رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
جمعه 1403/08/18 Friday - 2024 08 November الجمعة ، 6 جمادى الأول ، 1446
ساعت
مدیرکل منابع طبیعی استان مرکزی خبر داد:

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: امسال چهار میلیون اصل نهال در استان مرکزی تولید شده و جانمایی برای کاشت نهال‌ها انجام شده است.

عبدالحسین محمدی، در گفتگوی اختصاصی با «دیار آفتاب»؛ در رابطه با طرح کاشت یک میلیارد نهال، گفت: طرح کاشت یک میلیارد نهال در کشور برای مدت چهار سال است، که سهم استان مرکزی کاشت ۱۶ میلیون نهال در مدت چهار سال خواهد بود که به عبارتی سالی چهار میلیون اصل نهال باید در استان تولید و کاشته شود.

وی، افزود: در سال ۱۴۰۲ مقدار چهار میلیون اصل نهال در استان مرکزی تولید شده است. همکاران ما در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی جانمایی برای کاشت نهال‌ها را انجام داده‌اند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی، بیان کرد: طرح ملی کاشت ۱۶ میلیون نهال در کمیته مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان است و برای جانمایی کاشت این نهال‌ها، مکاتباتی با شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و بخشداری‌ها انجام شده تا در غالب این طرح ورود کنند. در این طرح ایجاد بوستان‌هایی در روستاهای مختلف استان برای امسال و سال‌های بعد در دست اقدام است.

محمدی، خاطر نشان کرد: پویش‌های مختلفی در سطح استان برگزار شده که یکی از این پویش‌ها، پویش بذرکاری است و در اولین پویش در ۱۲ مرکز شهرستان استان انجام شده است.

وی، عنوان کرد: افراد و ارگان‌هایی مانند سپاه در این پویش مشارکت داشته‌اند که یکی از این پویش‌ها در کلانشهر اراک برای منطقه گردو قسمت دره نورالشهدا اقدام شده است و پویش بعدی این طرح با نیروی انتظامی در پادگان مالک اشتر قرار است، انجام شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی، گفت: طرح بذرکاری نیز در دست اقدام است تا در بحث سرسبزی و افزایش سرانه فضای سبز در سطح استان قدم خوب و مفیدی برداشته شود.

محمدی، با بیان اینکه این طرح سبب کار خیر شده است، افزود: انجام این طرح باعث شده تا همه دستگاه‌ها موظف به همکاری در حوزه درختکاری و کاشت یک میلیارد درخت در چهار سال در کل کشور شوند.

وی در خصوص تولید و تهیه نهال‌ها، خاطر نشان کرد: نهال‌هایی که در این طرح تهیه و در نظر گرفته شده است، نهال‌های بومی استان است که حدود ۱۸ گونه نهال در استان با نیاز آبی کم و سازگار با آب و هوای استان تولید شده است و امسال نهال‌هایی با نیاز آبی کم‌تر و مقاوم به بیماری‌ها برای سال ۱۴۰۳در حال تولید است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی، عنوان کرد: سعی بر این شده است که نهال کاری بیشتر در شهرهای آلوده استان مانند اراک، ساوه، دلیجان و شازند انجام بگیرد.

محمدی، در پایان تصریح کرد: در این طرح نهال‌های مثمر از گونه‌های بادام، گردو، سنجد به مقدار کم تولید شده است به دلیل اینکه تولید گونه‌های مثمر بر عهده سازمان جهاد کشاورزی است.


انتهای پیام/

اخبار مرتبط
نظرات
آخرین اخبار