رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
شنبه 1403/10/29 Saturday - 2025 18 January السبت ، 18 رجب ، 1446
ساعت
کارشناس مذهبی:

کارشناس مذهبی گفت: تعالیم اسلامی با تأکید بر جایگاه پدر، نقش پدر را به عنوان تکلیف دینی و ایمانی بی‌بدیل معرفی می‌نماید‌.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» راضیه طباطبایی در گفتگو با خبرنگار «آوای زرندیه» گفت: تعالیم اسلامی پر است از مباحثی که شأن و جایگاه پدر را به‌طور بی‌بدیل تبیین می‌کند. احترام به پدر، وظیفه‌ای ایمانی و اطاعت از او همچون فرمانبری از خداوند است.

وی افزود: در اسلام، احترام و اطاعت از پدر نه تنها به عنوان یک دستور دینی بلکه به‌عنوان تکلیفی ایمانی برای فرزند شناخته می‌شود که باید در مسیر تربیت و رشد صحیح گام بردارد.

 کارشناس مذهبی تصریح کرد: در زبان عربی، مفهوم پدر با دو واژه «والد» و «أب» بیان می‌شود که هر یک معانی خاص خود را دارند. واژه «والد» به مردی اشاره دارد که از او فرزند به‌وجود می‌آید.

وی تاکید کرد: واژه «أب» در زبان عربی معنای وسیع‌تری دارد و علاوه بر پدر نسبی، به هر فردی که موجب پیدایش، اصلاح یا تغییر چیزی شود نیز اطلاق می‌شود.

وی بیان کرد: در روایات دینی، پدر به معنای گسترده‌تر، شامل پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و امام علی علیه‌السلام نیز می‌شود که در تربیت و هدایت امت نقش کلیدی دارند.

وی اظهار کرد: پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله در حدیثی می‌فرماید: «من و علی پدران این امت هستیم»، که نشان از اهمیت تربیتی و راهنمایی پیامبران و ائمه برای بشریت دارد.

وی عنوان کرد: در حدیث قدسی، خداوند متعال می‌فرماید: «اگر تو [ای محمد صلی الله علیه و آله ] نبودی، عالم را نمی‌آفریدم»، که به جایگاه ویژه پیامبر در خلقت و هدایت اشاره دارد.

 کارشناس مذهبی گفت: امام رضا علیه‌السلام در روایتی، ائمه علیهم‌السلام را به عنوان پدران مهربان و دلسوز معرفی می‌کنند که همیشه در تلاش برای هدایت و اصلاح شیعیان هستند، همان‌طور که پدران برای فرزندان خود دلسوزی می‌کنند.
 

انتهای خبر/
  
 
  
 
 
  
 
  
 
 
 

اخبار مرتبط:
نظرات:
آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.