رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
1404-01-24 11:34 شماره خبر : 12775 https://diyareaftab.ir/short/V0EqX
استاد دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی:

استاد دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی گفت: دولت باید در حوزه‌های جذاب سرمایه‌گذاری برای بخش خصوصی، با تسهیل فرآیندها و کنار کشیدن از تصدی‌گری، زمینه را برای فعالیت بخش خصوصی فراهم کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به‌مناسبت آغاز سال ۱۴۰۴، سال جدید را سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» نام‌گذاری کردند.

در میزگردی با حضور علی مقدسی استاد دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی و علی یونسی دکترای اقتصاد و استاد دانشگاه پیام نور استان مرکزی به بررسی راه‌های تحقق شهار سال پرداختیم.

تولید کلید توسعه پایدار است
 
رئیس دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی گفت: تولید، موتور محرکه اقتصاد و سرمایه‌گذاری، کلید توسعه پایدار است.
 علی مقدسی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» در سخنانی به تشریح اهمیت تولید و سرمایه‌گذاری در تحقق شعار سال پرداخت و گفت: تولید، نقش بسزایی در رشد اقتصادی کشور ایفا می‌کند.

رئیس دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی بیان کرد: تولید با تاثیر مستقیم بر افزایش تولید ناخالص داخلی (GDP)، ایجاد اشتغال، بهبود سطح درآمد و زندگی مردم و همچنین افزایش صادرات و ارزآوری، نقش محوری در پویایی اقتصاد دارد.

وی با اشاره به اینکه افزایش تولید، وابستگی به واردات را کاهش می‌دهد و منابع ارزی کشور را بهینه می‌کند، تصریح کرد: تولید و سرمایه‌گذاری یک چرخه هستند، سرمایه‌گذاری موجب تولید بیشتر و تولید بیشتر، زمینه را برای سرمایه‌گذاری‌های جدید فراهم می‌کند.

مقدسی در ادامه به موضوع سرمایه‌گذاری پرداخت و ثبات اقتصادی و تصمیم‌گیری‌ها و همچنین امنیت را از عوامل کلیدی جذب سرمایه، به ویژه سرمایه‌گذاری خارجی دانست.

رئیس دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی با تقسیم حوزه‌های اقتصادی به دو بخش (حوزه‌های جذاب برای بخش خصوصی و حوزه‌های دارای اولویت حاکمیتی)، راهکارهای عملی برای افزایش سرمایه‌گذاری را تبیین کرد.

وی اظهار کرد: دولت باید در حوزه‌های جذاب سرمایه‌گذاری برای بخش خصوصی، با تسهیل فرآیندها و کنار کشیدن از تصدی‌گری، زمینه را برای فعالیت بخش خصوصی فراهم کند.

رئیس دانشگاه فرهنگیان استان مرکزی بیان کرد: در مقابل، در حوزه‌هایی که بخش خصوصی تمایلی به سرمایه‌گذاری ندارد، دولت باید خود راساً وارد عمل شده و یا از طریق جذب سرمایه‌گذاری خارجی، به توسعه این حوزه‌ها بپردازد.

انحراف سرمایه‌ها عامل کاهش سرمایه‌گذاری
 
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور استان مرکزی گفت: انحراف سرمایه‌های کشور به سمت فعالیت‌های غیرمولد یکی از عوامل کاهش سرمایه‌گذاری در اقتصاد است.
 علی یونسی، در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» به بررسی چالش‌های سرمایه‌گذاری و راهکارهای مقابله با تهدیدات اقتصادی پرداخت.

وی با اشاره به اهمیت سرمایه‌گذاری در رونق تولید و رشد اقتصادی، اظهار داشت: سرمایه‌گذاری، چه داخلی و چه خارجی، از الزامات تولید است و افزایش آن، امید به افزایش تولید در دوره‌های آتی را رقم می‌زند.

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور استان مرکزی با تاکید بر لزوم هدایت صحیح سرمایه‌های داخلی، انحراف این سرمایه‌ها به سمت فعالیت‌های غیرمولد را یکی از عوامل کاهش سرمایه‌گذاری در اقتصاد دانست و افزود: نوسانات قیمت ارز و تورم، از جمله عواملی هستند که منجر به انحراف سرمایه‌ها می‌شوند. دشمنان یک کشور، معمولاً از این طریق برای آسیب زدن به اقتصاد آن کشور استفاده می‌کنند.

وی با تشریح فرآیند انحراف سرمایه‌ها، تصریح کرد: در این فرآیند، مردم به جای سرمایه‌گذاری در فعالیت‌های تولیدی و مولد، به سمت فعالیت‌های سوداگرانه و دلالی، مانند خرید دلار و سکه، روی می‌آورند. این انحراف منابع، منجر به کاهش تولید، کمبود کالاها، افزایش تورم و وابستگی بیشتر اقتصاد به خارج می‌شود. در واقع انحراف سرمایه‌ها، ترفند دشمن برای ضربه به اقتصاد ایران است.

یونسی با اشاره به اینکه افزایش وابستگی به خارج، تقاضا برای دلار را افزایش داده و به تبع آن، قیمت دلار بالا رفته و قدرت پول ملی کاهش می‌یابد، این وضعیت را یک ضعف مضاعف برای اقتصاد کشور دانست.

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور استان مرکزی در ادامه، با اشاره به رویکرد نظام‌های سرمایه‌داری در پیشنهاد سرمایه‌گذاری خارجی، تاکید کرد: کشورهای متخاصم، پس از اعمال تحریم و روش‌های مختلف برای ایجاد اخلال در اقتصاد یک کشور، بحث سرمایه‌گذاری خارجی را مطرح می‌کنند. افزایش سرمایه‌گذاری خارجی در یک کشور، ممکن است با تحمیل قیود سیاسی، فرهنگی و غیر اقتصادی همراه باشد.

وی با بیان اینکه به نظر می‌رسد اقتصاد ایران در حال تجربه همین تکنیک ضربه خوردن است، افزود: کاهش مصنوعی ارزش پول ملی و افزایش تصنعی قیمت دلار توسط فعالان اقتصادی که درصد بیشتری از عرضه دلار را در اختیار دارند، از جمله نشانه‌های این تکنیک است.

یونسی در پایان، بر ضرورت اتخاذ تدابیر مناسب برای مقابله با این تهدیدات و هدایت سرمایه‌ها به سمت فعالیت‌های مولد و تولیدی تاکید کرد.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.