رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
پنج‌شنبه 1403/09/01 Thursday - 2024 21 November الخميس ، 19 جمادى الأول ، 1446
ساعت
1403-08-30 05:21 شماره خبر : 9540 https://diyareaftab.ir/short/en58L 0
دیار آفتاب گزارش می‌دهد؛

کربلایی کاظم ساروقی فرد بی‌سواد بود که با عمل به احکام دین و اخلاص در امور الهی یک‌شبه حافظ کل قرآن شد و از او به‌عنوان قهرمان ملی یاد می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ در تقویم ایران اسلامی روزی به‌عنوان روز قهرمان ملی ثبت شده است که نشانه شکوه و جوانمردی دلاوران این سرزمین است، همچنین در استان مرکزی که به‌عنوان سرزمین مفاخر شناخته می‌شود، زادگاه بسیاری از شخصیت‌های بزرگ کشور است.

این استان در زمینه‌های علوم، هنر، سیاست و دیگر حوزه‌ها، مهد پرورش بسیاری از بزرگان بوده است و شخصیت‌های علمی و مذهبی این استان از مهم‌ترین سرمایه‌های آن به‌شمار می‌روند، به همین دلیل، استان مرکزی از این نظر دارای امتیاز و ویژگی‌های خاصی در سطح کشور است.

تعداد مفاخر کشور بیش از ۴ هزار ۵۰۰  و  نفر است که از این تعداد، یک چهارم حدود یک هزار و ۱۰۰  نفر به استان مرکزی تعلق دارد.

این موضوع نشان‌دهنده اهمیت این استان در پرورش فرهیختگان است، به‌همین دلیل، به استان مرکزی عناوینی چون بهشت مفاخر، سرزمین آفتاب و پایتخت مفاخر و مشاهیر اطلاق شده است.

اگرچه تاریخ تأسیس مرکز استان به بیش از ۲۰۰ سال پیش می‌رسد، اما برخی از شهرهای استان مرکزی مانند ساوه و نراق دارای قدمتی بیش از یک هزار سال هستند و آثار تاریخی موجود در این مناطق، گواهی بر این موضوع است.

استان مرکزی به دلیل موقعیت جغرافیایی خود و قرارگیری در مسیرهای ارتباطی اصلی کشور از جنوب به شمال و غرب به شرق، هر ساله میزبان تعداد زیادی از مسافران و گردشگران است.

معجزه اخلاص در عبادت

مشاهیر استان مرکزی نام و نشان بلندبالایی در سطح ملی و بین‌المللی ایجاد کرده‌اند که چند نمونه از آن به شرح زیر است.

حضرت امام خمینی رحمت‌الله، بنیان‌گذار جمهوری اسلامی در خانواده‌ای مذهبی در شهر خمین به دنیا آمد. ایشان پس از گذراندن دشواری‌ها، مبارزات و تبعید و دوری از وطن، موفق شدند انقلاب اسلامی ایران را در بهمن‌ماه سال ۵۷ به پیروزی برسانند.

معجزه اخلاص در عبادت

پروفسور حسابی در سال ۱۲۸۱ هجری شمسی در تهران و از والدینی اهل تفرش به دنیا آمدند. ایشان در رشته‌های پزشکی، ریاضیات و ستاره‌شناسی تحصیلات دانشگاهی خود را به پایان رسانده و در زمینه‌های تدریس و تحقیق علمی فعالیت‌های چشمگیری داشت. حسابی ۲۵ مقاله، رساله و کتاب منتشر کرده و به چهار زبان فرانسه، انگلیسی، آلمانی و عربی تسلط کامل داشتند.

ایشان که به‌عنوان پدر فیزیک ایران شناخته می‌شوند، پس از درگذشت در زادگاه خانوادگی خود، شهر تفرش، به خاک سپرده شد.

معجزه اخلاص در عبادت

میرزاتقی‌خان امیرکبیر فراهانی، یکی از برجسته‌ترین شخصیت‌های سیاسی و وزرای بزرگ ایران، در سال ۱۲۲۲ هجری قمری در هزاوه فراهان، از توابع اراک بود.

 ایشان که نام اصلی‌اش محمد تقی بود، تحت نظر قائم‌مقام، مهارت‌های لازم در زمینه‌های منشی‌گری، نامه‌نگاری و صدور احکام دیوانی را آموخت.

به دلیل شایستگی و صداقت در انجام وظایف به‌عنوان صدراعظم شاه منصوب شد. در طول دوران صدارتش، او موفق به انجام خدمات ارزشمندی ازجمله تأسیس مدرسه و انتشار روزنامه گردید.

معجزه اخلاص در عبادت

از دیگر مشاهیر استان مرکزی می‌توان به پروین اعتصامی، شاعر، استاد فتحعلی واشقانی فراهانی، خوشنویسان ممتاز معاصر، ابوعلی مسکویه، فیلسوف، عباس اقبال آشتیانی، نویسنده، ادیب‌الممالک فراهانی، ادیب و شاعر، فخرالدین عراقی، عارف و شاعر نامدار قرن هفتم هجری، محمدعلی اراکی، استاد سید روح‌الله خمینی و بسیاری از مجتهدین فعلی، ملا احمد نراقی و ملا مهدی نراقی، فقیهان شیعی، کربلایی کاظم ساروق، بزرگترین معجزه قرن، حافظ کل قرآن به صورت معجزه‌آسا اشاره کرد.

یکی از مشاهیر و قهرمانان استان مرکزی، ملا محمدکاظم کریمی ساروقی است که در سال ۱۲۵۷ در یکی از روستاهای فراهان اراک به نام «ساروق» دیده به جهان گشود.

معجزه اخلاص در عبادت

وی فردی مکتب نرفته بود و خواندن و نوشتن نمی‌دانست.

کربلایی کاظم روزی به منبر یکی از علما می‌رود و آن عالم بیان می‌کند که هر کشاورز و ارباب باید زکات پرداخت کند و در غیر این صورت، نمازهایش بی‌اثر خواهد بود.

پس از این سخنان، کربلایی کاظم به سراغ اربابش می‌رود و به او می‌گوید که باید زکات بدهد، اما ارباب به این موضوع توجهی نمی‌کند، به‌همین دلیل، کربلایی کاظم به کارگری مشغول می‌شود و پس از چند سال، زمانی که ارباب توبه کرده و زکات می‌دهد، دوباره به کشاورزی خود برمی‌گردد.

روزی در مسیرش به امامزاده ۷۲ تن در روستای ساروق می‌رسد و متوجه می‌شود که دو سید خوش‌سیما در درب آن ایستاده‌اند و از او می‌خواهند که به زیارت بروند.

این امامزاده محل آرامش ۷۲ نفر از خاندان اهل بیت است که به منظور دیدار با علی‌بن‌موسی‌الرضا به ایران سفر کرده‌اند.

کربلایی کاظم به همراه دو سید وارد حرم امامزاده می‌شود و پس از خواندن فاتحه، ناگهان نوری از سقف امامزاده تابیده می‌شود که شامل آیات ۵۴ تا ۵۹ سوره اعراف است.

یکی از سیدها به کربلایی کاظم می‌گوید که آیات را بخواند، اما کربلایی کاظم پاسخ می‌دهد که نه سواد دارد و نه درسی خوانده است. سید به او می‌گوید که من می‌خوانم و تو با من تکرار کن.

سپس سید شروع به خواندن این ۶ آیه از سوره اعراف می‌کند و کربلایی کاظم نیز همراه او می‌خواند. پس از آن، سید دستی بر سینه کربلایی کاظم می‌کشد و به اذن خدا، تمام قرآن در قلب او جای می‌گیرد.

معجزه اخلاص در عبادت

آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران، پیرامون کربلایی کاظم ساروقی می‌فرمایند: خدا بیامرزد کربلایی کاظم را من مرحوم کربلایی را دیده بودم در مشهد کنار مناره مسجد گوهرشاد نشسته بود قرآنش هم دستش بود هرکس هر آیه‌ای را که می‌گفت او با نداشتن سواد فورا قرآن را باز می‌کرد و آن آیه را با دست نشان می‌داد، این را من خود دیدم.

قهرمان اخلاص در راه خدا

حجت‌الاسلام رضا تاج‌آبادی، کارشناس مسائل فرهنگی در خصوص کربلایی کاظم کریمی ساروقی گفت: کربلایی کاظم ساروقی پدیده و معجزه‌ای از عصر معاصر بود که با اعتقاد و عمل به فرایض دینی مثل کسب روزی حلال، پرداخت زکات، خمس و امر به معروف و نهی منکر توانست به معجزه‌ی حافظ کل قرآن برسد.

وی بیان‌کرد: کربلایی کاظم ساروقی در امر به معروف و نهی از منکر حتی در ادای این واجب از ارباب و خان نیز نمی‌ترسید و با همین اخلاص، تعهد به خداوند و تحمل تمام سختی‌ها بود که کربلایی کاظم را لایق جایگاه قهرمان کرد، ازاین‌رو خداوند متعال علاقه و محبت به قرآن را در قلب کربلایی کاظم قرار داد، زیرا ایشان به علت فقر از سواد بی‌بهره بود و توانایی خواندن قرآن را نداشت.  

کارشناس مسائل فرهنگی عنوان کرد: یکی از جلوه‌های زندگانی کربلایی کاظم ساروقی اعتقاد به داشتن توکل به خداوند متعال است، زیرا کسی که خود را معتقد به شریعت الهی و پایبند به دین اسلام می‌داند باید سختی‌ها را تحمل کند.

تاج‌آبادی اظهار کرد: بندگی کردن برای خداوند با جلوی طاغوت ایستادن بدست می‌آید مانند قهرمانانی همچون شهید سنوار، شهید هنیه و شهید سید حسن نصرالله که با توسل به پشتیبانی الهی توانستند در مسیر استقامت در برابر اشغال‌گران باقی بمانند و یک قهرمانی جهانی شوند، ازاین‌رو کربلایی کاظم در امر به معروف و نهی از منکر مجبور به ترک محل زندگی خود شد و با استقامتی که از خود نشان داد توانست یک قهرمان در تراز شهدای جبهه مقاومت شود. 

وی تصریح‌کرد: زندگی کربلایی کاظم نشان داد خوشبختی و زندگی سعادت‌مندانه با بندگی خداوند بدست‌ می‌آید، ازاین‌رو با صداقت و ایمان راسخ به خداوند متعال، پیروی از دستورات الهی و تحمل سختی‌ها می‌توان سعادت اخروی را تضمین کرد.

معجزه اخلاص در عبادت

معجزه الهی در دل قهرمانی مخلص

جواد مختاری، فعال فرهنگی و حافظ قرآن، پیرامون معرفی کربلایی کاظم ساروقی به عنوان یکی از قهرمانان استان مرکزی گفت: کربلایی کاظم کریمی ساروقی شخصیت دینی است که از وی تحت عنوان معجزه قرن یاد می‌شود.  

وی افزود: کربلایی کاظم کریمی ساروقی، مردی عارف و عاشقی بود که از ابتدای زندگی خود در شرایع دینی دقت می‌کرد و همین عامل باعث شد مورد موهبت و عنایت الهی و اهل بیت علیه‌السلام قرار گیرد و حافظ کل قرآن کریم شود.  

فعال فرهنگی بیان کرد: تأثیری که شخصیت کربلایی کاظم کریمی ساروقی در بین آحاد مردم می‌گذارد، دقت در مسائل دینی بود که وی به پرداخت خمس و زکات تأکید داشته است.  

مختاری خاطرنشان کرد: در سه سال گذشته گفتگویی که با فرزند مرحوم کربلایی کاظم کریمی ساروقی در امامزادگان هفتاد و دو تن ساروق داشتم که به توجه و دقت مرحوم کربلایی کاظم ساروقی در مسائل دینی تأکید و اشاره می‌کردند.  

وی اظهار کرد: مرحوم کربلایی کاظم کریمی ساروقی یک قهرمان ملی، بین‌المللی و جهانی در حوزه دینی است که مورد توجه پروردگار قرار گرفته است، به دلیل اینکه فرد بی‌سوادی بود که خواندن و نوشتن نمی‌دانست اما به یک بار حافظ کل قرآن کریم شد.

این فعال فرهنگی بیان کرد: حافظ کل قرآن شدن مرحوم کربلایی کاظم ساروقی همان عنایت اهل بیت علیه‌السلام به وی است که باعث شد آیاتی از قرآن کریم را تلاوت کند.

مختاری عنوان کرد: در خاطرم هست و جایی این مطلب را مشاهده کردم که شهید نواب صفوی بسیار تبلیغ کربلایی کاظم کریمی ساروقی را انجام می‌داد و گفته بود هر شخصی تبلیغ کربلایی کاظم ساروقی را انجام دهد در واقع تبلیغ قرآن را انجام داده است.

وی افزود: تأثیر چنین افرادی در جامعه باعث می‌شود که رویکرد قرآنی و نگاه مردم به آیات قرآن بسیار عمیق‌تر شود چرا که یک چهره داخلی را مشاهده می‌کنند که مورد عنایت خداوند قرار گرفته بود که آیاتی از قرآن کریم را به صورت نور الهی در دل و جان مشاهده می‌کرد.

مختاری اظهار کرد: شخصیت‌هایی مانند کربلایی کاظم کریمی ساروقی می‌تواند به عنوان یک راه‌گشا برای تربیت نسل امروزی باشد که حامی و طرفدار دین هستند.

معجزه اخلاص در عبادت

عمل به احکام دین انسان را قهرمان می‌کند

حجت‌السلام سید احمد میرمهدی، رئیس حوزه علمیه امام خمینی (ره) اراک در خصوص کربلای کاظم ساروقی گفت: کربلای کاظم سارقی نسبت به ترک محرمات و انجام واجبات بسیار ریزبین بود، لذا ایشان از لقمه حرام اجتناب می‌کرد.

وی بیان کرد: کربلای کاظم سارقی یک انسان بسیار معمولی و در دستور خدا بسیار مطیع بود، لذا ایشان به خاطر صدق صافشان مورد رحمت الهی قرار گرفت و بدون اینکه سواد خواندن داشته باشد، به حکم الهی حافظ کل قرآن شد.

رئیس حوزه علمیه امام خمینی (ره) اراک عنوان کرد: رحمت الهی شامل هر فردی خواهد شد اگر خود فرد بخواهد، لذا خداوند متعال خواست به انسان نشان دهد که یک فرد بی‌سواد و در یک روستای دور افتاده چگونه حافظ کل قرآن و نور قرآن می‌شود.

میرمهدی افزود: حافظان بسیاری در دنیا وجود دارند که به صورت آموزشی قرآن را در بر می‌گیرند و برای حافظ شد مسیرهای سختی‌ را طی می‌کنند اما کربلای کاظم سارقی با اعجاز الهی یک‌شبه به این درجه رسید.

وی در خصوص الگوگیری از کربلای کاظم سارقی اظهار کرد: عمل کردن به ارکان دینی باعث افتخارآفرینی کربلای کاظم شد، ایشان با اینکه سواد خواندن و نوشتن نداشت اما با فراگیری احکام دینی و عمل کردن به آن، به‌عنوان الگو و حافظ قرآن رار گرفت.

فراگیری احکام الهی و عمل به آن از واجبات دین است اما چیزی که حائز اهمیت است اخلاص در انجام امورات الهی است و کربلایی کاظم سارقی در آن کوشا بود که به‌عنوان قهرمان ملی از آن یاد می‌شود.

 

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
نظرات
آخرین اخبار