردهمایی اصلاحات صبحت از لیست «یاران هاشمی» به میان می‌آید.

تاج زاده در بیراهه براندازی!
حالا، اما در تازه‌ترین تحرکات انتخاباتی در درون این جریان، اظهارات مصطفی تاج زاده واکنش‌های بسیاری را به دنبال داشته، واکنش‌هایی از سوی چهره‌های اصلاح طلب که حاکی از نگرانی آنها برای تصمیمات آینده این چهره دارد.

وی که این روزها به برجسته سازی مسئله تحریم انتخابات و عدم مشارکت در آن پرداخته است در بیانیه‌ای از زندان لازمه اصلاحات ساختاری در کشور را عدم مشارکت در انتخابات اعلام کرده است.

موضوعی که به باور بسیاری از اصلاح طلبان میانه رو، تنها به معنای برداشتن گام‌های برای برپایی یک دور از اغتشاشات جدید در کشور است.

تاج زاده که در جریان فتنه ۸۸ و پس از آن در اغتشاشات پاییز ۱۴۰۱ نشان داد که موضعی جز مشروعیت زدایی از حاکمیت ندارد، در بیراههٔ براندازی حرکت می‌کند.

حالا، اما اصلاح طلبان ساختاری بر این باورند که وی به دلیل تعارضات دیدگاهی و راهبردی جریان اصلاحات را گرفتار بیراهه بلاتکلیفی کرده است.

جوکار: راهبرد عدم مشارکت نتیجه ناکامی در اغتشاشات ۱۴۰۱
به نظر می‌رسد، تاج زاده همچنان مهره‌ای برای بازی جریان ضد انقلاب و دشمنان مردم است که همصدا با این جریان بر عدم مشارکت در انتخابات تاکید کرده و آن را راه اصلاح ساختاری در کشور معرفی می‌کند، اما عملکرد او در اغتشاشات ۱۴۰۱ نشان داد که او نه تنها به فکر حل مشکلات مردم نیست بلکه از هیچ تلاش برای التهاب آفرینی در کشور فروگذار نخواهد کرد.

محمدصالح جوکار، نماینده مردم یزد در مجلس نیز در گفت و گو با خبرنگار راه دانا عنوان کرد: این روزها دشمن با تمام اعوان و انصار خود در تلاش است تا مردم را به قهر اجباری با صندوق‌های رای بکشاند، اما این مهره سوخته‌ای است که دستاوردی برای آنها نخواهد داشت.

جوکار افزود: دولتهایی که سر عناد با جمهوری اسلامی و مردم ایران را دارند در سال ۱۴۰۱ اغتشاش کف خیابان را تجریه کردند ولی نتوانستند به اهدافشان برسند و حالا راهبرد عدم مشارکت در انتخابات را دنبال می‌کنند.

اخبار مرتبط:
نظرات:
آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.