درباره نویسنده
رئیس کمیسیون، عمران و شهرسازی شورای اسلامی اراک:
پاساژها و بافتهای فرسوده شهر اراک ایمن نیستند

رئیس کمیسیون فنی، عمران، معماری و شهرسازی شورای اسلامی کلانشهر اراک گفت: پاساژهای قدیمیساز شهر، با وجود داشتن تردد بالا، در برابر زلزله و آتشسوزی ناامن هستند و در صورت بروز هرگونه حادثه، خسارات جبرانناپذیری بهوجود میآید.
علیاصغر غفاری، در گفتگو با خبرنگار اجتماعی «دیار آفتاب»؛ بهمناسبت روز ملی ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی، پیرامون وضعیت سطح ایمنی اماکن و بافتهای فرسوده شهر اراک گفت: ساختمانهای مرکزی شهر بهویژه بافتهای قدیمی، با مجوزها و مقررات زمان خود و قبل از تصویب قانون نظام مهندسی ساخته شده است.
وی افزود: با توجه به تغییر شرایط عمرانی و به روز شدن قوانین و استانداردهای ساخت و ساز، ساختمانها و بافتهای فرسوده شهر بهویژه در اماکن عمومی، جوابگوی آییننامههای جدید نظاممهندسی نیستند.
رئیس کمیسیون فنی، عمران، ترافیک، معماری و شهرسازی شورای اسلامی کلانشهر اراک، عدم ایمنی ساختمانها و پاساژهای عمومی مرکز شهر اراک را تایید و بیام کرد: پاساژ اسلامی، پاساژ دکتر جلالی، پاساژ طلا و پاساژ طباطباییان و تعداد دیگری از پاساژهای قدیمیساز شهر، با وجود عمومی بودن و داشتن تردد بالا، در برابر زلزله و آتشسوزی ناامن هستند و در صورت بروز هرگونه حادثه، خسارات جبرانناپذیری بهوجود میآید.
غفاری، عنوان کرد: با وجود جلسات مکرر در شورای شهر اراک و دادن اخطارها و تذکرات لازم از سوی سازمان آتشنشانی جهت ایمنسازی اماکن عمومی فرسوده، اما تا به الان هیچ گونه اقدامی از سوی مالکین بافتهای فرسوده درخصوص ایمنسازی شکل نگرفته است.
وی، از وجود موانع درجهت نوسازی بافتهای فرسوده خبر داد و اظهار کرد: عدم پرداخت قدرسهم نوسازی از سوی مالکان و همچنین وجود مالکان متعدد در یک مکان عمومی از جمله پاساژها، عدم رضایت مالکان مغازههای تجاری برای انتقال به محل کسب دیگر و بهوجود آمدن ترافیک در مرکز شهر، از موانع و به تاخیر افتادن نوسازی بافتهای فرسوده است.
رئیس کمیسیون فنی، عمران، ترافیک، معماری و شهرسازی شورای اسلامی کلانشهر اراک، خاطرنشان کرد: اعضای شورای شهر اراک حمایتهای لازم و کاهش عوارض شهرداری را برای مالکین اماکن فرسودهای که قصد نوسازی ملک خود را داشته باشند مبذول میگردانند.
غفاری، ضمن تأکید به تمرکززدایی در مرکز شهر، اظهار کرد: مالکین مغازههای تجاری مرکز شهر به دلیل کاهش ارزش ملک خود، حاضر به نقل مکان در محلی دیگر برای کسب و کار نیستند.
وی، پیرامون وضعیت ایمنی بافت بازار سرپوشیده اراک، بیان کرد: با توجه به مرمتسازی، ایمنی بازار سرپوشیده اراک از میزان مطلوبیت مناسبی برخوردار نیست و با وجود مالکین متعدد، اداره اوقاف و دیگر سازمانهای دولتی مربوطه، نوسازی بافت بازار زمانبر است.
رئیس کمیسیون فنی، عمران، ترافیک، معماری و شهرسازی شورای اسلامی کلانشهر اراک با اشاره به افزیش ترافیک هسته مرکزی شهر، تمرکززدایی، بالا بودن ارزش اقتصادی ملک در مرکز شهر، کاهش سرمایه و کاهش درآمد که از موانع نوسازی بافت فرسوده مکان های عمومی شهر هستند، عنوان کرد: اگر دولت بتواند اراضی دولتی در حاشیه شهر با کاربری تجاری را در اختیار مالکین بافتهای فرسوده و شهرداریها بگذارد، میتوان اقدام خوبی در جهت تمرکززدایی هسته مرکزی شهر صورت پذیرد.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- «علی فاضلی» نایبقهرمان مسابقات قویترین مردان شد
- آخرین وضعیت پروژه ۸۱۰۰ واحدی مسکن ملی
- برگزاری اجتماعات یادگیری معلمان
- تلخ و شیرینهای ۴ ساله خانه ملت!
- دادستان جدید خمین معرفی شد
- حادثه تلخ بمباران شهر اراک در دوران دفاعمقدس
- مسیرهای راهپیمایی روز قدس در استان مرکزی
- مجتمع آب سنگین خنداب را بیشتر بشناسید
- «حسین افضلی» بازرس کل استان مرکزی شد
- تأثیر هوش مصنوعی در تکامل دین
آخرین اخبار
- آئین نخلگردانی در شهر تفرش
- ساوه در غم عاشورا میگرید
- اقامه نماز ظهر عاشورا در مصلای بیتالمقدس اراک
- برپایی عزاداری ظهر عاشورا حسینی در اراک
- ایران پرچمدار حق در برابر سلطهگران است
- مراسم خیمهسوزان ظهر عاشورا در ساوه
- عزاداری مردم اراک در عاشورای حسینی
- برگزاری نماز ظهر عاشورا در خنداب
- نماز ظهر عاشورا در تفرش اقامه شد
- نجات ۲ کوهنورد از غار امجک تفرش
- مشاهده بیشتر