رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
پنج‌شنبه 1403/10/27 Thursday - 2025 16 January الخميس ، 16 رجب ، 1446
ساعت
1402-10-25 11:44 شماره خبر : 2775 https://diyareaftab.ir/short/4y9q7

در حالی اصلاح طلبان از تعویق در برگزاری انتخابات سخن به میان می‌آورند که به نظر می‌رسد با این بازی جدید به دنبال فرصت دوباره برای راه یابی به مجلس هستند.

به گزارش «دیار آفتاب»؛ در حالی تنها ۴۵ روز به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری باقی مانده است که جریان اصلاحات در بازی جدید خود مسئله تعویق در برگزاری انتخابات را مطرح می‌کنند.

موضوعی که براساس قانون امری نشدنی است، اما جریانی که هر روز یک بهانه تازه برای ایجاد کارشکنی و التهاب آفرینی دست و پا می‌کند در تازه‌ترین اقدامش پیشنهاد عقب انداختن زمان برگزاری انتخابات را مطرح کرده است.

اصلاح طلبان رادیکال که از ابتدای آغاز روند پیش ثبت نام از داوطلبان انتخابات، ساز مخالف کوک کرده و بر طبل عدم مشارکت و تحریم انتخابات کوبیدند، امروز در حال طرح مسئله‌ای هستند که به موجب آن با تصویب قانون، برگزاری انتخابات به تعویق بیفتد.

تندروهای اصلاحات از ابتدای امر، بر کاهش محسوس مشارکت تاکید کردند؛ با این منطق که قانون جدید انتخابات مشارکت را کاهش خواهد داد، ضمن اینکه برخی چهره‌ها مانند آذر منصوری و جواد امام، رئیس و سخنگوی جبهه اصلاحات ایران عنوان کردند که اساسا اصلاح طلبان کاندیدایی ندارند که بخواهند از او حمایت کرده و به مشارکت در انتخابات تاکید کنند.

این ادعا در حالی مطرح است که طیف گسترده‌ای از اصلاح طلبان میانه رو صلاحیتشان از سوی شورای نگهبان احراز شد، چهره‌های چپی همچون مسعود پزشکیان و علی مطهری نیز از فیلتر شورای نگهبان عبور کردند تا نادرست بودن ادعای لیدرهای اصلاحاتی اثبات شود.

جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاحات ایران درباره دیدار اخیر رئیس جمهور با نمایندگان احزاب گفته است: اگر قرار بود نظرات احزاب و فعالان سیاسی و اجتماعی شنیده شود و به آن عمل نمایند، حداقل باید قبل از قانون جدید انتخابات و ضرب‌الاجل پیش ثبت‌نام صورت می‌گرفت. روند پیش‌رو در واقع ادامه پروژه یکدست‌سازی و همان مسیر انتخابات ۹۸ و ۱۴۰۰ است.

آذر منصوری هم در اظهاراتی گفته بود: با قانون جدید انتخابات از صندوق رأی و خانه ملت چیزی جز شیر بی‌یال و کوپال و دم و اشکم باقی نمی‌ماند.

اگرچه این اظهارات تلاشی برای کارشکنی در مسیر تصویب قانون جدید انتخابات بود، اما در نهایت با تصمیم مجلس و تایید شورای نگهبان قانون جدید تصویب و انتخابات اسفند بر اساس این قانون برگزار می‌شود.

براساس کدام محاسبات شرایط برای برگزاری انتخابات متعارف نیست
حالا، اما رادیکال‌های اصلاحاتی در پی بهانه‌ای تازه، موضوع تعویق در زمان برگزاری انتخابات را مطرح می‌کنند.

این در حالی است که تعویق در برگزاری انتخابات به موجب قانون تنها در شرایطی امکان پذیر است که شرایط نامتعارف بوده و امکان برگزاری انتخابات به شکل معمول و عادی وجود نداشته باشد.

این جریان معتقد است که باید انتخابات به تعویق افتاده و سپس قانون جدیدی برای انتخابات تدوین و بعد از تصویب، انتخابات با قانون جدید برگزار شود!

اما سوال اینجاست که بر اساس کدام محاسبات، اصلاح طلبان به این جمع بندی رسیدند که شرایط فعلی برای برگزاری انتخابات متعارف نیست؟!

برگزاری انتخابات در مناطق جنگی
تلاش اصلاح طلبان برای نمایش بحران در کشور و به این بهانه تعویق در برگزاری انتخابات در حالی است که چهارمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در مردادماه ۱۳۶۴ در حالی برگزار می‌شد که کشور درگیر جنگ بود. در روز رای‌گیری آتش توپخانه دشمن از قبل هم شدیدتر شده بود. با این وجود، نه تنها در شهرها و روستاها، بلکه در مناطق جنگی و خط مقدم جبهه‌ها نیز مردم و رزمندگان حضوری پرشور در انتخابات داشتند.

محمد صادقی، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی و از چهره‌های اصلاح طلب هم پیش از این با تاکید بر اهمیت برگزاری انتخابات و پرهیز از تعویق آن گفته بود: امام خمینی در بحرانی‌ترین شرایط هم حاضر به تعطیلی انتخابات نشد.

حالا، اما در شرایطی که برخی از چهره‌های شاخص جناح چپ به این نتیجه رسیده‌اند که مشارکت در انتخابات می‌تواند روی سبد رای آن‌ها اثر مثبت بگذارد و ثبت‌نام نکردن آن‌ها در انتخابات کاری اشتباه بوده است، به دنبال آن هستند تا با طرح مسائل بی‌پایه، دولت را وادار کنند شرایطی را فراهم کرده و با ارسال یک لایحه به مجلس فرصت ثبت‌نام مجدد این افراد در انتخابات را فراهم کند.

این امر، اما شدنی نیست و بدون تردید اصلاح‌طلبان متوجه شده‌اند که قافیه را باختند و تنها متوسل به بهانه‌گیری‌نامتعارف شدند.

 

راه دانا
انتهای پیام/

اخبار مرتبط:
نظرات:
آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.