مراسم عزاداری ایام فاطمیه اول در مساجد و هیئات مذهبی اراک برگزار میشود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ زمان شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) همچون مزار آن حضرت به صورت دقیق مشخص نیست و همین مساله باعث شده شیعیان و دوستداران اهل بیت (ع) سالروز شهادت آن حضرت را بر اساس روایتهای ۷۵ روز و ۹۵ روز بعد از وفات رسول خدا (ص) اقامه عزا کنند.
برخی از این ایام به عنوان دهه فاطمیه (س) یاد میکنند و برخی نیز چند روز قبل از شهادت حضرت زهرا (س) و چند روز بعد از آن را به عزاداری و ذکر مصیبتهای آن بانو در مساجد و حسینیهها میپردازند.
اینک در آستانه سالروز شهادت بیبی دو عالم (جمعه ۲۵ آبان مصادف با ۱۳ جمادی الاول) برخی از هیاتهایی را که در این ایام خیمه عزای فاطمی در اراک برپا میکنند.
فاطمه(س) کاملترین الگو برای زنان
حجتالاسلام سید احمد میرمهدی، در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «دیار آفتاب»؛ بهترین راه و جایگاه برای شناخت خالق یکتا و راه رسیدن به خدا را بررسی زندگی ائمه و معصومین(ع) دانست و گفت: از میان معصومین(ع) آن که زندگی پر برکتش بهخصوص برای زنان مسلمان، همچون خورشید نورافشانی میکند، وجود حضرت فاطمهزهرا(س) است.
وی، افزود: در جامعهای که نظام سرمایهداری غرب، با تهاجم فرهنگی خود، سعی دارد الگویی مبتذل و غیرانسانی برای زنان و دختران مسلمان ارائه کند، مسلماً پرداختن به ابعاد گوناگون شخصیتی حضرت فاطمهزهرا(س) میتواند الگوی عملی مناسبی برای جامعه شیعی باشد.
رئیس حوزه علمیه امام خمینی(ره) اراک، پیرامون سبک زندگی عبرتآموز سراسر نور حضرت فاطمهزهرا(س) بیان کرد: رفتار با والدین و احترام محبتآمیز به پدر بزرگوار خویش، تقسیم کارهای منزل با همسر، شوهرداری خوب، تربیت و رفتار با فرزندان، تشویق فرزندان به فراگیری سوادآموزی، سادهزیستی، داشتن روح عبادت و نیایش، داشتن سبکزندگی سیاسی و اجتماعی، دفاع از حریم امامت و ولایت، عفاف و پوشیدگی، مهریه و جهیزیه ساده، از خصوصیات زندگی حضرت فاطمهزهرا(اس) است.
میرمهدی، عنوان کرد: سادهزیستی، دوری از مصرفگرایی و سازگاری با وضعیت اقتصادی مردم عصر خویش، نمونههایی از رفتار اقتصادی حضرت فاطمهزهرا(س) است.
وی، درخصوص رفتار آن حضرت بزرگوار با اهل خانه، خاطرنشان کرد: استفاده از نام مناسب و القاب زیبا برای خطاب همسر، باعث ایجاد روابط مثبت و محیطی آکنده از صمیمیت که سبب پیدایش زمینه عکسالعمل و رفتاری مناسب در طرف مقابل میشود.
رئیس حوزه علمیه امام خمینی(ره) اراک، اظهار کرد: روش تربیتی حضرت فاطمهزهرا(س) سبب شد تا فرزندانی موفق، اثرگذار و پایدار در برابر دشواریها، یکتاپرست، مبارز و با سطح بالایی از همکاری اجتماعی پرورش دهد.
میرمهدی، افزود: تجلی عبادت در سیره حضرت فاطمهزهرا(س) به گونهای بود که عبادت و ایشان، زبانزد عام و خاص، دوست دشمن است.
وی، به شیوه پرورش فرزندان حضرت فاطمهزهرا(س) اشاره و بیان کرد: آن حضرت بزرگوار با تمام کمبودها و مشکلات پیشروی زندگی کنار میآمدند، اگرچه فقر و تنگدستی بسیار بود و در خانهای کوچک و ناچیز زندگی میکردند، اما هرگز دست از راه درست بر نداشتند و نشان دادند که چگونه میتوان فقر را مدیریت و زندگی را در عین سادگی به بهترین شکل اداره کرد و فرزندانی تربیت و پرورش دادند که بعدها شخصیتهای بزرگ جهان شدند.
رئیس حوزه علمیه امام خمینی(ره) اراک، به رویکرد اصلی حضرت فاطمه زهرا(س) در طول زندگیشان اشاره و تصریح کرد: ایشان برای حفظ ولایت و اسلام ازخودگذشتگی کردند و برای اینکه حرمت امیرالمومنین(ع) به عنوان، ولی عصرشان خدشه دار نشود، جان خود را فدا کردند و به عنوان اولین بانوی شهید در راه ولایت شناخته شدند.
میرمهدی، احترام، رعایت حقوق همسر، همسردوستی، فرزنددوستی و سختکوشی در امور خانه و تبدیل خانه به مدرسه و عبادتگاه و همچنین برنامهریزی در کار خانه و رعایت حق خدمتکار و آموزش قرآن را از ویژگیهای حضرت فاطمهزهرا(س) دانست و اظهار کرد: ایشان، تبدیل خانه به سنگر جهاد، مبارزه بر علیه ستمگران و دفاع از ولایت را در راستای وظایف خویش میدانست و همچنین توجه به دعا در حق همسایه، ایجاد روحیه عبادت، انفاق گروهی و خانوادگی، رعایت تفاهم با همسر، قبول مسئولیت شخصی در تربیت فرزندان، تقسیم کار در امور خانه، و بردباری، تحمل فقر خانوادگی و فرمانپذیری از همسر، از اخلاق و روحیات خاص حضرت زهرا(س) بود.
وی، به الگوگیری زنان مسلمان ایرانی در دوران طاغون و هشت سال دفاع مقدس از سیره حضرت فاطمه(س) اشاره کرد و بیان کرد: بانوان ایرانی با داشتن چنین الگویی، توانست با حضور خود در صحنههای پرشور دوران وحشتزای طاغوت، حماسه انقلاب اسلامی را به منصّه ظهور برساند و سختیها و مرارتهای هشت سال جنگ تحمیلی را به جان بخرد و با ایثارگریهای خود در پشت جبهه و گاه در درون جبهه، و نیز تهاجم فرهنگی دشمن، توطئههای دشمن را نقش بر آب سازند.
حضرت زهرا(س) اسوه همه بانوان مسلمان است
حجتالاسلام رضا تاج آبادی، در گفتگو با خبرنگار فرهنگی «دیار آفتاب»؛ در خصوص سبک زندگی حضرت صدیقه کبری(س) گفت: حضرت زهرا(س) فرمودند؛ سه چیز از دنیای شما محبوب من است: اوّل خواندن قرآن، دوم نگاه کردن به چهره رسولالله و سوم انفاق در راه خدا.
کارشناس مسائل مذهبی عنوان کرد: قرآن میفرماید نمیرسد به سعادت و خوشبختی مگر آنچیزی را که دوست داری در راه خدا انفاق کنی، حضرت صدیقه کبری(س) جوانی و عمر با برکتش، فرزندانش و همسرش را در راه خداوند متعال فدا کرد و امروز بهعنوان اسوه برای همه مسلمین جهان است.
تاج آبادی، در خصوص سیرت اهلبیت(ع) و حضرت صدّیقه طاهره سلاماللهعلیها، اظهار کرد: نکات خیلی مهمّی وجود دارد زنِ بینظیر تاریخ بشر، سیّده زنان عالم، و ضمناً همه آن صبرها و ایستادگیها و موقعشناسیها و کلمات پرباری که در این زمانها از ایشان نقل شده است، همه این حوادث بزرگ در دوران کوتاه جوانی این بزرگوار اتّفاق افتاده است.
وی، بیان کرد: درباره فاطمهزهرا(س) ابعاد وجود این انسیّه حوراء، این روح مجرّد و این خلاصه نبوّت و ولایت برای ما پهناور و بیپایان و درک ناشدنی است که حقیقتاً متحیّر میمانیم. اگر به کتابهایی که درباره فاطمهزهرا(س) بهوسیله محدّثین اهل سنّت نوشته شده است، مراجعه کنیم بیشتر به این موضوع پی میبریم.
کارشناس مذهبی، گفت: روایات بسیاری در خصوص حضرت زهرا(س) بیان شده، که از زبان پیغمبر صلّیاللّهعلیهوآلهوسلّم در ستایش صدّیقه طاهره علیهاسلام صادر شده است و رفتار پیغمبر با آن بزرگوار را نقل میکنند، این حدیث معروف از عایشه است که گفت، «هیچ کس را از لحاظ، چهره، سیما، درخشندگی و حرکات و رفتار، شبیهتر از فاطمه(س) به پیغمبر اکرم(ص) ندیدم».
برنامه مجالس عزا به شرح زیر است:
انتهای خبر/
- برگزاری جشنواره صنایع دستی در دانشگاه آزاد ساوه
- جشنواره انار ساوه
- رسانه ابزار تسهیلگر در حوزه تعلیم است
- آفتاب آمد، دلیل آفتاب
- حرکت با برکت
- جمعه نصر اوج پیوند امت با ولایت
- فرشته نجات
- قطع مصرف مازوت مطالبه مردم است
- جمعه نصر نمادی از اقتدار ایران
- رونمایی از سرود ویژه جشنواره انار ساوه
- اتباع غیرمجاز بمبهای ساعتی هستند
- یک روز در کنار پرستاران
- معارفه مدیر حراست شرکت آلومینیوم ایران
- آغاز مسابقات کاراته کارکنان فراجا در اراک
- نمایشگاه تخصصی صنعت در اراک دایر میشود
- بانگ استکبارستیزی در دیار آفتاب طنینانداز شد
- بهرهبرداری از فاز مقدماتی تصفیه پساب صنعتی ساوه
- بزرگترین فرش سرگل قاره کهن در محلات
- باید در ساخت قطعات داخلی سرمایهگذاری صورت گیرد
- مدیران براساس شاخص کارآمدی انتخاب شوند
- بسیج دانشگاه ایثار و جهاد است
- مرکزی جزو 3 استان پرتردد کشور است
- پیشرفت کشور مرهون روحیه بسیجی است
- بسیج امتداد حرکت فاطمی است
- فراهان مزین به عطر شهدای گمنام میشود
- حمایت از حزبالله وظیفه همگانی است
- ناترازی انرژی ریشه در دولتهای گذشته دارد
- سانحه رانندگی برای خودروی استاندار مرکزی
- برای برد و باخت به مسکو نیامدهایم
- پیشراهاندازی 2 دستگاه بویلر در «آذرآب»
- لبنانیها سید حسن را پدر خود میدانند
- زیبایی فصل پاییز در سرچشمه محلات
- آمریکا باید شروط هستهای ایران را بپذیرد
- امروز؛ جوی آرام در اغلب مناطق کشور
- بسیج یک تفکر الهی است
- برادران و خواهران از اسلام دفاع کنید
- سوره «الروم» آیات ٢٥ تا ۳۲
- میقاتصالحین در نماز جمعه خنداب
- بسیج یعنی حرکت در مسیر آرمانها
- روایت دیدار رهبر انقلاب با مردم ساوه
- شکست خانگی آلومینیوم برابر صدرنشین لیگ برتر
- گازگرفتگی ۱۲ نفر در اراک و شازند
- برگزاری میقات صالحین در فراهان
- انقلاب اسلامی با ولایت پایهگذاری شده است
- تفکر بسیجی آبادانی بهدنبال دارد
- تشکیل بسیج از ابتکارات امام راحل است
- مقابل دشمن کوتاه نخواهیم آمد
- ولایتمداری شاخصه ممتاز یک بسیجی است
- بسیج پیشتاز در امنیت است
- برگزاری میقات صالحین در مصلای ساوه
- مشاهده بیشتر