رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
1404-02-04 13:15 شماره خبر : 13025 https://diyareaftab.ir/short/4zqQR
مدیرعامل شرکت ماشین‌سازی اراک مطرح کرد:

مدیرعامل شرکت ماشین‌سازی اراک گفت: با طراحی، مهندسی و ساخت پل شناور PMP توسط مهندسان و کارگران شرکت ماشین‌سازی اراک، ایران جزء ۶ کشور تولید کننده این نوع پل در دنیا قرار گرفت.

رضا سرایی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» در رابطه با ساخت پل شناور PMP گفت: ماشین‌سازی اراک یکی از مراکز مهم صنعتی ایران است که در طراحی و ساخت پل‌های پیش‌ساخته و سازه‌های فلزی نقش حیاتی دارد. این پل‌ها با فناوری مدولار تولید می‌شوند و امکان نصب سریع در بحران‌هایی مانند سیل و زلزله را فراهم می‌کنند، که برای تسهیل امدادرسانی و بازسازی بسیار موثر است. در سال ۱۳۹۸، با وقوع سیلاب‌های گسترده در جنوب و غرب ایران، نیاز به ساخت پل‌های شناور به شکل داخلی احساس شد. 

ماشین‌سازی اراک پیشتاز در صنعت پل‌سازی کشور 

وی افزود: ماشین‌سازی اراک در پروژه‌های ملی برجسته‌ای، مشارکت داشته و از استانداردهای جهانی برای ارتقاء کیفیت محصولات خود بهره گرفته است. ماشین‌سازی اراک در تولید متنوع پل‌های سبک و سنگین مانند پل کلیفتون در کراچی پاکستان، پل شهید بختیاری اراک، پل زیر قوسی شوشتر، پل قوس بالا در شهرستان پلدختر، پل شطیط شوشتر، پل جهان‌آرا خرمشهر، پل دریاچه سد کارون ۴ و پل زیر قوسی دوقلوی دریاچه سد کارون ۳، خود را به‌ عنوان یکی از پیشتازان پل‌سازی در کشور تثبیت کرده است‌.

مدیرعامل شرکت ماشین‌سازی اراک ادامه داد: روز سوم اردیبهشت ۱۴۰۴ با حضور فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی و جمعی دیگر از مسئولان لشگری و کشوری، تحویل رسمی و الحاق این پل‌ها به یگان بهره‌بردار در مهندسی نزاجا انجام شد. نیروی زمینی ارتش ایران به کمک این پل‌ها توانست مشکلات تردد مردم در مناطقی از خوزستان و رودخانه کارون را موقتاً رفع کند. اما با گذشت زمان، یگان بهره‌بردار اعلام کرد که پل‌های موجود به دلیل فرسودگی و ناکارآمدی نیاز به نوسازی دارند که پس از بازدید جانشین فرمانده نیروی زمینی ارتش، از کارخانه ماشین‌سازی اراک، تصمیم بر آن شد که این کارخانه وارد عرصه ساخت پل‌های شناور شود.

سرایی بیان کرد: در ابتدای این پروژه، نقشه‌ها و طرح‌های ساختی موجود نبود و فرآیند باید به صورت مهندسی معکوس انجام می‌شد. برای این منظور، یک نمونه از پل‌های ساخته‌شده پیشین به ماشین‌سازی اراک تحویل داده شد. کاتالوگ‌های اطلاعات اولیه درباره ابعاد، اندازه‌ها و جنس قطعات ارائه شده توسط شرکتهای خارجی، مغایرت‌های قابل‌توجهی با نمونه واقعی داشت. از این رو، تیم طراحی و مهندسی ماشین‌سازی اراک مجبور شد دوباره همه ابعاد، مواد و جنس قطعات را از اول بررسی و تحلیل کند.

وی عنوان کرد: پل شناور PMP شامل ۲ هزار و ۱۶۵ قطعه است. مواد مبهم و دارای مغایرت با آزمایش‌های متعدد آنالیز و معادل‌های داخلی برای تولید شناسایی شدند. این روند باعث شد تا فرآیند ساخت پل نمونه که برای ۶ ماه برنامه‌ریزی شده بود، به دلیل پیچیدگی‌های قطعات بیش از یک سال به طول بینجامد.

مدیرعامل شرکت ماشین‌سازی اراک خاطرنشان کرد: در اسفند ۱۴۰۰، اولین تست نمونه ساخته‌ شده با رفع مشکلات، در فروردین ۱۴۰۱ تست موفقیت‌آمیز انجام شد. این پل پنج آزمون اصلی را پشت سر گذاشت: ۱- تست بارگیری: توانایی تحمل وزن و عملکرد بارگیری از زمین، ۲- پرتاب به آب: پل پس از ورود به آب باید به‌صورت خودکار باز و روی آب مستقر شود. ۳- تست غوطه‌وری: تضمین عدم نفوذ آب به پل، ۴- تحمل بار: هر سطح باید تحمل بار ۲۰ تن را داشته باشد که مجموع سه سطح به ۶۰ تن می‌رسد و ۵- جمع‌آوری سریع پل و نصب مجدد بر روی کامیون انجام شد.

ایران جزوه ۶ کشور سازنده پل‌های شناور PMP

سرایی اظهار کرد: تا قبل از ساخت این نوع پل، تنها پنج کشور در دنیا بودند که پل های شناور را تولید می کردند که با ساخت این نوع پل، ایران با همت و پشتکار و توان بالای علمی و اجرایی مهندسان و کارگران شرکت ماشین سازی اراک جزوه 6 کشور تولید کننده در دنیا قرار گرفت.

وی در پایان تصریح کرد: یکی از دستاوردهای این پروژه، توانایی تولید ورق‌های فولادی دو میلی‌متری با جنس خاص در داخل ایران بود. این ورق‌ها پیش‌تر وارداتی بودند اما با همکاری ماشین‌سازی اراک و یکی از شرکتهای فولادی تولید شدند. پس از موفقیت در تولید نمونه اولیه، تولید انبوه این پل‌ها آغاز شد.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.