درباره نویسنده
دبیر ستاد امر به معروف استان مرکزی:
سهشنبههای پاسخگویی، پلی میان مردم و مسئولان است

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان مرکزی گفت: برنامه سهشنبههای پاسخگویی با حضور مدیران استانی، راهی برای ارتباط بیواسطه با مردم، در سطح شهری و ملی فراهم کرده است که در امامزاده عبدالله و آمنه خاتون برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» حجتالاسلام والمسلمین مصطفی فرخی امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه استان مرکزی به مناسبت فرارسیدن ماه محرم و هفته احیای امر به معروف و نهی از منکر گفت: نقش اصحاب رسانه در جامعه تنها صرف اطلاعرسانی نیست، بلکه آنها در حقیقت در خط مقدم ترویج ارزشها و اصلاح رفتارهای اجتماعی قرار دارند. رسانهها با انتقال دقیق و مسئولانه پیامها، میان مردم و مسئولان پل ارتباطی میسازند و این همان کاری است که ستاد امر به معروف و نهی از منکر با یادآوری و تذکر ارزشها و وظایف به آحاد جامعه، مسئولان و نهادها انجام میدهد.
وی افزود: بسیاری از خطاها، کوتاهیها و فسادها در جامعه ناشی از ناآگاهی یا فراموشی افراد نسبت به وظایف قانونی، اخلاقی یا دینی آنهاست. در چنین شرایطی، امر به معروف و نهی از منکر بهعنوان ابزاری برای بازگشت به مسیر درست عمل میکند؛ چرا که وقتی کسی با نیت خیر، به شیوهای محترمانه و منطقی تذکر دهد، میتواند موجب اصلاح شود.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان مرکزی بیان کرد: سختیهای کار رسانه و فعالیت در ستاد امر به معروف و نهی از منکر، هر دو از مشاغل مقدس و پرچالش هستند. در تمامی جوامع توسعهیافته نیز موضوعاتی مانند مسئولیتپذیری شهروندان، رعایت قوانین و حفظ نظم عمومی با آموزش، اطلاعرسانی و تذکر مستمر نهادینه شده است.
فرخی عنوان کرد: اگر امر به معروف و نهی از منکر در جامعه کمرنگ شود، پیامدهای آن مستقیماً متوجه سیستم قضایی، پلیس، زندانها و کل ساختار حاکمیتی میشود. افزایش پروندههای قضایی، شلوغی دادگاهها، فشار بر نیروی انتظامی و رشد آسیبهای اجتماعی، همگی محصول غفلت از اقدامات پیشگیرانهای مانند تذکر، آموزش و فرهنگسازی است.
ارتقای سطح مسئولیتپذیری اجتماعی یکی از مهمترین دغدغههای جامعه است
وی خاطرنشان کرد: امروزه یکی از مهمترین دغدغههای جامعه ما، ارتقای سطح مسئولیتپذیری اجتماعی در میان مردم و مسئولان است. یکی از ابزارهای مؤثر برای رسیدن به این هدف، ترویج صحیح و علمی امر به معروف و نهی از منکر است؛ مفهومی که متأسفانه بیشتر به موضوع حجاب تقلیل یافته، در حالی که تنها بخش کوچکی از این فریضه مهم را شامل میشود.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان مرکزی اظهار کرد: امر به معروف به معنای مطالبهگری عمومی، اصلاح رفتارهای نادرست، کاهش فساد اداری، نظارت بر عملکرد مسئولان و تلاش برای ساختن جامعهای سالمتر است. ستاد امر به معروف و نهی از منکر بهعنوان حلقه واسط بین مردم، نهادهای دولتی و دستگاه قضایی عمل میکند تا بدون اینکه کار به محکومیت و دادگاه برسد، فضا برای اصلاح و بازدارندگی فراهم شود.
اجرای دورههای آموزشی در قالب «بیست روز، بیست دقیقه» برگزار میشود
فرخی گفت: این ستاد در استان مرکزی با اجرای دورههای آموزشی مقدماتی و کاربردی در قالب «بیست روز، بیست دقیقه» تلاش کرده تا مفاهیم امر به معروف را کاربردی، علمی و مؤثر آموزش دهد. این آموزشها باعث شده رفتار اجتماعی افراد، حتی در خانواده و محل کار، متعادلتر، مؤدبانهتر و اثربخشتر شود.
وی افزود: در راستای تحقق هدف، ستاد امر به معروف و نهی از منکر، طی چهار سال اخیر، اقداماتی مهم و اثربخش انجام داده است. نخستین اقدام، برگزاری دورههای آموزشی مسئولیتپذیری اجتماعی بوده است؛ دورههایی بیستجلسهای که به عموم مردم و نیز افراد علاقهمند به نقش مربیگری در حوزه فرهنگ امر به معروف آموزش میدهد چگونه منطقی، مؤثر و محترمانه نقش خود را ایفا کنند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان مرکزی بیان کرد: دومین اقدام، تقویت حضور ستاد در نهادهای تصمیمساز استان و شهرستانها است. امروز ستاد در شورای اداری، شورای اجتماعی و شورای فرهنگی استانها عضو فعال دارد تا بتواند از نزدیک، جریان اجرای قانون و مسئولیت اجتماعی را رصد و در صورت نیاز، هشدار و تذکر دهد.
فرخی در ادامه تأکید کرد: سومین اقدام، ارتباط مستقیم میان مردم و مسئولان تسهیل شده است. برنامه «سهشنبههای پاسخگویی» در سطح شهر با حضور مسئولان ارشد استان، فرصتی کمنظیر برای بیان مطالبات مردم و پاسخگویی شفاف و بیواسطه مدیران در امامزاده عبدالله و آمنه خاتون فراهم کرده است که الگویی موفق برای تقویت در سطح ملی نیز اجرا شده است.
وی در خصوص اجرای برنامههای هفته احیای امر به معروف و نهی از منکر گفت: میز خدمت در مصلای با حضور کارکنان ستاد امر به معروف برگزار خواهد شد و دیداری نیز با نماینده ولیفقیه در استان انجام خواهد شد و در سطح استان امام جمعه بهعنوان رئیس ستاد برنامههایی را اجرا خواهند کرد که ۱۰ برنامه در ۱۷ شهرستان استان هست که در مجموع ۱۷۰ برنامه در هفته احیای امر به معروف و نهی از منکر اجرا میشود.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان مرکزی در پایان تصریح کرد: چهارمین اقدام، فعالسازی شوراهای امر به معروف در ادارات دولتی است. این شوراها با حضور افراد متدین و دغدغهمند، وظیفه دارند عملکرد دستگاه خود را رصد کرده، مانع تخلف شوند و ارزشهای اسلامی و قانونی را در فضای اداری نهادینه کنند.
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- «علی فاضلی» نایبقهرمان مسابقات قویترین مردان شد
- آخرین وضعیت پروژه ۸۱۰۰ واحدی مسکن ملی
- برگزاری اجتماعات یادگیری معلمان
- تلخ و شیرینهای ۴ ساله خانه ملت!
- دادستان جدید خمین معرفی شد
- حادثه تلخ بمباران شهر اراک در دوران دفاعمقدس
- مسیرهای راهپیمایی روز قدس در استان مرکزی
- مجتمع آب سنگین خنداب را بیشتر بشناسید
- «حسین افضلی» بازرس کل استان مرکزی شد
- تأثیر هوش مصنوعی در تکامل دین
آخرین اخبار
- حق بر باطل پیروز است
- سوره «بقره» آیه ۵۸ تا ۶۱
- افتتاح چند طرح با حضور وزیر نیرو
- ضرورت احداث سالانه ۶۵۰۰ مگاوات نیروگاه جدید
- آغاز ساخت ۸۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی در ساوه
- پیشرفت ۳۸ درصدی طرح انتقال آب به ساوه
- آبرسانی به ساوه نیازمند ۲ هزار میلیارد اعتبار
- آئین کلنگزنی بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور در ساوه
- بازدید وزیر نیرو از پروژه انتقال آب ساوه
- نصب نیروگاههای ۵ کیلوواتی پشتبامی اعلام میشود
- مشاهده بیشتر