رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
شنبه 1403/09/03 Saturday - 2024 23 November السبت ، 21 جمادى الأول ، 1446
ساعت
1403-08-30 12:09 شماره خبر : 9617 https://diyareaftab.ir/short/Vwryp 0
فرمانده انتظامی شهرستان اراک:

فرمانده انتظامی شهرستان اراک گفت: طرح نوری که توسط پلیس و ستاد احیای امر به معروف انجام می‌شود یک اقدام توجیهی و آموزشی است.

به گزارش پایگاه تحلیلی خبری «دیار آفتاب»؛ علیرضا معیریان شب گذشته، در نشست صمیمی با مردم در جوار امامزادگان عبدالله و آمنه خاتون علیهم السلام در خصوص وظایف نیروی انتظامی گفت: مهمترین مقوله در تمام قوانین و مقررات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران که پایه و اساس انقلاب شکوهمند استوار بنا شده جهاد تبیین و روشنگری است که همه بزرگان بر این موضوع اصرار داشتند.

فرمانده انتظامی شهرستان اراک بیان کرد: از جهاد تبیین به‌عنوان تکالیف الهی یاد شده است. متاسفانه طی چند سال اخیر در بحث شبیخون فرهنگی و رخنه معاندین در این حوزه عفاف و حجاب ورود پیدا کرده است و خیلی از مواقع موجب مضرات و رنجش خاطر مردم شهیدپرور ایران اسلامی و خانواده شهدا شده است.

وی افزود: قشر کمی از جامعه در این حوزه اغفال شدند و کشف حجاب را پیش گرفتند امسال با یک اقدام جهادی و انقلابی از فروردین‌ماه امسال توسط پلیس خدمتگزار از راس تا پایین‌ترین نفر به این طرح را لبیک گفتند.

پلیس تا آخر پای اجرای طرح نور ایستاده است

فرمانده انتظامی شهرستان اراک گفت: پلیس با همکاری ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر طرح نور را شروع کرده و تا آخر ایستاده‌ و از هیچ کوششی دریغ نمی‌کند. در بحث کشف حجاب دانش‌آموزان مدارس هم، تنها پلیس موظف به کنترل و رسیدگی این امر نیست بلکه باید دستگاه‌ها و نهادهای دیگری مثل آموزش و پرورش و مدارس نیز باید وظیفه خود را در این زمینه انجام دهند.

وی ادامه داد: پلیس در آخرین مرحله وارد میدان می‌شود و دستگاه‌های متولی این امر باید وظایف خود را انجام دهند تا کار به این مرحله و ورود پلیس کشیده نشود.

معیریان اظهار کرد: مدیران، ناظم و دبیران مدرسه، باید طبق قانون سازمانی و بر حسب وظیفه اخلاقی و شرعی در مدرسه روشنگری انجام دهند. همانطور که در قانون اساسی قانون حجاب تعریف شده همه به‌عنوان یک شهروند باید به این قانون احترام بگذارند و آن را اجرا کنند. امر به معروف هم باید در تمام مراحل ساری و جاری باشد. 

فرمانده انتظامی شهرستان اراک تصریح کرد: نیروی انتظامی در معاونت فرهنگی اجتماعی هم در فضای حقیقی و هم مجازی اقداماتی را انجام داده است. در فضای حقیقی بنابر برنامه ابلاغی و تصمیمی که از تهران در راستای جهاد تبیین صورت گرفته است؛ در مدارس کارگروه‌هایی تشکیل شده و برنامه‌های فرهنگی را اجرا کرده است. در بحث فضای مجازی توسط پلیس فتا کار تبیین و روشنگری مخصوص جامعه هدف انجام می‌شود.

طرح نور یک اقدام توجیهی و آموزشی است

وی خاطر نشان کرد: طرح نوری که توسط پلیس و ستاد احیای امر به معروف انجام می‌شود یک اقدام توجیهی و آموزشی است که طی آن مردم فهیم و آگاه شهر اراک، تذکرات را قبول می‌کنند و می‌پذیرند.

معیریان گفت: در زمینه استفاده از دوربین‌های هوشمند برای ثبت تخلفات، هم تهران این ابزار را به تناسب نوع ناهنجاری در آینده نزدیک در سال ۱۴۰۴ بین استان‌ها تقسیم خواهد کرد.

فرمانده انتظامی شهرستان اراک ابراز کرد: در بحث حضور پلیس ۱۱۰ در محل تخلف و جرم و علت تاخیر آن این است که حضور پلیس باید طی فرایند خاصی انجام شود در مرکز تجمیع تماس ثبت و مشخصات فرد ثبت و ضبط شود و این گزارش به مرکز شهرستان ارجاع و بعد از مرکز شهرستان به کلانتری مربوطه انتقال پیدا می‌کند به دلیل کمبود نیرو و انجام فرایند ثبت گزارش پلیس  طی ۱۵ الی ۲۰ دقیقه پلیس به منطقه ورود پیدا می‌کند و در مکان‌ها و زمان‌ها بر اساس جغرافیا و تردد عبور و مرور این زمان متغیر است.

وی عنوان کرد: در خصوص گزارش رشوه گرفتن مامورین اگر موردی مشاهده شد؛ عوامل بازرسی با شماره ۱۹۷ در استان و شهرستان‌ها آماده دریافت گزارش هستند. حضوری و به صورت غیر حضوری ۲۴ ساعته این مرکز فعالیت می‌کند.

معیریان اضافه کرد: کشف حجاب صنوف این موضوع نیز مربوط به اداره اماکن است و پلیس امنیت عمومی باید این موضوع را بررسی و پیگیری کند. تذکر، معرفی به مراجع قضایی، پرداخت جریمه و پلمپ به دستور مقام قضایی مراتب برخورد با این مسئله است.

یک ماه توقیف برای موتورسوار متخلف

وی ادامه داد: در بحث آلودگی صوتی توسط خودروها و موتورسیکلت‌ها و دستکاری اگزوز وسیله نقلیه این طرح هر هفته در سطح شهر اجرا و تماس‌های شهروندان پیگیری می‌شود. شهروندان می‌توانند با یادداشت شماره پلاک خودرو و آدرس مکان و خیابان تخلف، راکب متخلف را به نیروی انتظامی معرفی نمایند.

معیریان بیان داشت: در خصوص نیسان‌های حمل بار و جابجایی میلگرد و تیرآهن، طبق قانون نیم متر از جلوی کاپوت و ۳ متر از پشت باربند، می‌تواند بیرون‌زدگی داشته و علائم مشخصه خطر را نصب کرده باشد.

فرمانده انتظامی شهرستان اراک گفت: در موضوع سگ گردانی در معابر و اماکن عمومی هم این موضوع در حوزه وظایف شهرداری است؛ ولی پلیس آمادگی کامل برای جمع آوری آنها را دارد و این موارد باید سازماندهی شود. آمادگی پلیس منوط به همکاری دستگاه متولی است که پای کار بیایند و مکانی را برای جمع آوری این حیوانات در نظر بگیرند. 

وی ادامه داد: برای موتور سوارانی هم که در پیاده‌رو تردد می‌کنند نیز دستور توقیف یک ماهه ابلاغ شده است.

فرمانده انتظامی شهرستان اراک اضافه کرد: در موضوع مبارزه با مواد مخدر و عرضه‌کنندگان آن که آسیب‌های زیادی به جامعه به خصوص قشر جوان وارد کرده است؛ باید گفت که این مسئله و معضل باید از بنیان و اساس حل شود. چرا که دستگیری و حبس و پرداخت جریمه فرد متخلف طبق قانون، انجام می‌شود اما با بازگشت دوباره به جامعه، معضل ادامه پیدا می‌کند و حل نمی‌شود.

وی افزود: در این خصوص طرح امنیت محل محور به سبب اهمیتی که داشت به قرارگاه امنیت محل محور تبدیل شده است در این طرح تمام روسای کلانتری ملزم شدند در خصوص محله‌ها و معصلات آن به صورت هفتگی و ماهانه با شورای معتمدین و متنفذین در قالب امنیت محله با موضوع مرتبط با محل جلساتی را برگزار کنند.

معیریان اضافه کرد: در طرح امنیت محل محور موضوع می‌تواند اراذل اوباش مواد مخدر طرح ترافیک و ... باشد در این طرح ۱۷ جامعه هدف تعریف شده است. این طرح با پلیس ۱۱۰ و کلانتری محل برگزار می‌شود و هر کلانتری شعبه مبارزه با مواد مخدر دارد که در این جلسه باید حضور داشته باشد.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظرات
آخرین اخبار