رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
چهارشنبه 1403/08/09 Wednesday - 2024 30 October الأربعاء ، 27 ربيع الآخر ، 1446
ساعت
1403-08-09 13:34 شماره خبر : 9142 https://diyareaftab.ir/short/VMzDP 0
رئیس پلیس فتای استان مرکزی:

رئیس پلیس فتای استان مرکزی گفت: به لحاظ توانمندی رتبه سوم در آسیا رتبه‌ای بسیار عالی را دارا هستیم و رتبه ۲۳ جهان در شرایط تحریم و عدم امکانات جهانی را کسب کردیم.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیارآفتاب»؛ فرهاد شاطری، شامگاه گذشته در نشست صمیمی با مردم در جوار امام‌زادگان عبدالله (ع) و آمنه خاتون (س)، بیان کرد: اقدامات خوب و موثری در حوزه سایبری انجام شده که اگر این تلاش‌های پلیس فتا نبود آسیب‌های بسیار جدی در زمینه‌ی جان، مال و آبرو به شهروندان وارد می‌شد.

وی افزود: پلیس فتای استان مرکزی در زمان طلایی حدود ۹/۸ میلیارد تومان از پول مردم را که در فضای مجازی مورد کلاهبرداری قرار گرفته بود، با مسدود کردن حساب مجرمین و بر اساس دستور قضایی به صاحبان مال‌باخته برگردانده شد.

رئیس پلیس فتای استان مرکزی اظهار کرد: ۱۹ میلیارد تومان از حساب‌های مجرمین را با شکایات مردم مسدود کردیم که حدود ۴۸ درصد کلاهبرداری‌ها مربوط به این مورد است و ۲۶ درصد نیز  مربوط به برداشت‌های غیر مجاز است.

شاطری خاطر نشان کرد: علی‌رغم هشدارهای پلیس فتای استان مرکزی، خود مردم مسبب جرم‌های رخ داده هستند و به نوعی مجرم را با سهل‌انگاری و غفلت خود یاری می‌کنند.

وی افزود: از ابتدای سال تا کنون ۱۴ هزار نفر ساعت آموزش در حوزه فضای مجازی و مخاطرات آن در مراسم‌ها و چهره به چهره انجام شده است. از سال گذشته تا امروز ۱۱ باند متلاشی شده است ولی مجرمان از طریق ۱۸۰ هزار لینک آلوده، ۲۲۰۰ سیم کارت مجهول الهویه و ۴۰ میلیارد تومان از مردم برداشت کردند.

شاطری در خصوص خرید با دستگاه کارت خوان تصریح کرد: در این هنگام دقت داشته باشید صفحه دستگاه روشن باشد و رمز را خودتان وارد کنید؛ چنانچه فروشنده ادعای انجام نشدن تراکنش داشت حتما رسید کاغذی را دریافت کنید در غیر این صورت به فرد مورد نظر مشکوک باشید.

رئیس پلیس فتای استان مرکزی خاطر نشان کرد: زمان ۴۵ دقیقه اول زمان طلایی است و اگر برداشتی غیر مجاز از حساب شما انجام شد در اسرع وقت و در زمان مذکور با شماره تماس فوریت‌های سایبری ۰۹۶۳۸۰ که به صورت شبانه روزی است؛ تماس بگیرید و موضوع را اطلاع دهید. بعد از این بازه زمانی دسترسی به پول سخت و توسط کلاهبردار خرج شده است.

وی در خصوص تماس‌هایی که خارج از کشور با بعضی خطوط حاصل می‌شود گفت: امکان هک شدن از این طریق نیست ولی بعضی از شرکت‌های خارجی برای کسب درآمد با اپراتورهای داخلی توافق می‌کنند که بابت این تماس‌ها بخشی از هزینه به وسیله تماس و کسری شارژ و رومینگ به آن‌ها تعلق بگیرد.

سرهنگ شاطری عنوان کرد: در مورد صفحات، کانال‌ها و گروه‌هایی که حاوی توهین به مقدسات و ارزش‌های دینی هستند، می‌توان به سایت پلیس فتا مراجعه، گزارش و شکایت را ارسال کرد؛ که ۱۴۵۰ صفحه، کانال و غیره به این دلیل منهدم شد.

رئیس پلیس فتای استان مرکزی ادامه داد: نظارت بر موضوع فیلترشکن‌ها از حیطه وظایف ما خارج و مربوط به شرکت مخابرات است.

وی با بیان این‌که اگر کانال یا صفحه‌ای علیه ارزش‌ها و نظام مقدس جمهوری اسلامی اقدام به نشر اکاذیب و توهین کرد ما از طریق تعامل با اداره‌کل ارشاد، صداوسیما، اطلاعات سپاه، اداره اطلاعات کشور و شورای فضای مجازی با تهیه فیلم و محتوای نقض کننده و تکذیب چنین انتشاراتی بر علیه آن‌ها مقابله به مثل می‌کنیم.

شاطری در پایان تصریح کرد: ۴۵ درصد از جرائم در حوزه سایبری با آموزش، آگاه‌سازی ما کاهش یافته و نسبت به جمعیت استان و هر ۲۵۳ نفر یک پرونده قضایی تشکیل شده است که نشانه‌ی خوبی برای کاهش جرم در این زمینه است. افزون بر ۹۲درصد از جرائم مجازی توسط پلیس فتا کشف و درصد باقی مانده به علت این‌که مجرم خارج از کشور یا سیم‌کارت، مجهول الهویه  است کشف نمی‌شود.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظرات
آخرین اخبار