رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1403/10/02 Sunday - 2024 22 December الأحد ، 20 جمادى الآخر ، 1446
ساعت
1403-09-25 14:01 شماره خبر : 10218 https://diyareaftab.ir/short/VlPWA 0
معاون پژوهشى حوزه علميه استان مركزى:

معاون پژوهش مركز مديريت حوزه علميه خواهران استان مركزى با اشاره به اینکه حضرت ام‌البنین (س) در ولایت‌پذیری و صبر نمونه بودند گفت: مادران شهدای ما هم به پیروی از آن بانو در اطاعت‌پذیری از ولایت‌فقیه نمونه هستند.

به گزارش خبرنگار فرهنگى پايگاه خبرى تحليلى ((ديار آفتاب))؛ به‌مناسبت وفات بانوى مكرم اسلام ام‌البنين (سلام الله عليها) و تکریم مادران و همسران شهدا کسانی که معنای واقعی عشق به وطن و ایمان به خدا را در عمل به تصویر کشیدند با منصوره غلامى معاون پژوهشى حوزه علميه استان به گفتگو نشسته ايم كه در ادامه به مشروح آن مى‌پردازيم.

ديار آفتاب: حضرت ام‌البنين (س) چه ويژگى‌هاى شخصيتى بارزى داشته‌اند كه اين بانوى مكرم را در ميان مسلمانان محترم كرده است؟

غلامى: سیزدهم جمادی الثانی روز وفات بانوی مکرم ام البنين (سلام الله علیها) است، نام مبارک ایشان فاطمه بود که بعدها پس از ازدواج با حضرت علي (عليه السلام) با کنيه‏ «امُّ البنين» (مادر پسران) مشهور شد. 

ایشان با امیرالمومنین داراي خوبي‌ها و صفات خانوادگي مشترک بودند فاطمه دختري پاکدل و باتقوا بود. فضايل اخلاقي، کمالات انساني، نيروي ايماني، ثبات و پايداري، شکيبايي و بردباري، بصيرت و دانايي، نطق و سخنداني او را به شايستگي، بانوي بانوان کرده بود.

ديار آفتاب: نقش حضرت ام‌البنین در تربیت فرزندان و حمایت از امام حسین (ع) در جریان واقعه کربلا چه بوده است؟

غلامى: ثمره ازدواج حضرت علي با او، چهار پسر رشيد بود به نام‌هاي: عبّاس، عبدالله، جعفر و عثمان، که به دليل داشتن همين پسران، او را ام‌‏البنين، يعني مادر پسران مي‏‌خواندند.

فرزندان ام‌البنين همگي در کربلا به شهادت رسيدند و نسل ايشان از طريق عُبيداللّه‏ فرزند حضرت ابوالفضل عليه‏السلام ادامه يافت.

هنگامي که امام حسين عليه‌‏السلام آهنگ ترک مدينه و تشرف براي حج و به دنبال آن هجرت به سوى عراق کرد، ام‌البنين (س) به همراهان امام حسين عليه‌‏السلام چنين سفارش مي‌کرد: «چشم و دل مولايم امام حسين عليه‌‏السلام و فرمان‏بردار او باشيد»، پس از واقعه کربلا بشير در مدينه ام‌البنين را ملاقات مي‌کند تا خبر شهادت فرزندانش را به او بدهد.

ام‌البنين پس از ديدن وى که فرستاده امام سجاد عليه‏‌السلام بود از امام حسين عليه‌‏السلام خبر گرفت و بشير گفت: خدا به تو صبر دهد که عباس تو کشته گرديد.

 ام‌‏البنين فرمود: از حسين عليه‌‏السلام مرا خبر ده!» بشير خبر شهادت بقيه فرزندان او را هم اعلام کرد، ولي ام‏‌البنين پيوسته از امام حسين عليه‌‏السلام خبر مي‏ گرفت و با صبر و بصيرتي بي‌نظير مي گويد: اي بشير خبر از اباعبدالله الحسين بده فرزندان من و همه آنچه زير اين آسمان است فداي اباعبدالله(عليه السلام) باد.

چون بشير خبر شهادت امام حسين عليه‌‏السلام را به آن حضرت داد، صيحه‌‏اي کشيد و گفت: اي بشير! رگ قلبم را پاره کردى و سپس صدا به ناله و شيون بلند کرد. با شهادت چهار فرزند ام‌البنين عليه‌االسلام در کربلا، اين بانوي شکيبا، به افتخار مادر شهيدان بودن نائل آمد و درکنار همسر شهيد بودن، افتخاري ديگر بر صفحه افتخاراتش افزوده شد.
 

دیار آفتاب: نقش و اهمیت تکریم مادران و همسران شهدا در جامعه امروزی چیست؟

غلامی: ام‌البنین (س) در ولایت‌پذیری و صبر بانویی نمونه بودند. مادران شهدای ما هم به پیروی از آن بانو در اطاعت پذیری از ولایت‌فقیه نمونه هستند. 

همان گونه که رهبر انقلاب اسلامی نقش خانواده‌های شهدا را در مجاهدت‌های شهیدان، نقشی کلیدی می‌دانند. این نقش مهم که شامل مسائلی چون: تربیت خانوادگی، صبر مادران و همراهی همسران است را ایشان «خاکریز دوم» نامیده‌اند.

به فرموده رهبر عزیزمون وقتی یک جوان به جبهه می رود و در راه خدا مجاهدت می کند، پشتِ سر او، مادر و پدر و همسر و فرزندانش قرار دارند. پس، او یک نفر نیست که مشغول مجاهدت است. هنگامی که یک جوان، جانش را بر کف دست می گیرد و به میدان جنگ می رود، در واقع پدر و مادرِ او هم جهاد می کنند.

 پدران و مادران شهدا، از مهمترین ابزارهای‌ الهی‌ بودند برای‌ این‌که جهاد استمرار پیدا کند؛ برای‌ این‌که ملت شکست نخورد؛ برای‌ این‌که انقلاب در قمار جهانی‌ نبازد و در این مقابله‌ی‌ جهانی‌ نتوانند آن را از میدان خارج کنند.

مادران بزرگترین ابزار بودید. لذا مقام شامخ و بزرگ مادران شهدا را ارج می نهیم و گرامی می‌داریم. قطعا مملکت ما و خود ما به دعای این عزیزان نیازمندیم و پیشرفت می‌کنیم.

انتهای خبر

اخبار مرتبط
آخرین اخبار