معاون سازمان مدیریت بحران کشور گفت: مردم در حوزه مدیریت بحران پیشگام هستند و توانستند با سازماندهی خوبی که در بین مردم محقق میشود در کمک به سازمانهای مسئول اقدامات ارزشمندی را انجام دهند.
امید محترمی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» به مناسبت روز ایمنی در برابر زلزله گفت: سازمان مدیریت بحران یک سازمان هماهنگکننده و انسجام بخش و سیاستمدار است که در حوزه مدیریت بحران عمل میکند.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه در کشور ما در حوزه پیشبینی، پیشگیری، کاهش خطر، پاسخ موثر به حوادث، تامین ایمنی لازم و تابآوری جامعه نقش دارد با این رویکرد به دنبال پیشرفت پایدار حوزههای مدیریت بحران است در قانون مدیریت بحران برای پدیده طبیعی و انسان ساخت به جز موارد نظامی و امنیتی برای مدیریت بحران نقش تعریف شده است.
معاون سازمان مدیریت بحران کشور بیان کرد: با توجه به تعریفی که از بحران داریم به خصوص از هم گسیختگی که عملکرد یک جامعه بعد از وقوع بحران و حوادث مختلف رخ میدهد تعریف شده است. با توجه به آسیبپذیری که به واسطه آن خطر به وجود میآید یک نظام مبتنی بر راهبرد و رویکرد برنامههای دولت میتواند کمک کند تا نقش خود را به خوبی ایفا کنیم و آمادگی لازم را جهت پاسخ موثر به حوادث داشته باشیم و بتوانیم در نهایت یک بازسازی خوب را درون منطقه شکل دهیم.
وی افزود: در حوزه مدیریت بحران ما به دنبال این هستیم که بتوانیم یک رویکرد مدیریتی خردمحور، یکپارچه هماهنگ و اثربخش برسیم و بتوانیم در این مسیر هماهنگی که در بین سازمانها و دستگاههای مسئول شکل میگیرد نقش موثری در تحقق پیشرفت کشور و هدایت و راهبری صحیح مدیریت بحران در چرخه پنجگانهی پیشگیری، آمادگی، پاسخ بازسازی و بازتوانی ایفا کنیم. در زمینه مدیریت بحران هم از طی سالیان اخیر با تصویب آیین نامه استفاده از ظرفیت مردمی و بخش خصوصی اتفاقات خوبی افتاد.
کارشناس مسائل اجتماعی بیان کرد: مردم در حوزه مدیریت بحران پیشگام هستند و توانستند با سازماندهی خوبی که در بین مردم محقق میشود در کمک به سازمانهای مسئول اقدامات ارزشمندی را انجام دهند.
محترمی اظهار کرد: تدوین و تصویب قانون فداکار خدمت در مدیریت بحران یکی از اقداماتی بود که کمک کرد ما قانونمندتر از ظرفیت مردم استفاده کنیم و اگر در حوادث و بحرانها برای فردی مشکل پیش آمد از این ظرفیت بهره بگیریم.
مدیرکل سابق مدیریت بحران استان مرکزی عنوان کرد: زلزله یکی از مهمترین مخاطراتی است که کشور را تهدید می کند و بیش از یکهزار و 140 گسل در سطح کشور شناسایی شده است که این گسلها بیش از ۶۰ درصد از ایران را در برگرفته اند. زمین لرزه به عنوان یکی از تاثیرگذارترین مخاطرات طبیعی در جهان، میتواند با تاثیرات مخرب اجتماعی، اقتصادی و حتی امنیتی در منطقه وقوع، منجر به ایجاد بحران شود. به همین خاطر در عمده کشورهای توسعه یافته، برنامهریزیهای لازم متناسب با امکانات و ظرفیتهای موجود برای مدیریت آن صورت گرفته است.
وی ادامه داد: ایران به عنوان یکی از کشورهای زلزلهخیز دنیا در معرض زمینلرزههای ویرانگری بوده و سالانه متحمل خسارات جانی و مالی فراوانی میشود. گستره زمین ساختی ایران در حاشیه صفحه اوراسیا و در راستای کمربند کوهزایی آلپ-هیمالیا، شامل گسلهای لرزهزا است به گونهای که به عنوان یکی از نواحی فعال زمینساختی دنیا شناخته میشود.
محترمی تصریح کرد: براساس متون تاریخی در سالهای پیش از ۱۹۰۰ میلادی (پیش از ۱۲۷۸ خورشیدی)، روایتهای توصیفی از تعداد ۳۰ زمینلرزه با بزرگی بیش از 7/2 در کشور وجود دارد. طی دوره ثبت دستگاهی زمینلرزهها (در ۱۲۰ سال اخیر)، تعداد ۱۲ زمینلرزه با بزرگی بیش از 7 درون کشور رخ داده است. در واقع به طور میانگین، هر 10 سال شاهد وقوع یک زمینلرزه با بزرگی بیش از ۷ هستیم. تحلیل آماری فراوانی زمینلرزههای کشور بیانگر آن است که سالانه حداقل ۱۰۰۰ زمینلرزه با بزرگی ۳، حداقل ۱۵۰ زمینلرزه با بزرگی ۴، حداقل ۱۵ زمینلرزه با بزرگی ۵ و حداقل یک زمینلرزه با بزرگی ۶ در کشور رخ میدهد.
مدیرکل سابق مدیریت بحران استان مرکزی اضافه کرد: بعد از وقوع زلزله بم شاهد اقدامات برجستهای چون، سازماندهی و تشکیل ساختار جدید مدیریت بحران کشور در قالب سازمان به دستور مقام معظم رهبری و طی طریق مراحل قانون آزمایشی ۵ ساله در دولت و مجلس شورای اسلامی و تبدیل آن به قوانین دائمی که آنها نیز در فرایند اصلاح و تنقیه قوانین قرار دارد. و تقویت و نگارش جدید آیین نامههایی همچون 2 هزر و 800 که باعث طراحی ساختمانها بر اساس مقاومت در برابر نیروهای افقی یا همان زلزله است و تقویت و تکمیل شبکههای لرزه نگاری و شتابنگاری در سطح کشور.
وی گفت: شکلگیری توان بازسازی بنیاد مسکن پس از این حادثه به عینیت درآمد بطوری که پس از مشکلات ساختاری در مرحله بازسازی در زلزله رودبار که در اوایل بازسازی بم نیز وجود داشت بنیاد مسکن به عنوان دستگاه متولی تثبیت و مسئول شد که البته هم اکنون برای ارتقای کیفی موضوع بازسازی برنامه ها و تغییرات کیفی جدیدی بخصوص در مبحث مسکن موقت مورد نیاز است.
محترمی خاطر نشان کرد: ارتقای اعتبارات مدیریت بحران پس از زلزله بم افزایش چشمگیر داشت و از یک درصد کل اعتبارات جاری کشور به بیش از 3 درصد رسیده است. هماهنگیهای داخل بخشی و بین بخشی و حتی بینالمللی دارای شیوه نامههای مصوب شده است و حدود اختیارات و نحوه تعامل مقامات بر اساس ضوابط و مقررات و شیوه نامه های اجرایی موضوعات پس از فرایندهای تهیه و تصویب و ابلاغ در مرحله اجرا و نظارت قرار دارد با این وجود هنوز تا استانداردسازی موضوعات فاصله داریم.
انتهای خبر/
- ۹۰ درصد پروژهای نیمه تمام افتتاح شدهاند
- آخرین وضعیت پروژه ۸۱۰۰ واحدی مسکن ملی
- وظيفه دانشجويان تبيين حقيقت است
- نمایش «سرخط یک هفت خط آخر خط»
- کوتاهی شهرداری در تامین زیرساختهای کوی کوثر
- ادارات موظف به نصب پنل خورشیدی هستند
- گفتگو با فاتح ۳۲ قله
- تأثیر هوش مصنوعی در تکامل دین
- اجرای نمایش «سرخط یک هفت خط آخر خط»
- رویداد تولید محتوای دیجیتال بسیج استان مرکزی
- اختتامیه رویداد ملی تولید محتوای استان مرکزی
- ترورسیم تهدیدی برای حقوق بشر
- «اسد» به آمریکا تکیه کرد نابود شد
- فرمانده تیپ مردم پایه ۷۱ روحالله معرفی شد
- نقش حضرت زهرا (س) در دفاع از اسلام
- ۱۱۰ مدالآور ورزش استان مرکزی تجلیل میشوند
- پیدا و پنهان سقوط سوریه
- اولین برف پاییزی ساوه را سفیدپوش کرد
- کاهش 11 درصدی تصادفات در استان مرکزی
- اراک بوی بهشت گرفت
- برابر ظالمان و کافران ایستادگی میکنیم
- سوره «فاطر» آیات ۳۱ تا ۳۹
- مسابقات طنابکشی کارگران در اراک پایان یافت
- کمک ۶۰ میلیاردی مردم مرکزی به لبنان
- ۵ فرماندار استان مرکزی منصوب شدند
- رفع ناترازی برق با توسعه نیروگاههای خورشیدی
- فاز 3 پروژه شهید سلیمانی آماده تحویل است
- اخبار دیار آفتاب در هفته اخیر
- سرپرست دانشگاه تفرش معرفی شد
- شهید سلیمانی نماد فداکاری بود
- برگزاری مسابقات کاراته در ساوه
- مسابقات طنابکشی کارگران کشور آغاز شد
- استکبار بهدنبال نابودی مقاومت است
- کمبودی در بازار سیب زمینی نداریم
- گرامیداشت هفته زن در خنداب
- در خط حمله ایرادهای زیادی داریم
- ورود موج بارشیهای سنگین برف و باران
- آلومینیوم به مصاف ملوان میرود
- اوجگیری اسلامهراسی در انگلستان
- شرایط سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر تسهیل شود
- یک قدم از خط ولایتفقیه دور نشوید
- سوره فاطر آیات ۳۱ تا ۳۸
- سوره «فاطر» آیات ۱۹ تا ۳۰
- امدادگران کمیجانی در یادواره ۵۵ شهید امدادگر
- برگزاری پنجمین روز هفته فرهنگی خمین
- عبور از بحران ناترازی با صرفهجویی
- پشت پرده وعدههای نمایشی ترامپ
- یادواره ۵۵ شهید امدادگر استان مرکزی
- خطر شيوع آنفلوانزا جدی است
- اصناف در مدیریت مصرف انرژی نقش موثری دارند
- مشاهده بیشتر