رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
1403-01-04 05:03 شماره خبر : 3982 https://diyareaftab.ir/short/Nj5rj
دیار آفتاب گزارش می‌دهد؛

شهر ساوه از شهرهای باستانی استان مرکزی در ایران، دارای جاذبه‌های طبیعی و بناهای تاریخی متعددی است.

به گزارش خبرنگاه گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ شهر ساوه از شهرهای باستانی استان مرکزی در ایران، دارای جاذبه‌های طبیعی و بناهای تاریخی متعددی است.

این شهرستان از دو بخش به نام‌های مرکزی و نوبران تشکیل شده است که دومین شهر بزرگ استان مرکزی است و از شمال به استان قزوین، از جنوب به شهرستان تفرش و استان قم، از شرق به استان تهران، قم و از غرب به استان همدان و از جنوب غربی به شهرستان کمیجان محدود می‌گردد.

برخی از جاذبه‌های گردشگری آن به شرح زیر است.

قلعه دختر ساوه

یکی از جاذبه‌های تاریخی و جاهای دیدنی ساوه قیز قلعه سی یا قلعه دختر است که در روستایی به همین نام در نزدیکی این شهر واقع است.

این قلعه روی کوه قرار دارد و برای کسانی که به دیدن بناهای تاریخی و کوهنوردی علاقه دارند یکی از بهترین مکان‌ها است و طبیعت این روستا و کوه‌های رنگی اطراف قلعه زیبایی آن را دو چندان کرده است.

قیز قلعه یا قلعه دختر از بناهای تاریخی مهم و مکان‌های دیدنی استان مرکزی و یکی از آثار دیدنی شهر ساوه است.

این بنا بر فراز کوه هندس و مشرف به دشت ساوه در روستای متروکه و کوچک قیز قلعه و در میان کوه‌های سرخ رنگ و زیبا قرار دارد.

در کنار بازدید از قلعه دختر می‌توانید از سد الغدیر ساوه و دریاچهٔ آن که بعد از این قلعه قرار دارد دیدن کنید.

از آثار تاریخی نزدیک قیز قلعه پل‌های تاریخی باقی‌مانده از دوران صفوی و معروف به پل شاه‌عباسی است که از داخل روستا و از قلعه یکی از این پل‌ها که هفت چشمه دارد و به این نام نیز معروف است قابل‌مشاهده است.

پل دیگری نیزی به نام یک چشمه وجود دارد که تنها یک چشمه از آن باقی مانده است که هر دوی این پل‌ها از آثار ملی کشور به شمار می‌روند.

بازار ساوه

بازار ساوه با قدمتی که به دوره صفوی بازمی‌گردد، در مرکز شهر ساوه، بین خیابان امام خمینی در شمال و میدان انقلاب در جنوب قرار دارد.

این بازار با معماری تاریخی ۶۰۰ متر طول دارد و در آن حجره‌ها و فروشگاه‌های متنوعی از طلافروشی تا خرازی و ادویه‌ فروشی دیده می‌شود.

علاوه بر فروشگاه‌ها، این بازار دارای چندین دالان، مسجد، چهارسو و تیمچه است.

مسجد جامع ساوه

مسجد جامع ساوه از جاهای دیدنی استان مرکزی و اولین مساجد ساخته شده در ایران است و می‌توان آثاری از سه دوره تاریخی پیش از اسلام، قرون نخستین اسلام و عصر صفویه را در ساختمان آن مشاهده کرد.

این بنا از لحاظ معماری، نقاشی، کاشی‌کاری و نیز تزئینات انجام شده‌ای همچون گچ‌بری بسیار ارزشمند است.

این مسجد کهن که از جاهای دیدنی ساوه به شمار می‌رود، دارای مساحتی بالغ بر ۴ هزار و ۲۰۰ متر مربع بوده و اثری است باشکوه و بی‌نظیر از هنرنمایی اساتید ایرانی و می‌توان آن را گوهری گران‌بها از معماری و تزئینات خاص ایرانی نامید که در صحن، مناره، شبستان‌ها، محراب‌های قدیمی، ایوان‌ها، گنبد، دو محراب از عهد صفوی و دیگر قسمت‌های آن مشاهده کرد.

دریاچه سد الغدیر

دریاچه سد الغدیر با وسعت ۸۵۰ هکتار، در ۲۵ کیلومتری شهر ساوه، در استان مرکزی و پشت سد الغدیر(سد ساوه) قرار دارد و در محل قدیمی بند شاه‌عباس، روی رودخانه قره‌چای ایجاد شده است.

دریاچه پشت سد با قرارگیری در میان تپه‌های اطراف و با آب‌ و هوایی خنک، یکی از جاذبه‌های گردشگری ساوه به شمار می‌رود و از جمله تفریحات محبوب در این مکان می‌توان به ماهیگیری و قایق‌سواری اشاره کرد.

آبشار هندس

آبشار هندس که با نام آبشار هندیس نیز شناخته می‌شود، در نزدیکی روستای هندس(روستای اندیس)، از توابع شهرستان ساوه قرار دارد و در دره‌ای کوهستانی واقع شده است.

با واقع شدن در ارتفاع ۱۳۱۶ متری از سطح دریا، این آبشار فصلی ۱۵ متر ارتفاع دارد و از جاهای دیدنی ساوه محسوب می‌شود که بهترین زمان بازدید از آن در فصل بهار و به‌خصوص فروردین ماه است، چراکه در این زمان آبشار کاملاً پرآب است.

برای دسترسی به روستای اندیس، باید از ساوه به سمت تفرش بروید که این روستا در در دامنه کوه‌های بین ساوه و تفرش جای گرفته است.

پل سرخده

پل سرخده در فاصله ۱۵ کیلومتری ساوه، در روستای سرخده قرار دارد و در ساحل جنوبی رودخانه قره‌چای واقع شده است.

مردم محلی به این پل، دوقوزگوز با معنای لغوی ۹ چشمه می‌گویند و در فاصله ۱۵۰ متری غرب این سازه، پل دیگری با نام تک‌گوز با معنای لغوی تک چشمه قرار گرفته است.

پل سرخده به دلیل آجرچینی زیر اولین طاق چشمه، هشت دهانه دارد و از پل تک‌گوز تنها یک چشمه باقی مانده است.

مصالح به‌کار رفته در پل دوقوزگوز شامل آجر و ملات ساروج می‌شود.

دریاچه مصنوعی ساوه

دریاچه مصنوعی ساوه با ۳۳ هزار متر مربع وسعت و گنجایش ۶۰ هزار متر مکعب آب، یکی از بهترین گردشگاه‌ها و مکان های دیدنی ساوه به‌شمار می‌رود و با چشم‌اندازی زیبا و هوایی خنک، میزبان گردشگران و اهالی، به‌خصوص در فصول گرم سال است.

عمق این دریاچه در ژرف‌ترین نقطه به دو متر می‌رسد.

از امکانات تفریحی و رفاهی این مجموعه می‌توان به مسیر پیاده‌روی و فضای وسیع برای استراحت و ورزش پیرامون دریاچه اشاره کرد و همچنین امکان قایق‌رانی روی این دریاچه وجود دارد. 

چشمه بالقلو

چشمه بالقلو از جاهای دیدنی ساوه است و در منتهی‌الیه روستای بالقلو شهرستان ساوه قرار دارد.

بالقلو روستایی است از توابع بخش نوبران شهرستان ساوه که در جنوب شهر غرق‌آباد واقع شده است که غرق‌آباد در فاصله ۵۵ کیلومتری جاده ساوه به همدان قرار دارد و دارای آب و هوایی معتدل و مطبوع است.

زبان مردم روستای بالقلو ترکی آذربایجانی با لهجه‌ای نزدیک به ترکی شاهسونی و قشقایی است.

بالقلو یکی از زیباترین جاذبه‌‌های گردشگری استان مرکزی محسوب می‌شود که باتوجه به آب و هوای معتدل و مرطوبی که دارد، باغ‌ها و چشمه‌های بسیار زیبایی دارد.

چشمه بالقلو از جاذبه‌های طبیعی بسیار زیبای این منطقه است که چشم‌اندازی دلنشین دارد و گردشگران بسیاری را به ویژه در فصل تابستان به خود جلب می‌کند.

جریان آب این چشمه  حدود ۷۰ لیتر در ثانیه است که از يک سفره سنگی قليان می‌کند و از پس از خروج وارد یک حوضچه می‌شود، این حوضچه نیز زیبایی چشم‌نوازی دارد و اطراف آن بسیار سرسبز و خیره‌کننده است که از آب این چشمه برای مصارف کشاورزی استفاده می‌شود.

محصولات کشاورزی این منطقه معمولا گوجه‌سبز، گردو، انگور، آلبالو، شاه‌توت و بلال است.

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.