رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
پنج‌شنبه 1403/10/27 Thursday - 2025 16 January الخميس ، 16 رجب ، 1446
ساعت
1403-10-27 05:16 شماره خبر : 10930 https://diyareaftab.ir/short/V935j
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری استان مرکزی:

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری استان مرکزی گفت: مرمت بازار تاریخی اراک، با همکاری شهرداری، میراث فرهنگی، اوقاف و بازاریان در قالب تفاهم‌نامه‌ای مشترک، به صورت منسجم دنبال می‌شود و پروژه‌ها در حال پیشرفت است.

محمود مرادی‌نراقی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» گفت: بازار تاریخی اراک که یکی از مهم‌ترین آثار فرهنگی و تاریخی این شهر محسوب می‌شود، در سال‌های گذشته با مرمت‌های پراکنده و غیرمنسجم مواجه بود، اما در دولت سیزدهم، اقدامات مؤثری برای احیای این بازار صورت گرفته است، که این اقدامات با انعقاد یک تفاهم‌نامه مشترک میان میراث فرهنگی، شهرداری، اوقاف، بازاریان و دستگاه قضایی آغاز شد.

وی بیان کرد: این تفاهم‌نامه که با هدف تقسیم وظایف و منابع برای مرمت بازار تاریخی اراک تدوین شده است، به هر یک از نهادهای مربوطه مسئولیت‌های مشخصی واگذار کرده است، در این طرح، شهرداری با اختصاص بودجه ۵۰ میلیارد تومانی، میراث فرهنگی با تأمین ۲۰ میلیارد تومان (۱۰ میلیارد از اعتبارات استانی و ۱۰ میلیارد از اعتبارات ملی)، اوقاف با تعهد ۱۰ میلیارد تومان و هیات امنای بازار با مشارکت ۲۰ میلیارد تومان در اجرای پروژه سهیم هستند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری استان مرکزی عنوان کرد: چندی پیش، این تفاهم‌نامه طی مراسمی با حضور معاون میراث فرهنگی کشور، رونمایی و مستند شد که این اقدام گامی بزرگ در جهت احیای بازار اراک به شمار می‌رود و تمرکز آن بر اجرای مرمت‌ها بر اساس طرح‌های کارشناسی و اولویت‌بندی شده است.

مرادی‌نراقی افزود: از مهم‌ترین پیشرفت‌های حاصل‌شده در این پروژه، مرمت سرای داستانی‌ها و نوذری‌ها بوده است، زیرا سرای نوذری‌ها با اعتباری نزدیک به ۴ میلیارد تومان به مراحل پایانی خود رسیده و قرار است در ایام دهه فجر امسال با حضور مسئولان کشوری افتتاح شود.

وی تصریح کرد: مسئولان میراث فرهنگی با نظارت دقیق بر اجرای این پروژه‌ها، تأکید دارند که اقدامات فعلی برای احیای بازار تاریخی اراک پس از سال‌ها بلاتکلیفی، گام بزرگی در راستای حفظ این اثر ارزشمند است، همچنین شهرداری اراک با پیگیری و اجرای مستمر پروژه‌های مرمت، نقش بسزایی در پیشرفت این طرح داشته است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری استان مرکزی اظهار کرد: این اقدامات نه‌تنها به حفظ و احیای یکی از آثار تاریخی مهم اراک کمک می‌کند، بلکه با تقویت گردشگری و احیای اقتصاد محلی، تأثیر مثبتی بر رفاه بازاریان و توسعه پایدار شهر خواهد داشت.

مرادی‌نراقی گفت: مرمت بازار تاریخی اراک که از سال‌های گذشته به صورت پراکنده و غیرمنسجم انجام می‌شد، در دولت سیزدهم با انعقاد یک تفاهم‌نامه مشترک میان میراث فرهنگی، شهرداری، اوقاف، بازاریان و دستگاه قضایی به صورت منسجم پیگیری شد، این تفاهم‌نامه، وظایف و تعهدات هر نهاد را مشخص کرده و زمینه‌ساز اقدامات منسجم در مرمت این بازار شد.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:
آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.