رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
پنج‌شنبه 1403/11/18 Thursday - 2025 06 February الخميس ، 7 شعبان ، 1446
ساعت
1403-11-18 11:59 شماره خبر : 11423 https://diyareaftab.ir/short/enry3
سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک عنوان کرد:

سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: بیماری‌های خاص انواع متنوعی دارند و صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج از ابتدای طرح، حدود ۱۸ میلیارد تومان به بیماران پرداخت کرده است.

عليرضا كمالى در گفتگو با خبرنگار پايگاه خبرى تحليلى «ديار آفتاب» گفت: بیماری‌های خاص انواع بسیار متنوعی دارند. از بیماری‌های خونی و کلیوی تا اختلالات تنفسی نادر و سرطان همگی در گروه بیماری‌های خاص قرار می‌گیرند.

وی تاکید کرد: برخی اختلالات خود ایمنی نیز در دسته بیماری‌های خاص قرار می‌گیرند. هموفیلی و تالاسمی از مهمترین بیماری‌های خاص در حوزه خونی به شمار می‌آیند. برخی بیماری‌های خاص نیز اختلالات اعصاب و روان هستند.

سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: افسردگی، بیماری‌های متابولیک، عصبی عضلانی، بال پروانه‌ای، ام‌اس، دیالیز، دیابت، سلیاک و PKU از جمله بیماری‌های خاص هستند.

ثبت ۲۲ هزار بیمار نادر در استان مرکزی 

کمالی یادآور شد: تا کنون ۱۰۷ گروه بیماری از سوی وزارت بهداشت تعیین شده‌اند که تا ۴۵۰ نوع افزایش خواهند یافت. بالغ بر ۲۲ هزار بیمار در سامانه مدیریت بیماری‌های نادر در دانشگاه علوم پزشکی اراک ثبت و پیگیری می‌شوند. برخی بیماری‌های خاص نیز اختلالات متابولیک ارثی هستند.

وی در ادامه افزود: تغییر سبک زندگی و نوع تغذیه  نیز عاملی برای ابتلا به بیماری‌های خاص و مزمن است.

وی گفت: زندگی صنعتی، تغذیه نامناسب، ماشینی شدن و عدم تحرک نیز از عوامل دخیل در این بیماری‌ها هستند. با توجه به درمان مادام‌العمر و هزینه سنگین درمان این بیماران، تقویت نهادهای اجتماعی برای حمایت از این افراد ضروری است. از آذر ماه سال ۱۴۰۱، رونمایی از صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج انجام شد که انقلابی در حمایت از این عزیزان بود.

کمالی بیان کرد: صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج به منظور کاهش پرداخت از جیب بیماران و جبران بخشی از هزینه‌های درمانی ایجاد شده است. حمایت‌ها در دو بخش انجام می‌شود.

سالانه ۷۰ میلیون به بیماران پرداخت می‌شود 

وی ادامه داد: بهره‌مندی به صورت برخط از بسته‌های حمایتی در مراکز دولتی، دانشگاهی و طرف قرارداد بیمه‌های پایه و ارائه فاکتور به اسناد پزشکی بیمه‌های پایه و دریافت خسارت که در حال حاضر برای هر بیمار سالانه ۷۰ میلیون تومان پرداخت می‌شود.

سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک عنوان کرد: کلیه صورتحساب‌ها و فاکتورهای هزینه‌های درمانی بیماران مشمول بر اساس لیست مشمولین نیازمند پس از طرح موضوع و تایید در کمیته استانی بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج و تایید کارگروه به ریاست دانشگاه علوم پزشکی قابل محاسبه و پرداخت خواهند بود.

وی ادامه داد: این خدمات شامل داروها، تجهیزات پزشکی، خدمات ارتقاء سلامت، خدمات پیشگیرانه، خدمات تشخیصی درمانی، خدمات بازتوانی و توان‌بخشی، مراقبت‌های دوره‌ای و تسکینی، خدمات پرستاری و درمان در منزل است.

پرداخت ۱۸ میلیارد تومان به بیماران صعب‌العلاج 

وی تصریح کرد: از ابتدای شروع طرح حمایتی تا کنون بالغ بر ۱۸ میلیارد تومان از سوی بیمه سلامت استان به بیماران پرداخت شده است.

سرپرست معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: به بیماران توصیه می‌شود که به منظور بهره‌مندی از این حمایت‌ها، در اسرع وقت با مراجعه به ادارات بیمه پایه خود با در دست داشتن مدارک تایید کننده بیماری، نسبت به نشاندار نمودن بیماری خود اقدام کنند.

وی افزود: کلیه صورتحساب‌ها و فاکتورهای هزینه‌های درمانی، لوازم مصرفی، تجهیزات پزشکی و کالاهای سلامت محور را به ادارات اسناد پزشکی بیمه‌های خود برده و پس از بررسی، مطابق دستورالعمل پرداخت کنند.

کمالی گفت: صندوق حمایتی برای ۱۰۷ گروه بیماران خاص و صعب‌العلاج، رایگان بودن هزینه‌های بستری در مراکز دولتی، رایگان شدن خدمات شیمی‌درمانی و رادیوتراپی در مراکز دولتی، و پرداخت قسمتی از هزینه خدمات در مراکز غیر دولتی از جمله اقدامات حمایتی این صندوق است.

وی خاطرنشان کرد: همچنین پرداخت هزینه لوازم مصرفی و تجهیزات بادوام، کمک هزینه اندام مصنوعی، پرداخت قسمتی از هزینه داروهای غیر بیمه‌ای و پرداخت هزینه‌های دندانپزشکی تا سقف معین از دیگر حمایت‌های این صندوق است.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.