رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
چهارشنبه 1403/10/26 Wednesday - 2025 15 January الأربعاء ، 15 رجب ، 1446
ساعت
1403-10-26 13:50 شماره خبر : 10967 https://diyareaftab.ir/short/ND5z3
مدیرکل غله استان مرکزی:

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی گفت: مردم باید در خصوص کیفیت نان از نانوایی‌ها مطالبه‌گری داشته باشند. این حق مردم است و بابت نان و آرد توزیع شده ۲۵۰ هزار میلیارد ریال یارانه دولتی به نانوایی‌ها تعلق گرفته است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» غلامرضا ملکی امروز در نشست صمیمی با مردم در جوار امام‌زادگان عبدلله و آمنه‌خاتون علیهم‌السلام در اراک گفت: کیفیت نان به مهارت و دانش نانوا برمی‌گردد چون ما در استان آرد یکسانی توزیع می‌کنیم و اگر نانوایی نان آن مشکل دارد به مهارت و طرز پخت نانوا برمی‌گردد.

وی تاکید کرد: نانوایی‌های با کیفیت هم که نان خوبی را پخت می‌کنند تشویق خواهند شد. باید عرض شود که نانی که به آن سبوس اضافه می‌شود از نظر غذایی مضر هست و از سوی نانوایی‌ها تخلف محسوب می‌شود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی بیان کرد: در سالجاری دولت ۱۲ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری کرده و این یک رکورد بی‌سابقه در این سال بود که به خاطر بارش رحمت الهی و زحمات کشاورزان این اتفاق رقم خورد. 

۴۴۰ هزار تن گندم از کشاورزان استان مرکزی خریداری شد

ملکی گفت: در استان مرکزی هم ۴۴۰ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده که سه برابر نیاز استان بوده و رکورد تاریخی در استان ثبت شد. گندم خریدار شده از کشاورز با قیمت 17 هزار 500 تومان بود که دولت با این قیمت از کشاورزان گندم خریداری کرده و با قیمت ۶۶۵  تومان تا ۹۰۰ تومان به کارخانجات می‌فروشد تا تبدیل به آرد شود و نان ارزان به دست مردم برسد.

وی افزود: یارانه‌ای که دولت در خصوص خرید آرد و فروش آن به کارخانجات پرداخت می‌کند ۲۵۰ هزار میلیارد ریال است. در بحث زیرساخت‌های خرید و فروش گندم و آرد ۷۵۰ هزار سیلو ذخیره استاندارد در کشور وجود دارد که ۲۵ سیلو در شهرستان اراک و ۱۱ کارخانه تولید آرد وجود دارد.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی ادامه داد: یک‌هزار و 600 نانوایی در استان و ۵۵۰ نانوایی در اراک نیز وجود دارد. در توزیع آرد فرایندی که هر روز انجام می‌شود بسیار سنگین و پیچیده است. روزانه ۳۰۰ هزار کیسه آرد به طور مستقیم به خبازی‌ها توزیع می‌شود.

ملکی اظهار کرد: اداره‌کل غله در کشور فقط در حوزه توزیع گندم، آرد و نان نیست بلکه در خصوص کالاهایی مثل شکر و روغن نیز تکلیف دارد و هرگاه اداره‌کل احساس گرانی کند، کار توزیع را انجام می‌دهد تا کاهش نسبی قیمت صورت بگیرد.

سرانه مصرف نان در ایران 2 برابر دنیا است

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی تصریح کرد: موضوع نان موضوع حساسی است و پرمصرف‌ترین کالا در ایران است سرانه مصرف نان در ایران نسبت به دنیا به طور متوسط دو برابر است. 

ملکی افزود: با توجه به اینکه در کشور ما نان برکت الهی است و در فرهنگ و احادیث و روایات ما به آن تاکید بسیار شده است استان مرکزی تصمیم گرفت که توزیع و پخت نان سالم و کامل را در دستور کار خود قرار دارد.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی ادامه داد: نان کامل بسیاری از نیازهای انسان را تامین و تعداد زیادی از بیماری‌ها را نیز دفع می‌کند. طرح نهضت احیای نان کامل با موافقت استاندار در استان راه‌اندازی کردیم و این یک طرح پایدار است.

وی عنوان کرد: در این طرح اصلاح نان و آرد باید انجام شود و ۲۰ سازمان درگیر اجرای این نهضت شدند طرح خیلی خوب آغاز شده و اقداماتی انجام شده است. در این فرایند با تکنولوژی جدید آردی تولید می‌شود که در کشور نمونه است و در پخت نان کامل از آن استفاده می‌شود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی ادامه داد: نانوایی‌هایی که در استان نمونه هستند و پخت با کیفیت دارند برای این کار انتخاب شده است و از ظرفیت صدا و سیما برای فرهنگ‌سازی و استفاده از نان کامل در خانواده‌ها استفاده شده است.

110 نانوایی در استان مرکزی نان کامل پخت می‌کند

ملکی اضافه کرد: در ظرف ۲ تا ۳ ماه طرح را با ۱۱۰ نانوایی گسترش دادیم و همه استان‌ها به ما مراجعه کردند تا با آن آشنا و طرح را پیاده کنند. در مجلس وزارت بهداشت و وزارت جهاد کشاورزی و سازمان ملی استاندارد موانع قانون این طرح را رفع کردند.

وی افزود: ما توانستیم با طی این فرایند این طرح را پایدار کنیم. نان تافتون، لواش و بربری با این طرح پخت شده رنگ نان کمی تیره‌تر است ولی بعد از یکی دو هفته که خانواده از این نان استفاده کنند مشتاق می‌شوند که از این نان استفاده کنند. ارزش غذایی بالایی دارند و مردم باید با خواص این نان آشنا شوند.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی افزود: استان‌های یزد، اصفهان، خوزستان و همدان هم با مراجعه به این سازمان با این طرح آشنا شدند. تصمیم بر الگوبرداری از کار کردند.

ملکی یادآور شد: مقرر شد این طرح را در استان‌های خود پیاده کنند. نان کامل از نظر عناصر غذایی باعث راه‌اندازی سیستم گوارش می‌شود و از یبوست جلوگیری می‌کند ویتامین ب و مواد معدنی موجود در این نان باعث از بین بردن چربی خون، چاقی و بیماری‌های گوارشی شده است.

وی ادامه داد: خیلی از خانواده‌هایی که از این نان استفاده کردند اعلام رضایت کردند و گفتند که باعث رفع بیماری‌های آنها شده و این یک اتفاق شاخصی است که در استان ما اتفاق افتاده است. مردم باید برای تکمیل و گسترش این طرح مطالبه‌گری کنند و فرهنگ سازی شود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی ادامه داد: در سایت اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان مرکزی مردم می‌توانند لیست نانوایی‌هایی که نان کامل را پخت می‌کنند با هم آدرس آن مشاهده کنند. در بحث کیفیت نان و بازرسی در مورد این موضوع دو سیستم برای نانوایی‌ها وجود دارد که کار نظارت را انجام می‌دهند.

ملکی خاطرنشان کرد: سامانه نانی‌نو در کارتخوان که یک کنترل هوشمند دارد که عملکرد نانوایی‌ها را می‌سنجد با تماس گرفتن به سامانه ۱۲۴ می‌توانند گزارشات و شکایت خودشان را اعلام کنند و همچنین با نصب سامانه نظر در گوشی ضمن آگاهی از موقعیت نانوایی‌ها و مشخصات آنها می‌توانند در خصوص کیفیت نان گزارش ارسال کنند.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:
آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.