درباره نویسنده
کارشناس مذهبی گفت؛
خدمات علمی امام جواد (ع) بینظیر بود

امام جواد (ع) با توجه به شرایط سیاسی و اجتماعی پیچیده دوران خود، یکی از مهمترین خدماتش را در عرصه علمی و فقهی ارائه داد
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» فاطمه بهرامی در گفتگو با خبرنگار آوای زرندیه گفت: امام نهم، محمد بن علی بن موسی، با کنیه «ابوجعفر» و لقبهای «تقی» و «جواد»، در ۱۰ رجب ۱۹۵ هجری قمری در مدینه به دنیا آمد و به دلیل کمسن بودن، دوران کودکی را بیشتر در مدینه و بدون حضور پدر گذراند.
وی افزود: امام محمد تقی در سال ۲۰۳ هجری قمری به امامت رسید، پس از شهادت پدرش امام جواد. او در سن ۲۵ سالگی در آخرین روز ذیالقعده ۲۲۰ هجری قمری به شهادت رسید و علت شهادتش مسمومیت با زهر توسط همسرش امفضل بود.
کارشناس مذهبی بیان کرد: در دوران امامت امام محمد تقی، برخی از شیعیان به دلیل سن کم او، شک و تردیدهایی در مورد امامت او داشتند. این مسئله باعث ایجاد فرقههای مختلف مانند احمدیه و واقفیه شد که هر کدام نظریات متفاوتی داشتند.
بهرامی در ادامه عنوان کرد: حامیان امام محمد تقی با استناد به اینکه علم امامت وابسته به سن نیست، به امامت او اعتقاد داشتند. آنها بر این باور بودند که همانطور که سن کم حضرت عیسی مانع از نزول وحی نشده بود، سن امام نیز نمیتواند مانع از امامت او باشد.
وی یادآور شد: ارتباط امام محمد تقی با شیعیان به دلیل اختناق سیاسی و گسترش جمعیت شیعه، بیشتر از طریق نامهنگاری و وکلا انجام میشد. این شبکه وکالت که در دوران امامان پیشین پایهگذاری شده بود، در زمان او بهطور سیاسی گستردهتر شد.
بهرامی اظهار کرد: مأمون عباسی که امام محمد تقی را تهدیدی برای قدرت خود میدانست، او را به بغداد فراخواند و دخترش امفضل را به ازدواج او درآورد. این ازدواج و ورود امام به دستگاه خلافت مورد اعتراض عباسیان قرار گرفت.
کارشناس امور مذهبی بیان کرد: پس از مرگ مأمون، امام محمد تقی دوباره به بغداد فراخوانده شد. به گفته برخی منابع، او توسط همسرش امفضل و به تحریک خلیفه معتصم مسموم شد. شهادت امام در سن ۲۵ سالگی، او را به کوتاهترین دوران زندگی در بین امامان شیعی تبدیل کرد.
بهرامی تأکید کرد: یکی از مهمترین خدمات امام جواد (ع)، تبیین اصول و مبانی دینی و پاسخگویی به سؤالات فقهی و علمی بود. با توجه به وضعیت سیاسی و اجتماعی آن دوران، امام جواد بهویژه در عرصه علمی و فقهی فعالیتهای فراوانی داشت
وی در پایان گفت: امام محمد تقی از همسرش امفضل صاحب فرزند نشد، اما از سمانه صاحب فرزندانی چون هادی و موسی مبرقع بود. مقبره او در کاظمین و در جوار قبر امام کاظم واقع شده است که به حرم کاظمین شناخته میشود.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- «علی فاضلی» نایبقهرمان مسابقات قویترین مردان شد
- آخرین وضعیت پروژه ۸۱۰۰ واحدی مسکن ملی
- برگزاری اجتماعات یادگیری معلمان
- تلخ و شیرینهای ۴ ساله خانه ملت!
- دادستان جدید خمین معرفی شد
- حادثه تلخ بمباران شهر اراک در دوران دفاعمقدس
- مسیرهای راهپیمایی روز قدس در استان مرکزی
- مجتمع آب سنگین خنداب را بیشتر بشناسید
- «حسین افضلی» بازرس کل استان مرکزی شد
- تأثیر هوش مصنوعی در تکامل دین
آخرین اخبار
- مسلمان خواریطلب نیست
- سوره «بقره» آیه ۷۷ تا ۸۳
- ساخت قطار متروی ملی در واگنپارس کلید خورد
- مشارکت صنایع در رفع ناترازی انرژی ضروری است
- آئین تشییع پیکر شهید «محمد انصاری» در خمین
- آغاز پویش نذر خون در استان مرکزی
- برگزاری مراسم عزاداری در ۲۵۰۰ حسینیه
- برگزاری تشییع پیکر شهید «محمد انصاری» در خمین
- کاهش چشمگیر معوقات کارگری و تثبیت تولید
- گرد و خاک در غرب، شمال ایران بارانی
- مشاهده بیشتر