رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
1404-02-06 11:17 شماره خبر : 13044 https://diyareaftab.ir/short/VdRg6
مدیرکل تعاون استان مرکزی خبر داد:

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی گفت: نرخ بیکاری استان مرکزی از ۷ درصد در سال ۱۴۰۲ به ۵/۵ درصد در سال ۱۴۰۳ کاهش یافته است.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» جمشید امیدی صبح امروز در نشست خبری به مناسبت فرارسیدن هفته بزرگداشت مقام والای کار و کارگر با شعار «ایران، هنگام کار است» با اشاره به اینکه استان مرکزی دومین قطب صنایع مادر و چهارمین قطب صنایع کشور است گفت: بیشترین اشتغال استان مرکزی در بخش صنعت قرار دارد و حدود ۴۵ درصد از شاغلین در این بخش مشغول به کار هستند.

وی تاکید کرد: همچنین بر اساس آمارهای اداره‌ کل تأمین اجتماعی تا پایان آذرماه سال گذشته تعداد بیمه‌شدگان اجباری تأمین اجتماعی در استان مرکزی به ۲۵۱ هزار و ۹۳ نفر رسید که بیش از ۶۰ درصد جامعه شاغلین استان را شامل می‌شود.

وی به دستاوردهای این اداره در سال گذشته اشاره کرد و افزود: این اداره موفق به کسب یک‌هزار امتیاز کامل در شاخص‌های اختصاصی و ۹۷۸ امتیاز از هزار امتیاز در شاخص‌های عمومی شد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی از برنامه‌های پیش‌بینی‌شده برای هفته کارگر با شعار «ایران، هنگام کار است» خبر داد و اظهار کرد: این برنامه‌ها شامل دیدار با مقام معظم رهبری، برگزاری جشنواره امتنان و تقدیر از کارگران نمونه، بازدید از واحدهای تولیدی، نشست‌های صمیمی تشکل‌های کارگری و کارفرمایی، غبارروبی گلزار شهدا، برگزاری مسابقات ورزشی، دوره‌های آموزشی پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، نمایشگاه محصولات مشاغل خانگی، افتتاح خانه‌های بهداشت کارگری و همایش ایمنی و بهداشت خواهد بود.

سهم اشتغال استان مرکزی در بخش صنعت ۴۵ درصد است

امیدی درباره شاخص‌های اشتغال استان بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ سهم اشتغال در بخش صنعت ۴۵ درصد، کشاورزی ۱۲/۷ درصد و خدمات ۴۲/۳ درصد بوده است و نرخ بیکاری نیز از ۷ درصد در سال ۱۴۰۲ به ۵/۵ درصد در سال ۱۴۰۳ کاهش یافته است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی هدف از برگزاری جشنواره امتنان را ترویج فرهنگ کار، تکریم کار و کارگر، حمایت از کالای ایرانی و تقویت خودباوری دانست و افزود: در این جشنواره که با ارزیابی‌های دقیق انجام شد کارگران و واحدهای تولیدی برتر انتخاب شده و مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.

وی با بیان اینکه این استان در ارزیابی شاخص‌های محیط کسب‌ و کار طی دو سال گذشته رتبه اول کشور را کسب کرده است گزارشی از آخرین وضعیت اشتغال، بیمه، و برنامه‌های حمایتی ارائه کرد.

امیدی درباره کاهش نرخ بیکاری تصریح کرد: نرخ کاهشی بیکاری استان مرکزی نشان از پیشرفت‌های قابل توجه در توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی دارد همچنین نرخ مشارکت اقتصادی در این مدت افزایش پیدا کرده است.

افزایش تعداد بیمه‌شدگان اجباری

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکز با اشاره به افزایش تعداد بیمه‌شدگان اجباری افزود: تعداد بیمه‌شدگان از ۲۱۳ هزار و ۶۰۲ نفر در پایان سال ۱۳۹۹ به ۲۵۱ هزار و ۹۳ نفر در پایان آذرماه سال ۱۴۰۳ رسیده است و این آمار نشان‌دهنده روند روبه رشد اشتغال و گسترش پوشش بیمه‌ای است که از ۶۸.۵ درصد در سال ۱۳۹۹ به ۷۶.۵ درصد افزایش یافته است.

وی کاهش تعداد مقرری‌بگیران بیمه بیکاری را یکی از دستاوردهای مهم این اداره عنوان کرد و گفت: تعداد مقرری‌بگیران بیمه بیکاری از ۴ هزار ۹۶۴ نفر در سال ۱۳۹۹ به ۲ هزار و ۷۴۲ نفر در سال ۱۴۰۳ کاهش یافته است و این کاهش ناشی از بهبود شرایط بازار کار و کاهش نرخ بیکاری بوده است.

امیدی در خصوص مشاغل خانگی تأکید کرد: با راه‌اندازی سامانه‌ای برای صدور مجوزهای مشاغل خانگی، فرآیند دریافت مجوز تسهیل شده است و تاکنون ۷ هزار و ۸۷۳ مجوز به صورت الکترونیکی صادر شده که باعث رشد فعالیت‌های اقتصادی کوچک و خانگی با نرخ سود پایین و بازپرداخت هفت‌ساله شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی با اشاره به مدیریت استفاده از نیروی کار اتباع بیگانه، بیان کرد: در حال حاضر تنها در سه شهرستان اراک، ساوه و دلیجان مجوز فعالیت اتباع بیگانه وجود دارد و آن‌ها باید کارت و پروانه کار داشته باشند و در سایر شهرستان‌ها هرگونه اشتغال اتباع به‌عنوان نیروی غیرمجاز تلقی می‌شود.

وی از شناسایی ۴۰۳ کارفرمای متخلف و جریمه ۳۴ میلیارد تومانی آن‌ها خبر داد و افزود: ۴۹ مورد از این کارفرمایان به مراجع قضایی معرفی شده‌اند.

استان مرکزی دارای ۲ هزار شرکت تعاونی فعال است

امیدی خاطرنشان کرد: استان مرکزی دارای ۲ هزار و ۲۵ شرکت تعاونی فعال است که بیشترین تعداد آن‌ها در شهرستان اراک با ۳۳۹ تعاونی و کمترین در شهرستان خنداب قرار دارند و بیشترین گرایش تعاونی‌ها در بخش‌های کشاورزی، صنعت و خدمات متمرکز شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی به تشکیل ۴۷ تعاونی جدید در سال گذشته اشاره کرد و گفت: این تعاونی‌ها زمینه اشتغال ۱ هزار ۴۱۰ نفر را فراهم کرده‌اند و تعداد اعضای جدید تعاونی‌ها نیز ۲ هزار و ۹۹۰ نفر افزایش یافته است.

وی به موضوع کالا برگ اشاره کرد و اظهار کرد: اجرای دو مرحله اخیر کالابرگ با تسهیل در فرآیندها، رضایتمندی بیشتری را برای خانوارها به ارمغان آورد و این برنامه به‌خصوص برای دهک‌های پایین جامعه فرصت مناسبی برای تأمین بخشی از معیشت فراهم کرده است.

امیدی از بازسازی زیرساخت‌های فرهنگی و ورزشی استان خبر داد و عنوان کرد: مجموعه فرهنگی ورزشی کارگران شهرستان اراک شامل استخر و موتورخانه‌ها، به‌طور کامل بازسازی شده است.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.