رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
استاد دانشگاه اراک در حوزه معارف اسلامی:

شب قدر تقدیر انسان را رقم می‌زند

استاد دانشگاه اراک در حوزه معارف اسلامی گفت: شب قدر، شب استجابت دعا و فرصتی برای محاسبه نفس و بازنگری در سرنوشت است.

سارا حسینی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» در خصوص اهمیت شب‌های قدر گفت: شب قدر، شبی است که در آن دعای انسان‌ها مستجاب می‌شود و آسمان به زمین نزدیک‌تر می‌شود.

وی تاکید کرد: در این شب مقدس، که حضور ملائک و نور الهی مشهود است، باید به دعا، تفکر و تدبر در آیات الهی پرداخته و زندگی دنیوی را هدفمند کنیم.

استاد دانشگاه اراک در حوزه معارف اسلامی بیان کرد: این شب فرصتی است تا از زندگی مادی به زندگی معنوی و بهشتی روی بیاوریم و به خود اعتبار بخشیم.

وی عنوان کرد: در شب قدر باید برای خود، خانواده، همسایه، دوستان، آشنایان و مردم سراسر جهان دعا کنیم. این شب، شب مغفرت است؛ شبی که باید از خداوند عذرخواهی کنیم و به درگاهش توجه کنیم.

حسینی افزود: برخی روایات اشاره دارند که شب قدر در شب‌های نوزدهم، بیست‌ و یکم و بیست‌ و‌ سوم رمضان قرار دارد. هرکدام از این شب‌ها به نوعی تعیین‌کننده سرنوشت انسان است. شب نوزدهم، شروع تعیین مسائل است، شب بیست‌ و یکم تایید می‌شود و شب بیست‌ و‌ سوم، به مرحله نهایی و امضا می‌رسد.

مدرس دانشگاه بیان کرد: باید این شب‌ها را به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که سرنوشت خود را به بهترین شکل رقم بزنیم. در این شب‌ها به اهل‌بیت علیهم‌السلام، حضرت علی (علیه‌السلام)، مادر سادات و حضرت حجت (علیه‌السلام) متوسل شویم.

وی ادامه داد: در شب قدر، ملائک بر انسان کامل نازل می‌شوند و دعاهای حضرت حجت (علیه‌السلام) بر سرنوشت ما اثرگذار است. به همین دلیل باید از فرصت دعا و عبادت در این شب‌ها بهره برد و از جمله عبادات مهم، خواندن دعاهای جوشن کبیر و سوره قدر است.

حسینی افزود: در این شب‌ها، نه تنها باید با خدا ارتباط برقرار کنیم، بلکه باید برنامه‌ریزی‌هایی برای خودمان داشته باشیم. برنامه‌ریزی‌های فردی، خانوادگی، اجتماعی و شغلی می‌تواند در این شب‌ها به روزرسانی شود. از خداوند بخواهیم که برکت، کوثر و خیر را در برنامه‌های زندگی ما قرار دهد. باید به نقاط قوت خود پی ببریم، نقاط ضعف را شناسایی کرده و برای بهبود آنها تلاش کنیم.

وی گفت: شب قدر، شب زنده شدن و نو شدن است. باید در این شب‌ها از استغفار و پاکسازی خود غافل نشویم. این شب‌ها فرصتی برای ایجاد تغییرات مثبت در زندگی است و باید از توسل به حضرت علی (علیه‌السلام) غافل نشویم تا بتوانیم از برکات آن بهره‌مند شویم. همچنین باید برای سلامت و طول عمر رهبر انقلاب، امام خامنه‌ای دعا کنیم و از خدا بخواهیم که ما را در مسیر ولایت قرار دهد.

این بانوی نخبه علمی تصریح کرد: در شب قدر، باید تصمیم بگیریم که زندگی‌مان را بر مدار ولایت قرار دهیم. در این شب، باید به دنبال خلق یک زندگی بهشتی باشیم که هم در دنیا و هم در آخرت از آن بهره‌مند شویم. این شب، فرصتی است تا با دعا و عبادت، وجود خود را نو کنیم و به سمت بهتر شدن حرکت کنیم.

حسینی در پایان گفت: شب قدر، شب مغفرت، شب آمرزش و شب تحول است. در این شب، باید خود را در آغوش خداوند بیندازیم و از فضل الهی بهره‌مند شویم. این شب‌ها، نه تنها فرصتی برای دعا و عبادت هستند، بلکه باید برای رسیدن به یک زندگی معنوی و هدفمند، از این زمان‌های نورانی بهره ببریم.

انتهای خبر/

1404-01-03 04:01 شماره خبر : 12394

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.