درباره نویسنده
مشاور خانواده:
سقط جنین غمانگیزترین قتل خاموش است

کارشناس ارشد و مشاور خانواده در استان مرکزی گفت: سقط جنین غمانگیزترین قتل خاموش، پایان یک زندگی آغاز نشده و یکی از عوامل نرخ پایین تولید نسل است.
مریم جعفری در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» گفت: طبق آمارهای غیررسمی روزانه بیش از یک هزار سقط جنین در کشور انجام میشود و حدود ۵ درصد احتمال مرگ مادر در این سقطها نیز وجود دارد.
کارشناس ارشد و مشاور خانواده استان مرکزی اظهار کرد: اگر خانوادههایی که برای سقط جنین به دلایل اقتصادی، اجتماعی و سلامت روان اقدام میکنند، شناسایی شوند میتوان با پیشگیری از این جریان و کمک به آنها، به افزایش نرخ موالید کمک موثری کرد.
وی افزود: ما با بحران پیری جمعیت و کاهش نرخ رشد آن روبرو هستیم و استانمرکزی نیز جزو چند استان سالمند کشور قرار گرفته است که به آن چاله جمعیتی گفته میشود. در جامعه ما به ازای هر نفر شاغل یک نفر بازنشسته وجود دارد ولی در چند سال آینده از هر ۱۰ نفر ۳ فرد آن بازنشسته و از کارافتاده خواهد بود که این مساله سیاهچاله جمعیتی عنوان میشود.
جعفری با بیان اینکه در سال ۱۳۶۵ حدود ۲۲ میلیون و ۵۰۰ هزار بانوی بارور حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار زاد و ولد داشتند تصریح کرد: در دهه ۷۰ و ۸۰ به علت سیاستهای وقت و نهادینه کردن شعار فرزند کمتر زندگی بهتر با کاهش شدید جمعیتی مواجه شدیم و در سال ۱۳۹۴ فقط یک درصد زاد و ولد ثبت شده است.
کارشناس ارشد و مشاور خانواده استان مرکزی خاطر نشان کرد: همه نهادها و سازمانها از جمله آموزش و پروش، بهداشت، صدا و سیما، تبلیغات اسلامی، شهرداری و دیگر مراکز نقش مهمی در تغییر تفکر خانوادهها و تشویق آنها برای فرزندآوری دارند و همت والایی میطلبد تا با کمک یکدیگر فرهنگ فرزند بیشتر، زندگی شیرینتر را در جامعه و خانواده نهادینه کنند.
وی بر امنیت شغلی و تسهیلات باروری قبل و بعد از زایمان از سوی مراکز اشتغال بانوان و دولت تاکید کرد و گفت: اگر بانوان از نظر روانی به سلامت، امنیت و اطمینان دست پیدا کنند که بارداری و فرزندآوری آنها خللی در موقعیت اقتصادی و کاری آنها وارد نمیکند و چه بسا تسهیلات و تشویقاتی نیز شامل حال آنها میشود. این امر موجب انگیزه پیدا کردن مادران برای بارداریهای متعدد خواهند شد.
جعفری فرهنگسازی، هموار کردن مشکلات و آسیبشناسی این مساله را از سوی متولیان و متصدیان سیاستهای جمعیتی عنوان کرد و افزود: آشنایی با آموزههای دینی در خصوص تحکیم بنیان خانواده، ازدیاد نسل، فراهم کردن زمینه ازدواج جوانان، پایین آوردن سن تشکیل خانواده با حمایتهای مالی و روانی، آگاهسازی و بالا بردن سطح دانش آنها از طریق آموزش، در این زمینه را راه و مسیر بسیار روشنی برای افزایش نرخ جمعیتی است.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- «علی فاضلی» نایبقهرمان مسابقات قویترین مردان شد
- آخرین وضعیت پروژه ۸۱۰۰ واحدی مسکن ملی
- برگزاری اجتماعات یادگیری معلمان
- تلخ و شیرینهای ۴ ساله خانه ملت!
- دادستان جدید خمین معرفی شد
- حادثه تلخ بمباران شهر اراک در دوران دفاعمقدس
- مسیرهای راهپیمایی روز قدس در استان مرکزی
- مجتمع آب سنگین خنداب را بیشتر بشناسید
- «حسین افضلی» بازرس کل استان مرکزی شد
- تأثیر هوش مصنوعی در تکامل دین
آخرین اخبار
- استان مرکزی در مسیر قطب نوآوری کشور
- تداوم ناپایداری جوی تا پایان هفته جاری
- بازدید استاندار مرکزی از پارک علم و فناوری
- امام حسین (ع) الگوی مقاومت
- سپر حمایتی اقتصاد؛ تعدیل مالیاتها و تمدید مهلتها
- امروز روز آزمون رهبران کشورهای اسلامی است
- غیبت ستاره تیم ملی فرانسه مقابل ایران
- انجام ۸۱۱ مورد بازرسی بهداشتی در محرم
- روشهای ساده برای صرفهجویی در مصرف آب
- دربارۀ قتل عثمان
- مشاهده بیشتر