حالت تاریک
سه‌شنبه, 06 مرداد 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن دیار آفتاب | diyareaftab.ir هستید؟
کاهش ساعت اداری در روزِ کاهش دما
تصمیم استانداری با واقعیت‌های جوی تضاد دارد؛

کاهش ساعت اداری در روزِ کاهش دما

در حالی که داده‌های علمی هواشناسی از آغاز روند کاهش دما در استان مرکزی خبر می‌دهند، تصمیم استانداری برای محدود کردن ساعات کاری دستگاه‌های اجرایی در روز چهارشنبه، پرسش‌های جدی را درباره چرایی و منطق این تصمیم برانگیخته است.

به گزارش خبرنگار سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» در روزهای اخیر، استان مرکزی و به‌ویژه شهرستان اراک، تحت تأثیر یک موج گرمای شدید و ناهنجار قرار داشت که علاوه بر دشواری‌های زیستی، فشار مضاعفی بر شبکه برق منطقه وارد کرد. در چنین شرایطی، انتظار می‌رفت مدیریت بحران بر پایه تحلیل‌های دقیق و لحظه‌ای از وضعیت جوی بنا شود؛ اما آنچه شاهد آن هستیم، نوعی «گسست میان تصمیم و واقعیت» در لایه‌های مدیریتی استان است.

استانداری مرکزی در اطلاعیه‌ای که اخیراً منتشر کرده، با استناد به بخشنامه‌های سازمان اداری و استخدامی و کارگروه مدیریت مصرف حامل‌های انرژی، اعلام کرد که فعالیت کلیه دستگاه‌های اجرایی در روز چهارشنبه، هفتم مرداد، تنها از ساعت ۷ تا ۱۱ صبح خواهد بود. منطق این تصمیم، حفظ پایداری شبکه برق و تأمین آسایش مردم عنوان شده است؛ اما نکته تأمل‌برانگیز اینجاست که این تصمیم، دقیقاً با پیش‌بینی‌های رسمی هواشناسی در تضاد است.

بر اساس گزارش‌های علمی هواشناسی، روند کاهش دما از روز سه‌شنبه، ششم مرداد آغاز شده و در روز چهارشنبه (همزمان با اجرای بخشنامه استانداری)، این کاهش دما بسیار محسوس خواهد بود. با نفوذ جریان‌های خنک‌تر، فشار بر شبکه برق به شکل چشمگیری کاهش می‌یابد. بنابراین، وقتی علم می‌گوید «گرما در حال فروکش کردن است»، چرا مدیریت استان بر پایه «احتمالِ گرما» تصمیم به محدود کردن فعالیت‌های مردمی و اداری می‌گیرد؟

 

این تناقض، نه تنها یک خطای محاسباتی، بلکه نشانه ضعف در «مدیریت پویا» است. مدیریت بحران یعنی رصد دقیق داده‌ها و واکنش سریع به تغییرات؛ اما آنچه در استانداری مرکزی مشاهده می‌شود، نوعی «مدیریتِ مکتوب‌محور» است؛ یعنی مدیرانی که ترجیح می‌دهند به جای گوش دادن به صدای پیش‌بینی‌های هواشناسی، به اجرای مصلحت‌اندیشانه یک بخشنامه دولتی بپردازند، حتی اگر آن بخشنامه با واقعیتِ میدان در تضاد باشد.

محدود کردن فعالیت دستگاه‌های اجرایی به تنها چهار ساعت در روز چهارشنبه، در حالی که دمای هوا در حال رو به خنکی گذاشتن است، می‌تواند منجر به اختلال در خدمات‌رسانی، کندی روند امور شهروندی و حتی از دست رفتن فرصت‌های اقتصادی و اداری شود. این در حالی است که هدف از مدیریت مصرف انرژی، «بهره‌وری» است، نه «تعطیلیِ ناشی از پیش‌فرض‌های غلط».

پرسش اصلی این است: اگر در روز چهارشنبه دما طبق پیش‌بینی‌ها کاهش یابد، مسئولان استان چگونه می‌خواهند پاسخ این اتلاف وقت و انرژی را به مردم بدهند؟ آیا زمان آن نرسیده است که تصمیم‌گیران استان، از حالت «واکنش‌گرای منفعل» خارج شده و با تکیه بر دانش روز و داده‌های واقعی، تصمیماتی بگیرند که هم پایداری شبکه برق را حفظ کند و هم نبض زندگی اجتماعی و اقتصادی استان را در وضعیت مطلوب نگه دارد؟

انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!