رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
یکشنبه 1403/08/27 Sunday - 2024 17 November الأحد ، 15 جمادى الأول ، 1446
ساعت
1403-01-13 01:56 شماره خبر : 4320 https://diyareaftab.ir/short/VljX5 0
مدیر حوزه علمیه امام صادق(ع) شهرستان تفرش:

مدیر حوزه علمیه امام صادق(ع) تفرش با اشاره به اینکه شب قدر، شب رحمت و مغفرت است گفت: شب قدر شبی تکرار نشدنی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین اکبر آقامحمدی در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ با اشاره به فضیلت شب‌های قدر  گفت: برای فهمیدن فضیلت شب‌های قدر، باید به منابع دینی، قرآن، آیات و روایات توجه کرد.

وی با اشاره به سوره قدر بیان کرد: در سوره قدر خداوند می‌فرماید: «لَيْلَةُ الْقَدْرِ خَيْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ؛ شبی است به اسم شب قدر که ارزشش از هزار ماه بالاتر است».

مدیر حوزه علمیه امام صادق(ع) ادامه داد: شب قدر شبی است که تکرار نشدنی است، یعنی در طول سال یک شب است آن هم شب قدر که شب، رحمت و مغفرت است.

حجت‌الاسلام آقامحمدی در ادامه به روایتی از نبی مکرم اسلام اشاره و تصریح کرد: نبی مکرم اسلام در سه روز مانده به ماه مبارک رمضان به بلال حبشی دستور می‌دهند که مردم را به مسجد فرابخوانند و مردم در مسجد جمع می‌شوند. پیامبر(ص) خطاب به مردم می‌فرمایند: «ای مردم! پروردگار عالمیان ماه رمضان را اختصاص داده به شما و این ماه سید و آقای ماه‌ها است در این ماه شبی است که از هزار ماه بالاتر است».

وی به دو عاملی که شب قدر را با فضیلت‌ترین شب‌ها معرفی کرده‌اند اشاره و عنوان کرد: یکی از دلایل نزول یکباره قرآن کریم با این عظمت بر قلب مبارک پیامبر اسلام نازل می‌شود. در آیه 21 سوره حشر که به عظمت قرآن اشاره دارد آمده است: «لَوْ أَنْزَلْنَا هَذَا الْقُرْآنَ عَلَى جَبَلٍ لَرَأَيْتَهُ خَاشِعًا مُتَصَدِّعًا مِنْ خَشْيَةِ اللَّهِ؛ اگر اين قرآن را بر كوهى نازل می‌کردیم از خوف و خشیت اللهی می‌دیدیم که خاضع می‌شدند».

مدیر حوزه علمیه امام صادق(ع) ادامه داد: اگر کسی قرآن را درک کند و جایگاه و عظمت آن را بفهمد و بداند چیست، در آن صورت است که درک می‌کند، این قرآن با این عظمت یک دفعه بر قلب مبارک پیامبر اسلام نازل می‌شود.

حجت‌الاسلام آقامحمدی در ادامه به آیه 185 سوره بقره اشاره و بیان کرد: در سوره بقره آیه 185 خداوند می‌فرمایند: «شَهْرُ رَمَضَانَ الَّذِي أُنْزِلَ فِيهِ الْقُرْآنُ هُدًى لِلنَّاسِ وَبَيِّنَاتٍ مِنَ الْهُدَى وَالْفُرْقَانِ؛ ماه رمضان ماهی است که قرآن در آن نازل شده است که برای مردم هدایتگر است، و بینات روشنگر و جدای حق از باطل است.»

وی دلیل دوم اهمیت و فضیلت این شب را تعیین مقدرات دانست و گفت: در سوره دخان آیه 3 و 4 خداوند می‌فرماید: «إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِي لَيْلَةٍ مُبَارَكَةٍ إِنَّا كُنَّا مُنْذِرِينَ فِيهَا يُفْرَقُ كُلُّ أَمْرٍ حَكِيمٍ؛ ما قرآن را در شب مبارکی قرار دادیم كه ما هشدار دهنده بوديم که در آن شب ما جدا کردیم و کارهای حکیمانه و مقدرات مردم را مقدر کردیم.»

مدیر حوزه علمیه امام صادق علیه‌السلام در پایان خاطرنشان کرد: برای شب قدر اعمالی همانند قرآن به سر گرفتن، زیارت امام حسین(ع)، استغفار، نماز دو رکعتی، توبه و بخشش توصیه شده است.

انتهای خبر/

 

اخبار مرتبط
نظرات
آخرین اخبار