حالت تاریک
سه‌شنبه, 26 خرداد 1405
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن دیار آفتاب | diyareaftab.ir هستید؟
سیاست‌های تشویقی برای مدیریت ناترازی تدوین‌ می‌شود
وزیر نیرو:

سیاست‌های تشویقی برای مدیریت ناترازی تدوین‌ می‌شود

وزیر نیرو با تأکید بر لزوم انطباق مصرف با شرایط اقلیمی و منابع موجود، گفت: در سیاست‌گذاری‌های جدید وزارت نیرو، اولویت تخصیص و تأمین برق با استان‌هایی خواهد بود که الگوی مصرف بهینه را به درستی رعایت می‌کنند.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» عباس علی‌آبادی در حاشیه افتتاح فاز نخست نیروگاه خورشیدی ۱۳۰ مگاواتی ساوه، به تشریح برنامه‌های دولت برای مدیریت ناترازی انرژی پرداخت و گفت: تمرکز اصلی ما بر بهره‌وری و مدیریت تقاضاست. بر همین اساس، سیاست‌های تشویقی ویژه‌ای تدوین شده تا منابع و ظرفیت‌های جدید تولید برق به سمت مناطقی هدایت شود که در زمینه مدیریت مصرف عملکرد موفق‌تری داشته‌اند.

وی با اشاره به وضعیت مصرف انرژی در استان‌های تهران و مرکزی، بر ضرورت مشارکت عمومی تأکید کرد و افزود: از مردم عزیز تقاضا داریم با رعایت الگوهای مصرف، خادمان خود در صنعت برق را یاری کنند؛ چرا که با همکاری دوجانبه دولت و ملت، می‌توانیم وضعیت انرژی کشور را به مراتب بهتر از گذشته مدیریت کرده و به سمت پایداری کامل شبکه حرکت کنیم.

وزیر نیرو توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر را یکی از راهکارهای نوین برای عبور از چالش‌های فعلی برشمرد و تصریح کرد: با تدابیر اتخاذ شده در بخش توسعه نیروگاه‌های خورشیدی و هم‌زمان با آن مدیریت هوشمند تقاضا، چشم‌انداز صنعت برق روشن است. با تداوم اقدامات جهادی و استفاده از روش‌های فنی نوین، اطمینان داریم که ناترازی‌های موجود به سرعت برطرف خواهد شد.

علی‌آبادی ضمن قدردانی از تلاش‌های شبانه‌روزی متخصصان صنعت برق، خاطرنشان کرد: این رویکرد جدید که مبنای سرمایه‌گذاری‌های آتی ما خواهد بود، نه تنها به پایداری شبکه کمک می‌کند، بلکه انگیزه‌ای برای تمامی استان‌ها ایجاد خواهد کرد تا به سمت اصلاح رفتارهای مصرفی حرکت کنند.

هدف‌گذاری توسعه نیروگاه‌های خورشیدی طی ۳ سال

مهدی زندیه‌وکیلی نیز در سفر وزیر نیرو به استان مرکزی برای افتتاح نیروگاه خورشیدی متانول (والمان) گفت: استان مرکزی به دلیل برخورداری از میزان تابش مناسب و طول روز استاندارد، یکی از مستعدترین مناطق کشور برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر است و تلاش داریم با هم‌افزایی بخش خصوصی و دولتی، از این ظرفیت خدادادی بهره‌برداری حداکثری کنیم.

وی با بیان اینکه پیک مصرف برق در استان مرکزی حدود ۱۸۰۰ مگاوات است، افزود: ما با نگاه به مسئولیت ملی خود، برنامه‌ای تدوین کرده‌ایم تا سهم مؤثری در کاهش ناترازی برق کشور ایفا کنیم. در این راستا، علاوه بر پروژه‌های بزرگی همچون نیروگاه خورشیدی متانول کاوه، توسعه نیروگاه‌های کوچک‌مقیاس و پنل‌های خورشیدی خانگی نیز با جدیت در دستور کار قرار دارد.

استاندار مرکزی بر تسهیل فرآیند سرمایه‌گذاری در این حوزه تأکید کرد و گفت: با همکاری دستگاه‌هایی نظیر جهاد کشاورزی و منابع طبیعی، روند واگذاری زمین و صدور مجوزها به شکل ویژه‌ای تسریع شده است تا موانع پیش‌روی فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی به حداقل برسد.

زندیه‌وکیلی همچنین به اهمیت پایداری برق در بخش کشاورزی اشاره و خاطرنشان کرد: قطع برق در فصل زراعی خسارات جبران‌ناپذیری به کشاورزان وارد می‌کند؛ لذا توسعه تولید برق خورشیدی یکی از راهکارهای کلیدی برای افزایش تاب‌آوری شبکه و کاهش محدودیت‌های مصرف در مناطق روستایی و کشاورزی استان است.

وی در پایان ضمن قدردانی از حمایت‌های وزارت نیرو، بر لزوم تداوم این همکاری‌ها برای تسریع در اجرای طرح‌های توسعه انرژی‌های سبز در قطب صنعتی و کشاورزی کشور تأکید کرد.

‌انتهای خبر/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!