رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
پنج‌شنبه 1403/08/17 Thursday - 2024 07 November الخميس ، 5 جمادى الأول ، 1446
ساعت
رئیس مجتمع پتروشیمی شازند مطرح کرد:

معاون تولید و رئیس مجتمع پتروشیمی شازند گفت: با تولید کاتالیست روپک در مجتمع پتروشیمی شازند، ایران در کنار چهار کشور چین، آلمان، فرانسه و آمریکا در تولید این کاتالیست قرار گرفته، که افتخاری بزرگ است.

به گزارش «دیار آفتاب»؛ قاسم ساکی روز چهارشنبه در نشست جام رسانه‌ای امید استان مرکزی در پتروشیمی شازند، گفت: پتروشیمی شازند در سال ۱۳۷۲ به عنوان یکی از واحدهای فرادستی مطرح در کشور برای تامین مواد اولیه بهره‌برداری رسید.

وی، افزود: فضای سبز مهاجران به عهده پتروشیمی شازند است. شاخصه پتروشیمی شازند در صنعت به خاطر همین فضای‌سبز بزرگی که ایجاد شده است، به طوری‌که می‌توان پتروشیمی شازند را بوستان پتروشیمی معرفی کرد.

معاون تولید و رئیس مجتمع پتروشیمی شازند، بیان کرد: طبق استانداردهای جهانی محیط زیست اگر یک سوم مجتمع‌های صنعتی فضای سبز احداث شده باشد، استاندارد است ولی در مجتمع پتروشیمی شازند نصف آن فضای سبز احداث شده است که حتی بیش از استانداردهای جهانی است و گونه‌های مختلف جانوری مانند گرگ و خرگوش در فضای سبز احداث شده، وجود دارد.

ساکی، عنوان کرد: داخل مجتمع پتروشیمی شازند سه مخزن بزرگ آب وجود دارد به دلیل اینکه برای تولید محصولات به آب نیاز داریم. بیشتر پتروشیمی‌ها در نزدیک ساحل‌ها ایجاد شده است مانند پتروشیمی‌های موجود در خلیج فارس که کنار ساحل احداث شده‌اند. پتروشیمی شازند جزوه معدود پتروشیمی‌هایی است که مرکز استان است و آب مورد نیاز خود را از چاه‌های آب زیر زمینی تامین می‌کند. این سه مخزن در حدود ۱۰۰ هزار متر مکعب گنجایش ذخیره آبی دارند که قرار است بزودی آب مورد نیاز مجتمع را از فاضلاب شهری شهر مهاجران استفاده کنیم.

وی، خاطر نشان کرد: اولین محصولی که پتروشیمی برای تولید نیاز دارد، نفتا یا همان نفت خام سبک و سنگین است. حجم مخازن نفتای مجتمع پتروشیمی شازند ۵۰ هزار تن است که بیش از نصف مخازن در حدود ۳۰ هزار تن نفتا وجود دارد. برای اینکه بخواهیم محصولات متنوع تولید کنیم روزانه حدود ۳ هزار تن نفتا نیاز است.

معاون تولید و رئیس مجتمع پتروشیمی شازند، گفت: مجتمع پتروشیمی شازند جزوه معدود پتروشیمی‌هایی است که خود مجمتع در حال تولید برق است. سوخت مورد نیاز برای تولید برق در این واحد گاز طبیعی است.

ساکی، افزود: مجتمع پتروشیمی شازند با تولید کاتالیست روپک، ایران را جزوه پنج کشور تولید کننده این کاتالیست در دنیا کنار چهار کشور چین، آلمان، فرانسه و آمریکا قرار داده است. کاتالیست روپک با باور به جوانان و توان داخلی به عنوان یک تجارت پرسود با استفاده از شرکت‌های دانش بنیان در مجتمع پتروشیمی شازند تولید می‌شود. با تولید کاتالیست روپک، سالانه ۱۰ هزار میلیارد ریال سودآوری برای شرکت ایجاد کرده است.

وی، اظهار کرد: در ۶ ماه نخست سال جاری، ۸۰۰ هزار تن انواع محصولات در مجتمع پتروشیمی شازند تولید شده که نسبت به مدت مشابه قبل، ۳۶ درصد رشد دارد.

معاون تولید و رئیس مجتمع پتروشیمی شازند، با اشاره به اینکه این واحد قلب مجتمع پتروشیمی محسوب می‌شود گفت: به دلیل سازه‌های لوله‌ای که دارد، جزوه یکی از واحد بصری مجتمع‌های پتروشیمی محسوب می‌شود. مواد تولید شده از نفتا ابتدا وارد این واحد شده و بعد از تصفیه در واحد مسیر بعدی محصول مشخص می‌شود که به کدام واحد ارسال شود. دو محصول اتیلن و پروپیلن از واحد استخراج می‌شود.

وی افزود: مجتمع پتروشیمی شازند در جریان بیماری کرونا که بیمارستان‌ها با کمبود اکسیژن مواجه شده بودند پیش قدم شد و بیش از چهار هزار تن اکسیژن را رایگان در اختیار بیمارستان‌های استان مرکزی و کشور قرار داد.

ساکی، ادامه داد: همچنین واحد پلی پروپیلن در دوران کرونا برای تولید ماده اولیه ماسک، سرنگ و ظرف‌های سرم است که پتروشیمی شازند بار دیگر در تولید این محصول در دوران کرونا پیش قدم شده بود. پتروشیمی شازند تنها شرکتی است که در کشور ماده اولیه پلاستیک سرم را تولید می‌کند.

وی، در پایان تصریح کرد: واحد بسته بندی، واحد پایانی در مجمتع پتروشیمی شازند محسوب می‌شود. محصولات مجتمع در این واحد در کیسه‌هایی با وزن‌های ۲۵ کیلویی با سرعت ۱۲۰۰ کیسه در ساعت بسته بندی می‌شود. کیسه‌های ۲۵ کیلویی در ۱۰ردیف پنج تایی بسته بندی می‌شود این گونه بسته به دلیل حمل و نقل مطمئن‌تر انجام می‌شود.

انتهای پیام/

اخبار مرتبط
نظرات
آخرین اخبار