درباره نویسنده
دیار آفتاب گزارش میدهد؛
مردی همرنگ مردم

در بین مردم بودن، بارزترین خصوصیت اخلاقی شهید سلیمانی بود، خصوصیتی که مردم اکثر نقاط کشور، هنوز از آن یاد میکنند و حالا بیشتر از هر وقت دلتنگ او هستند
به گزارش «دیار آفتاب»؛ سپهبد «قاسم سلیمانی» فرمانده سپاه قدس و «ابومهدیالمهندس» جانشین نیروی مردمی الحشد الشعبی عراق به همراه همراهانشان بامداد جمعه ۱۳ دیماه زمانی که با خودرو از فروگاه بینالمللی بغداد خارج شدند، هدف موشکهای آمریکا قرار گرفتند و به درجه رفیع شهادت نایل آمدند.
چهار سال است که سردار دلها در بین ما نیست و آسمانی شده، تو به آرزویت رسیدی و ما در فراغت خون میگریم اما چه کنیم که سردارمان باز نخواهد گشت و اکنون سید شهدای مدافع حرم درجوار حق آرمیده، روحت آرام باشد سردار قلبها.
حاج قاسم سلیمانی به معنای واقعی کلمه مرد عمل، کارآمد، شجاع، مخلص و محاسبهگر بود، اما در کنار این ویژگیهای برجسته آنچه او را به طور ویژه متمایز میکرد، آن بود که کارآمد بود و میتوانست راهها را باز کند و در میدان عمل مشکلات را پشت سر بگذارد.
نمونههای حضور سردار سلیمانی در میان مردم زیاد است، فروردین سال ۱۳۹۸ بود که در استان خوزستان، سیل باعث آبگرفتگی گسترده شهرها و روستاها، تخریب زیرساختها، و خسارت به اراضی کشاورزی شد. حاج قاسم سلیمانی دستور داد تا سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، بسیج و سایر نهادهای امدادی برای کمک به مردم سیلزده خوزستان وارد عمل شوند. این نهادها در مدت کوتاهی توانستند خدمات گستردهای به مردم آسیب دیده ارائه دهند.
حضور حاج قاسم سلیمانی در مناطق سیل زده خوزستان
حاج قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در روزهای آغازین وقوع سیل در خوزستان به این استان سفر کرد و از مناطق سیل زده بازدید کرد که یکی از ماندگارترین و پرخاطرهترین سفرهای سردار که در ذهن بسیاری از مردم ماندگار شده، سفر وی به خوزستان در فروردین سال ۱۳۹۸ همزمان با سیل در این استان بود.
البته اولین نشانههای حاکمیت حاج قاسم بر دلهای مردم خوزستان به روزهایی برمیگردد که خوزستان در برابر هجوم ناجوانمردانه دشمن بعثی در روزهای اول جنگ، خود را تنها و بیکس میدید و قاسم سلیمانی، آن جوان نحیف آن روزها که جوانی پرشور و انقلابی بود باغیرت دینی و جمع کردن تعدادی از جوانهای همفکر کرمانی، خود را به مرزهای خوزستان رساند و به دفاع از این استان پرداخت.
پس از گذشت بیش از ۴۰ سال نقطه عطف رابطه حاج قاسم سلیمانی و مردم خوزستان، در حادثه سیل فروردین ۱۳۹۸ بود که شهرهای استان خوزستان یکی پس از دیگری در میان هجوم سیلی ویرانگر به زیر آب میرفتند و آنجا بود که حاج قاسم سلیمانی، جبهههای مقاومت در کشورهای اسلامی را رها کرد و رهسپار منطقه جنوب خوزستان شد تا به مردم سیلزده کمک کند.
مردم آن روز حاج قاسم سلیمانی را همچون نقطه امیدی در تاریکی میدیدند و حضور ساده و بدون تکلف وی در میان مردم و حرف زدن با آنها به زبان عربی، سختیهای دوران سیل را برای آنها به شیرینی تبدیل کرد، به خصوص آنجا که حاج قاسم سلیمانی با لباسهای بسیار ساده و در حالی که روی یکی از سیل بندها در میان مردم محلی نشسته بود به مرد عرب دشداشه پوش که از مسئولان گلایه میکرد به زبان عربی و با زبانی شیرین و توأم با طنز میگوید: «باران نبارد ناراحت میشوی، باران ببارد هم ناراحت میشوی»، صحنهای ماندگار از فداکاریها و مردمی بودن سردار حاج قاسم سلیمانی را در ذهن مردم خوزستان حک کرده است.
بیشک اگر از هر کدام از مردم خوزستان پرسیده شود یکی از نقطههای عطف رابطه سردار شهید قاسم سلیمانی و مردم خوزستان چه چیزی است، از سیل فروردینماه ۱۳۹۸ سخن میگویند؛ سیلی که آن مرد برای خدمت آمد و با خود هم برکت آورد؛ روستای مزرعه سه، نیز روستایی با جمعیت ۳۵۰ نفر از بخش مرکزی شهرستان کرخه استان خوزستان است که به اذعان مردم آن، روستا به برکت قدمهای سردار سلیمانی در سیل ۹۸ رونق گرفت و گویا سردار تحول عظیمی در این روستا رقم زد.
در بین مردم بودن، بارزترین خصوصیت اخلاقی شهید سلیمانی بود، خصوصیتی که مردم مزرعه سه، هنوز از آن یاد میکنند و حالا بیشتر از هر وقت دلتنگ او هستند، البته این مردم دلتنگ که در سیل ۹۸ با شعار «وفاداریم به قاسم»، به استقبالش رفتند، همچنان به سردار دلها شهید حاج قاسم سلیمانی وفادار هستند و در چهار سالی که از شهادت ایشان میگذرد به رسم ادای دین در روستای مزرعه سه، مراسم عزاداری برپا میکنند تا بگویند: «سردار، مهربانی و مردمداریت در قلب ما حک شده است».
قرارگاه جنوب غربی سپاه در سیل سال ۹۸ با نظر و کمک شهید سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس به کمک مردم سیل زده در استان خوزستان آمد و از آن به بعد پای کار تمام بحرانهای دو سال گذشته استان ماند.
قرارگاه جنوب غرب سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، با نام قرارگاه کربلا، پس از پایان جنگ تحمیلی، رسیدگی به مناطق محروم و کمک به مردم را در اولویت برنامههای خود داشت که با بروز بحرانهای سخت در استان خوزستان همچون، سیل، تنش آبی، گرد و خاک، مقره شویی، آتش سوزی، زلزله و اکنون نیز کرونا، نقش این قرارگاه در کمک به مردم استان بیشتر به چشم خورد.
در سال ۹۸ و با وقوع سیل در استان خوزستان، شهید حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی المهندس در سفر خود برای بررسی وضعیت مناطق سیل زده استان خوزستان، ورود تمام قد قرارگاه کربلا به مسئله سیل را خواستار شدند که برای این جهت تجهیزات و ادوات مهندسی را از شهرهای مختلف کشور و از کشور عراق به استان خوزستان گسیل داشتند.
همین امر سبب شد که در کمترین زمان ممکن، قرارگاه نظامی سپاه پاسداران در استان خوزستان، تبدیل به یک ستاد بحران شود که مأموریت اصلی خود در دو سال گذشته نه یک مأموریت نظامی، بلکه مأموریتهای جهادی و امدادی بداند.
در همان روزها که خوزستان سخت محتاج کمک بود، با فراخوان سردار سلیمانی، نیروهای حشد الشعبی با ۱۰۰ خودرو به کمک مردم خوزستان و لرستان شتافتند چه کسی جز این رادمرد میتوانست اینگونه نیروهای عراقی را برای کمک به مردم به صف کند.
صرف نظر از اینکه سردار قاسم سلیمانی بهعنوان فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران و پیش از آن در سالهای دفاع مقدس بهعنوان فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله کرمان در کنار دهها سمت خود مشغول به فعالیت بوده، اما جایگاه ویژهای در ذهن و قلب مردم داشته است و یکی از سادهترین مصادیق این امر تشییعهای باشکوه وی از تهران و قم گرفته تا کرمان بود.
شاید حاج قاسم در طول ۴۰ سال فرصت نکرد لباس رزم از تن درآورد، اما نکته قابل توجه آن است که با همین لباس رزم نیز در عرصههایی که نیاز بود حضور داشت و خالصانه و بیمنت در خدمت مردم بود؛ شاید با وجود خاطرات فراوان بعد غیرنظامی این سردار سرافراز آنطور که شایسته است ذکر نشده باشد و در ذهن عدهای حاج قاسم تنها همان سرداری باشد که شجاعانه خبر پایان حکومت داعش را اعلام کرد.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- «علی فاضلی» نایبقهرمان مسابقات قویترین مردان شد
- آخرین وضعیت پروژه ۸۱۰۰ واحدی مسکن ملی
- برگزاری اجتماعات یادگیری معلمان
- تلخ و شیرینهای ۴ ساله خانه ملت!
- دادستان جدید خمین معرفی شد
- حادثه تلخ بمباران شهر اراک در دوران دفاعمقدس
- مسیرهای راهپیمایی روز قدس در استان مرکزی
- مجتمع آب سنگین خنداب را بیشتر بشناسید
- «حسین افضلی» بازرس کل استان مرکزی شد
- تأثیر هوش مصنوعی در تکامل دین
آخرین اخبار
- ۷۵ درصد جمعیت مرکزی تحت پوشش بیمه هستند
- خون شهدا چراغ راه مبارزه با استکبار است
- تقویت نقشآفرینی مؤسسات خیریه در حوزه توانبخشی
- استقلال با تولید دانش و فناوری محقق میشود
- استان مرکزی در مسیر قطب نوآوری کشور
- تداوم ناپایداری جوی تا پایان هفته جاری
- بازدید استاندار مرکزی از پارک علم و فناوری
- امام حسین (ع) الگوی مقاومت
- سپر حمایتی اقتصاد؛ تعدیل مالیاتها و تمدید مهلتها
- امروز روز آزمون رهبران کشورهای اسلامی است
- مشاهده بیشتر