رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
جمعه 1403/10/07 Friday - 2024 27 December الجمعة ، 25 جمادى الآخر ، 1446
ساعت
1403-10-05 12:49 شماره خبر : 10463 https://diyareaftab.ir/short/ND5wv 0
مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی:

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی گفت: استان مرکزی به جهت دارای بودن ظرفیت زیاد تولید و پرورش طیور خطر درگیری با این بیماری را دارد و از سوی دیگر تالاب میقان محل مهاجرت پرندگان خارجی است که منجربه تهدید برای شیوع بیشتر آنفولانزای فوق حاد پرندگان در استان شده اس

 محمد فتاحی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پاگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» در خصوص آخرین وضعیت پایش آنفولانزا فوق حاد پرندگان در استان مرکزی گفت: بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان یک بیماری مشترک بین انسان و پرندگان است و عمده خطر آن برای انسان است که به جهت واگیردار بودن آن میان انسان‌ها پخش نشود.

وی افزود: وظیفه اداره دامپزشکی در محدود کردن گسترش بیماری آنفولانزا میان جمعیت پرندگان است که بین انسان‌ها همه‌گیر نشود.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی بیان کرد: استان مرکزی به جهت دارای بودن ظرفیت زیاد تولید و پرورش طیور خطر درگیری با این بیماری را دارد و از سوی دیگر تالاب میقان محل مهاجرت پرندگان خارجی است که منجربه تهدید برای شیوع بیشتر آنفولانزای فوق حاد پرندگان در استان شده است.

فتاحی عنوان کرد: با پایش‌های روزانه تالاب میقان و مرغداری‌هایی که نزدیک به تالاب هستند شیوع آنفولانزا را رصد می‌کنیم که به روستاهای اطراف گسترش نیابد.

وی خاطرنشان کرد: مرغداری‌ها و خانه‌های روستایی که در آنجا پرندگان محلی پرورش داده می‌شود اگر تلفات زیاد در روز داشته باشند باید قرنطینه شوند و پرنده‌ها مورد آزمایش قرار بگیرند که اگر دچار بیماری شده باشند اقدامات کنترل شوند در جهت عدم گسترش بین باقی پرندگان انجام شود.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی تصریح کرد: در سال جاری ۱۳ هزار و ۱۹۲ مورد پایش از واحدهای تحت پوشش اعم از مرغداری‌ها، کشتارگاه‌ها، محل پرورش طیور بومی و تالاب‌هایی که در استان است که خطر بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در آنجا زیاد بوده انجام شده که از این مقدار ۹ هزار و ۴۶۹ نمونه اخذ شده است.

فتاحی بیان کرد: ۶ هزار و ۷۸۳ مورد آزمایش سرمی و ۲۹۲ مورد هم آزمایش مولکولی از طیور در جهت تشخیص آنفولانزای فوق حاد پرندگان انجام شده است که تا به امروز هیچ موردی در واحدهای صنعتی و روستایی و بومی ثبت نشده است.

وی عنوان کرد: هرگونه تلفات ناگهانی در مرغداری‌ها حتی کاهش خوراک طیور به سرعت به دامپزشکی سامانه ۱۵۱۲ اطلاع رسانی شود تا اقدامات نمونه‌گیری در جهت تشخیص بیماری و کنترل آن صورت پذیرد.

انتهای خبر/

 

اخبار مرتبط
آخرین اخبار