رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
چهارشنبه 1403/08/16 Wednesday - 2024 06 November الأربعاء ، 4 جمادى الأول ، 1446
ساعت
1403-08-16 11:37 شماره خبر : 9321 https://diyareaftab.ir/short/NYba8 0
معاون سلامت دامپزشکی استان مرکزی خبر داد:

معاون سلامت دامپزشکی استان مرکزی گفت: تزریق ۵ میلیون و ۴۱۸ هزار و ۲۹۰ دز واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در طیور مادر، تخمگذار و بوقلمون در سطح استان انجام شده است.

به گزارش خیبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ سیروس سلمان‌نژاد امروز در جمع خبرنگاران در خصوص تشدید اقدامات گروه‌های پایش و مراقبت ستاد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان گفت: با توجه به آغاز فصل سرما و شروع مهاجرت پرندگان به تالاب میقان، سدها و آبگیرها، ستاد آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان استانی و شهرستانی، فعال و پایش و مراقبت از بیماری تشدید شده است.

وی افزود: به‌منظور پیشگیری و مقابله با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از ابتدای سالجاری تاکنون در طرح پایش بیماری از طیور صنعتی و بومی در ۶۸ روستای استان مرکزی با توجه به تراکم طیور بومی بطور تصادفی انتخاب و تعداد ۱۱ هزار و ۷۲۴ نمونه سرمی و مولکولی أخذ شد که در آزمایشات سرولوژی و مولکولی انجام شده موارد مثبتی از این بیماری مشاهده نشد.  

معاون سلامت دامپزشکی استان مرکزی بیان کرد: تزریق ۵ میلیون و ۴۱۸ هزار و ۲۹۰ دز واکسن آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در طیور مادر، تخمگذار و بوقلمون در سطح استان انجام شده است.

سلمان‌نژاد تصریح کرد: آموزش و اطلاع‌رسانی به مرغداران و بهره‌برداران و روستاییان از جمله اقدامات مهم برای پیشگیری از بیماری است که بصورت مستمر با همکاری سایر دستگاه‌های مرتبط در حال انجام است.  

وی عنوان کرد: آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از جمله بیماری‌های واگیردار و مشترک بین انسان و طیور است که بروز احتمالی این بیماری در طیور با شروع ناگهانی تلفات، انتشار وسیع در گله، کاهش شدید مصرف خوراک، افت ناگهانی و شدید تولید، خون‌ریزی در تاج، ریش و ساق پا، علائم عصبی شامل لرزش و پیچش سر و گردن است.  

معاون سلامت دامپزشکی استان مرکزی اظهار کرد: به‌منظور مقابله با شیوع احتمالی بیماری علاوه‌بر اقدامات دامپزشکی لازم است روستاییان، مرغداران، بهره‌برداران و… ملزم به رعایت اصول امنیت زیستی، شستشو و ضدعفونی دست‌ها، تعویض لباس و کفش در صورت تماس با طیور آلوده و پرهیز از هرگونه تماس با طیور تلف شده، عدم استفاده از لاشه‌های طیور جهت تغذیه سگ‌ها و سایر حیوانات، سوزاندن و یا دفن بهداشتی لاشه‌ها، خودداری از شکار و نگهداری پرندگان وحشی و عدم حمل نقل طیور و یا خرید آن‌ها از دست فروشان‌ها در سطح شهر و روستا، عدم نگهداری طیور در حیاط منزل و محوطه باز و سایر اقدامات امنیت زیستی باشند.

سلمان‌نژاد در پایان خاطرنشان کرد: از مرغداران، روستاییان و شهروندان گرامی درخواست می‌شود در صورت مشاهده هرگونه تلفات مشکوک و ناگهانی و یا افت تولید و هرگونه علائم بیماری سریع به اداره دامپزشکی با شماره تلفن ۱۵۱۲ گزارش دهند تا در اسرع وقت بررسی و رسیدگی گردد و از انتشار بیشتر بیماری جلوگیری گردد.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظرات
آخرین اخبار