رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
1403-07-17 04:12 شماره خبر : 8635 https://diyareaftab.ir/short/Vp3l5
مسئول نهاد رهبری دانشگاه پیام‌نور اراک:

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه پیام‌نور اراک گفت: تبیین حقایق عالم برای مبارزه با ظلم و اجرای عدالت، در بستر بیان قوی و رسانه قدرتمند فراهم می‌شود.

حجت‌الاسلام علی حسنوند در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی«دیار آفتاب»؛ بیان کرد: پیامبران در طول تاریخ برگ برنده‌هایی داشته‌اند که وجود این برگ برنده و ابزار، برای انجام رسالت، نحوه خلقت انسان است.

وی ادامه داد: در وجود انسان‌ها چیزهایی هست که باعث می‌شود آن‌ها توان درک حقایق و همچنین گرایش به حقایق عالم را داشته باشند و همین زمینه را برای فعالیت انبیاء میسر کرده است.

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه پیام‌نور اراک گفت: از جمله این موارد عقل و فطرت انسان‌ها است که اگر مانعی وجود نداشته باشد انسان با این دو ابزار می‌تواند بسیاری از حقایق را درک کند.

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه پیام‌نور اراک اظهار کرد: البته گاهی این ابزارها و توانایی‌های انسان در پرده‌ای پنهان می‌شود و ممکن است زنگارهایی آن را بپوشاند. لذا پیامبران آمدند که گنجینه‌های پنهان در وجود انسان را آشکار کنند و برای رساندن پیام خود از آن‌ها استفاده کنند.

وی خاطرنشان کرد: در تمام دوران مصلحان راستین، پیامبران و صالحان سعی کرده‌اند با عمل و بیان خود این کار را انجام دهند. کار پیامبران با گفتار آغاز می‌شد و البته همیشه کسانی هستند که بیان حق و عمل به حق منافع آنها را به خطر می‌اندازد و اینجا است که دشواری جهاد تبیین خود را نشان می‌دهد.

وی افزود: اهل باطل و کسانی که عمل به حق منافع‌شان را تهدید می‌کند با قدرت و ثروت و رسانه سعی می‌کنند به هر شکلی در مقابل حق قد علم کنند و اگر قدرت، ثروت و رسانه آنها قوی باشد کار دشوار است و نیاز به جهاد جهادگران، قیام آزادگان و بیان حق‌طلبان است.

حسنوند تصریح کرد: نکته پیچیده و عجیب اینجا است که باطل اگر خالص باشد همه افراد سالم و مسخ نشده با عقل و فطرت خود باطل بودن آن را درک می‌کنند و آن را نمی‌پذیرند. لذا در این شرایط جبهه باطل سعی میکند حق و باطل را در هم درآمیزد و با مخلوط کرده آن کار تبیین دشوار می‌شود. جبهه باطل با شعارهای زیبا و مطابق فطرت و عقل حرف می‌زند ولی اهداف پلید و غیرانسانی دارد.  شعارهای طاغوت را اگر نگاه کنید بسیار زیباست مثل شعار آزادی، حقوق بشر، عدالت، امنیت و .. که خواسته فطری و عقلی هر انسانی است.

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه پیام‌نور اراک ادامه داد: باطل حتی برای این ظاهر مقبول و زیبا، دست به ایجاد ساختار می‌زند، قانون وضع می‌کند، بیانیه می‌دهد و انواع پیمان‌ها و کنوانسیون‌ها را ایجاد می‌کند، فیلم و موسیقی می‌سازد و حتی فلسفه ایجاد می‌کند ولی بزرگترین جنایات را انجام می‌دهند.

وی گفت: شما در بزرگترین جنایات صد سال اخیر و حتی جنایات چند سال اخیر نگاه کنید ببینید شعارهایشان چه بوده؟ مثلا کودکان، زنان و مردان غیرنظامی هیروشیما و ناکازاکی به اسم دفاع از خود و حفظ امنیت سوزانده می‌شود. به کشور عراق حمله می‌شود و یک میلیون از مردم عراق کشته می‌شوند و زیرساخت‌های آن خراب می‌شود به اسم مبارزه با سلاحهای شیمیایی، که هیچگاه این سلاح در عراق پیدا نشد.

وی گفت: مردم و کودکان فقیر یمن ده سال در قحطی و جنگ و سختی به سر می‌برند به اسم برقراری عدالت و دموکراسی، مردم بومی فلسطین را آواره کردند به اسم دفاع از یهودیان مظلوم و برای ایجاد یک کشور یهودی و جبران مظلومیت ادعایی آن‌ها.

حسنوند بیان داشت: در شرایط کنونی به مرحله‌ای رسیده‌ایم که ظلم‌ها و بی عدالتی‌ها آنقدر آشکار است که عقل و فطرت انسان می‌تواند آن را تشخیص دهد ولی جبهه باطل برای این شرایط هم برنامه دارد و با رسانه و تبلیغات و استفاده از تکنیک‌های روانشناسی و جامعه شناسی سعی دارد حق را از مردم جهان پنهان کند و آنها را به وسیله فیلم، موسیقی، شهوت و شکمچرانی و اعتیاد و رسانه، در حالتی از غفلت و بی‌اعتنایی نگه دارد و در نهایت با القای ترس و رعب اجازه بروز و ظهور و مطالبه را از آنها بگیرد.

 جهاد تبیین وظیفه همگانی است

وی ادامه داد: با این اوصاف در کشور ما هم وظیفه جهاد تبیین همگانی است و البته برخی اقشار و افراد وظیفه سنگین‌تری دارند.

حسنوند افزود: در کشور ما به علت ایجاد یک صدای متفاوت از نظم جهانی و ایجاد گفتمانی متفاوت از تمدن غالب بر دنیا، پیچیدگی‌های بیشتری وجود دارد. تمدنی بر مبتنی بر ارضاء هوس‌های سطحی انسان و مبتنی بر نادیده گرفتن حقیقت انسان و عالم غیب است.

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه پیام نور اراک افزود: حال جمهوری اسلامی که می‌خواهد زمینه تمدنی را ایجاد کند که حکم خدا در آن جاری باشد؛ نه حکم ناشی از هوسهای قدرتمندان؛ این موضوع یعنی پایه‌های قدرت، ثروت، استعمار و استثمار قدرتمندان را زیر سوال ببرد.  لذا غرب با رسانه‌های خود سعی در ایجاد تردید، شک و شبهه درباره اصول انقلاب اسلامی و همچنین سعی در القای ناامیدی و یاس در رسیدن به آرمان‌ها را دارد.

وی عنوان کرد: وعده الهی این است که ما اگر وظیفه خود را انجام دهیم و صبور باشیم و پای آرمان‌های خود شکیبایی به خرج بدهیم امدادهای غیبی هم فرا خواهند رسید و پیروزی نصیبمان خواهد شد. بسیاری از کسانی که زود اسیر یاس می‌شوند به علت عدم توجه و یا عدم اعتماد به سنت‌های الهی است که به مؤمنین و حق طلبان وعده داده است. صد البته ایمان به این سنت‌ها باعث نمی‌شود که ما برای رسیدن به اهداف برنامه ریزی برای اصلاح اشتباهات، رشد و ترقی بیشتر در زمینه علم، صنعت، رسانه، قوای نظامی، اقتصاد و همچنین برنامه ریزی برای مبارزه با رانت و بی عدالتی و ویژه خواری و سایر کاستی‌ها نداشته باشیم.

در جهاد تبیین باید شجاعت به خرج داد

حسنوند با تاکید بر این‌که در جهاد تبیین باید شجاعت به خرج داد و حقایق را بیان کرد و در مقابل ایجاد تردیدها و القای یاس، شبهه و حمله های نرم دشمن با قول و فعل خود روشنگری کنیم؛ گفت: اهل سخن، صاحبان نفوذ اجتماعی، صاحبان تریبون، افراد با وجاهت و آبرو در بین مردم باید شجاعت به خرج داده و در موارد مبهم موضع حق را تقویت کنند و در فضای غبار آلود و فتنه آلود مردم را به خود واگذار نکنند.

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه پیام‌نور اراک اظهار کرد: باید همیشه به یاد داشته باشیم که وعده خداوند این است که زمین به مستضعفین، ارث خواهد رسید و امدادهای الهی مددگر است تا اینکه روزی دادگستر عدالت ظهور کند و تمام دنیا را پر از عدل، داد و رنگ و بوی الهی کند، احکام خدا در زمین جاری شود، انسان به جایگاه واقعی خود برسد و به شرایط لازم برای کمال همه انسانها دست یابد.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.