استاندار سابق مرکزی گفت: رشد ۲۵۵ درصدی وصول حقوق دولتی معادن و رسیدن به عدد ۱۲۰۰ میلیارد تومان در پایان سال ۱۴۰۲ نیز ازجمله اقدامات تحولی در استان مرکزی بهعنوان رنگینکمان معادن کشور است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب»؛ فرزاد مخلصالائمه امروز در مراسم معارفه استاندار مرکزی گفت: دولت مردمی سیزدهم با شهادت رئیسجمهور خدوم، مغتنم و با کفایت «آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی» در مسیر خدمت، به تقدیر الهی در نیمه راه چهارساله خود پایان یافت.
وی تاکید کرد: لکن در این مدت کوتاهِ هزار روزه با تأسی به شعار «ما میتوانیم» و نگاه به ظرفیتهای پرشمار داخلی، علاوه بر تعمیق روابط خارجی، خدمات ارزشمندی را به ثمر رساند آنچنانکه رهبر معظم انقلاب ضمن ابراز رضایت مکرر از دولت سیزدهم از عملکرد دولت تمجید کردند؛ معظم له در نخستین دیدار با دولت چهاردهم نیز همچون چند دولت گذشته در توصیهای فرمودند مثل امیرکبیر کار کنید و این بار شهید رئیسی را بهعنوان یک الگو در تراز امیرکبیر قرار دادند.
استاندار سابق مرکزی افزود: درعینحال گفتمان دولت مردمی «فساد ستیزی، عدالتطلبی، مردمگرایی» مبتنی بر ایجاد تحول و تلاش برای کمکردن فاصله بین وضع موجود با وضع مطلوب بود که شهید جمهور تا پای جان بر تحقق آن همت گماشت و در استان مرکزی نیز با تعریف گفتمان پیشران «هویت و پیشرفت» و به تأسی از راهبردهای کلان دولت مردمی، بهبود رویکردها در عرصههای مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در دستور کار جدی دولتمردان قرار گرفت و مجموعه مدیریتی استان، تمامِ تلاش و ظرفیت خود را جهت پیشرفت و شکوفایی این سرزمینِ غنی از استعداد انسانی و ظرفیتهای مادی و معنوی به کار بست.
دولت سیزدهم چرخ تولید را با قوت به حرکت درآورد
مخلصالائمه گفت: در دولت مردمی چرخ تولید را با قوّت به حرکت درمیآوریم و امروز آمارهای رسمی نشان میدهد که در طول عمر کوتاه دولت مردمی صدها واحد راکد و تعطیل صنعتی، کشاورزی و خدماتی در استان مرکزی به مدار تولید بازگشت و نهضت احیای واحدهای راکد در استان مرکزی به تولید جان دوباره بخشید.
وی خاطرنشان کرد: واحدهای صنعتی بزرگ استان مرکزی که در ابتدای دولتِ سیزدهم با مشکلات عدیدهای دستبهگریبان بودند و بعضاً خصوصیسازی غیراصولی آنها را به فرجامی بحرانزده و انحلال یا رکود رسانده بود، طی سه سال اخیر یکبهیک در مسیر شکوفایی قرار گرفتند و امروز صنایعِ پیشران و مادر استان که بهعنوان نگین صنعت کشور شناخته میشوند در حال بازگشت به جایگاه اصلی خود هستند.
استاندار سابق مرکزی ادامه داد: در این مدت با چرخش به سمت تولید و فعالیت اقتصادی مولد و تأمین منابع مالی تولید، هپکو از رکود مطلق به صادرات رسید، آذرآب با نسخهٔ نجاتبخش شهید جمهور احیا و پس از پنج سال به سوددهی رسید، ماشینسازی اراک با تولیدات راهبردی در خدمت خودکفایی صنعتی کشور و واگن پارس با رکوردشکنی روی ریل تولید قرار گرفت و بزرگترین کارخانه تولید تجهیزات انرژی خورشیدیِ غرب آسیا در خمین افتتاح شد.
مخلصالائمه بیان کرد: با اجرای موفق برنامههای دولت شهید جمهور، تلاش مسؤولان استان و همراهی فعالان بخشهای مختلفِ تولیدی، صنعتگران، بخش خصوصی و تعاونی، نرخ بیکاری استان مرکزی با ثبت عدد ۴٫۳ بهطور بیسابقهای کاهش یافت که کمترین نرخ در تاریخ نظام آمار و برنامهریزی کشور است.
وی افزود: مثبت شدن تراز منابع و مصارف تأمین اجتماعی استان پس از ۱۰ سال، توسعه مشاغل خُرد و خانگی، ارتقای مهارت شغلی و توانمندسازی نیروی کار و احراز رتبه نخست بهبود فضای کسب و کار در کشور طی چند فصل متوالی، همافزایی دولت و بخش خصوصی و کسب رتبه برتر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان، ازجمله تحولات امیدبخش در شاخصهای اقتصادی و بازار کاراست.
تحقق ۱۸۵ درصدی درآمد تعهد شده استان مرکزی
استاندار سابق مرکزی گفت: تحقق ۱۵۸ درصدی درآمدِ تعهد شده استان در سال ۱۴۰۲، گشایش فصلی جدید در مراودات تجاری با رشد ۵۶ درصدی ارزش صادرات و افزایش ۴۸۰ درصدی درآمد گمرکات استان، ثبات بازار و تداوم روند کاهشی تورم در استان مرکزی و رسیدن به تورمِ کمتر از نرخ میانگین کشور از دیگر توفیقات حاصلشده در حوزه اقتصادی است.
وی یادآور شد: همچنین توسعه بخش معدن، آزادسازی پهنههای معدنی و برگزاری بزرگترین مزایده در تاریخ استان و رشد ۲۵۵ درصدی وصول حقوق دولتی معادن و رسیدن به عدد ۱۲۰۰ میلیارد تومان در پایان سال ۱۴۰۲ نیز ازجمله اقدامات تحولی در استان مرکزی بهعنوان رنگینکمان معادن کشور است.
مخلصالائمه گفت: خروج کشاورزی از سایه صنعت در حالی رقم خورد که شرایط خشکسالی در سنوات اخیر تداوم داشت و با تولید بیش از ۵۰۰ هزار تن محصول راهبردی گندم و خرید تضمینی بیش از ۴۳۹ هزار تن گندم، رشد ۷۲ درصدی خرید نسبت به سال گذشته و رشد بیش از ۴۰۰ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۰ رقم خورد و استان مرکزی از این حیث جزو چهار استان برتر در رشد خرید تضمینی قرار گرفت.
استاندار سابق مرکزی ادامه داد: شکسته شدن رکورد جوجهریزی، احیای واحدهای دامپروری، افزایش ظرفیت سردخانهای و صنایع تبدیلی استان، رشد ۲۹۰ درصدی ارزش تولیدات شیلاتی، پیشرویی در اجرای سامانههای نوین آبیاری، قرار گرفتن کشاورزی بر مدارِ دانشِ روز و اجرایی شدن طرح بر زمین مانده اصلاح الگوی کشت از دیگر توفیقات بخش کشاورزی استان است.
رتبه نخست مرکزی در هوشمندسازی یارانه آرد
وی خاطرنشان کرد: کسب رتبه نخست طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان و پیشگامی در نهضت احیای نان کامل بهعنوان استان پیشرو و پیشتاز با فعالیت بزرگترین کارخانه آرد کامل کشور در استان و پخت نان کامل در قریب ۱۰۰ نانوایی نیز ازجمله اقدامات تحولی با هدف ارتقای جایگاه نان در سبد غذایی خانوار بود.
وی ادامه داد: توجه به اقتصاد دریامحور با شعار «مَکران به توان استان مرکزی»، تشکیل ستاد معین اقتصاد دریا با همکاری نیروی دریایی راهبردی ارتش و تشکیل کنسرسیوم اقتصادی امیرکبیر با مشارکت صنایع بزرگ استان بهعنوان گامی بلند برای همافزایی از دیگر اقدامات دنبال شده بهمنظور استفاده حداکثری از ظرفیت صنایع استان است.
مخلصالائمه بیان کرد: توسعه دانشبنیان با هدف پیشرفت علمی و رشد اقتصادی و افزایش تعداد شرکتهای دانشبنیان استان مرکزی از ۱۰۲ شرکت در پایان سال ۱۴۰۰ به ۱۷۱ شرکت در ابتدای سال ۱۴۰۳ نیز منجر کسب رتبه سوم کشور در رشد شرکتهای دانشبنیان و ارتقای جایگاه استان به رده ۸ کشور شد.
وی ادامه داد: از سوی دیگر، دولت سیزدهم تمرکز خود را بر اتمام طرحهای نیمهتمام قرار داد تا از تداوم خسارتهای تحمیلشده ناشی از فرسایشی شدنِ طرحها جلوگیری کند لذا با عزم دولت سیزدهم در نهضت اتمام طرحهای نیمهتمام، گرهگشایی از طرحهای عمرانی در حوزههای مختلف اعم از بهداشت و درمان، راهها، زیرساختهای آموزشی، فرهنگی، ورزشی و… پروژههای متعددی پس از سالها بلاتکلیفی با کار شبانهروزی مورد بهرهبرداری قرار گرفت و مُهر پایان دولت مردمی بر ناتمامها خورد.
جهش چشمگیر بودجه عمرانی استان مرکزی
استاندار سابق مرکزی گفت: در دولت سیزدهم تخصیص بودجه عمرانی استان با جهش چشمگیری همراه بود بهنحویکه در مجموع طی سالهای ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ بالغبر ۱۰ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بودجه عمرانی در استان هزینه شد این در حالی است که طی سالهای ۹۵ تا ۱۴۰۰ درمجموع ۳ هزار و ۱۴۵ میلیارد تومان یعنی بهطور میانگین سالانه ۵۵۰ میلیارد تومان بودجه برای کل حوزه عمرانی استان تخصیص یافته بود.
وی افزود: در این مدت گامهای امیدبخشی در تکمیل زیرساختهای سلامت استان برداشته شد و بیش از ۹۰۰ تخت بیمارستانی جدید و پیشرفته در حوزه بهداشت و درمان استان وارد مدار خدمت شد.
استاندار سابق مرکزی گفت: افتتاح کلان بیمارستان ولیعصر اراک و پایان یک انتظار ۲۰ ساله، افتتاح بیمارستان ۱۴۴ تختخوابی خمین پس از ۱۴ سال، افتتاح بیمارستان فوق تخصصی زنان و زایمان و هدیه به بانوان شایسته دیار آفتاب، راهاندازی نخستین مرکز تخصصی خدمات جراحی سرطان در بیمارستان آیتالله خوانساری، خودکفایی در تأمین فرآوردههای خونی و جهش انتقال خون استان به رتبه یک کشور، تحول در حوزه اورژانس و عدالتمحوری در توسعه زیرساختهای بخش سلامت در نقاط شهری و روستایی تنها بخشی از خدمات ارزشمند دولت مردمی در این بخش است.
مخلصالائمه یادآور شد: جهاد آبرسانی بزرگترین پروژه عمرانی عدالت محور دولت مردمی بود که ارمغان آبادانی را به همراه داشت، شیرین شدن کام مردم شازند و آستانه به آب شرب پایدار، تکمیل پروژه آبرسانی به شهر اراک، مرهمِ دولت مردمی بر تشنگی تفرش و تکمیل مگاپروژه آبرسانی به این شهر پس از ۱۵ سال، گام بلند به سمت تأمین آب دو صنعت بزرگ استان با انعقاد قراردادهای بیسابقه بازچرخانی پساب، راهاندازی بزرگترین راکتور نانو اُزن ساز دنیا در ساوه نیز بخش کوچکی از دستاوردها و تحولات رقم خورده در حوزه آبرسانی است.
وی خاطرنشان کرد: پیشتازی در حوزه گازرسانی بهعنوان نخستین استان سبز کشور، تقویت و پایداری شبکه برق، تحول صنعت برق در مسیر مدیریت ناترازی و گام بلند استان مرکزی در استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر ازجمله اقدامات در حوزه زیرساختی است.
مخلصالائمه گفت: به تعبیری جنگ بین نفت و گاز با خورشید و باد سالهاست که آغاز شده و امروز مفتخریم که اعلام کنیم استان مرکزی با ظرفیتسازی صورت گرفته برای تولید بیش از ۱۶۰۰ مگاوات برق خورشیدی، در سمت درست این ماجرا ایستاده است و قطعاً در آیندهای نزدیک به قطب صنعت نیروگاههای خورشیدی کشور تبدیل خواهد شد.
وی ادامه داد: استان مرکزی سومین استان پرتردد کشور است و درعینحال طی سه سال گذشته با توجه به این مهم، جهشی بیسابقه در حوزه راهداری و راهسازی رقم خورد که اجرای بیش از ۱۳۰۰ کیلومتر روکش آسفالت، ساخت ۱۷۰ کیلومتر راه روستایی، رفع بیش ۳۵ نقطه حادثهخیز و ۳۲۰ نقطه پر تصادف بخشی از توفیقات است.
تأسیس ۶۷ دهیاری جدید
استاندار سابق مرکزی افزود: تأسیس ۶۷ دهیاری جدید و ارتقای درجه ۵۹۲ دهیاری در استان مرکزی در اقدامی بیسابقه، تقویت ناوگان حملونقل عمومی در حوزه مدیریت شهری، افتتاح بزرگترین پروژه مدیریت شهری استان مرکزی در اراک، اجرای نهضت فیبر نوری شهرها و توسعه پوشش اینترنت در روستاها، توسعه حملونقل هوایی و گام بلند برای تشکیل شرکت هواپیمایی استان و استفاده حداکثری از ظرفیت فرودگاه اراک با خرید هواپیما، مدیریت بحران با تأکید بر پیشگیری و ارتقای توان عملیاتی، برگزاری بزرگترین مانور مدیریت بحران کشور از دیگر اقدامات در راستای عمران و آبادانی دیار آفتاب بود.
انتهای خبر/
- چهارشنبه استاندار جدید مرکزی معرفی میشود
- معرفی استاندار جدید مرکزی به تعویق افتاد
- کشف جسد مرد جوان در فراهان
- راهیابی بانوی اراکی به تیم ملی دارت
- تحویل هزار قطعه زمین به متقاضیان تا پایان سال
- ضربشصت پلیس در دستگیری قاتل در فراهان
- تشییع پیکر جانباز شهید «اسماعیل روشن» در اراک
- گروههای جهادی در محرومیتزدایی خوش درخشیدند
- رونمایی کتاب «کیمیازاد» در اراک
- آلومینیوم به مصاف فولاد خوزستان میرود
- تصادف محور آشتیان ۴ مصدوم برجا گذاشت
- پاسخ شبهات پیرامون عملیات طوفانالاقصی
- جشنواره سوغات محلی نراق برگزار شد
- پیشبینی کاهش 70 درصدی بارشهای پاییز
- هدفگذاری تولید ۴۴۴ مگاوات انرژی خورشیدی در مرکزی
- رسانه ابزار تسهیلگر در حوزه تعلیم است
- معرفی 3 گزینه برای استانداری استان مرکزی
- اجرای FATF، خدمت به کشور یا خیانت
- جشنواره انار ساوه
- ایدههایی برای پویایی برنامههای هفته اراک
- دشمن را باید در خاک خود سرنگون کرد
- آمریکا شیطان بزرگ است
- کمک به محور مقاومت ضروری است
- «نصرالله» از عجایب خلقت الهی بود
- سیاست آمریکا ملعبه صهیونیست است
- انتقال پیامهای مقاومت به نسل جوان ضرورت دارد
- استاندار زمینه بازگشت دفاتر صنایع را فراهم کند
- رشد ۲۵۵ درصدی وصول حقوق دولتی معادن در مرکزی
- جشن میلاد حضرت زینب (س) برگزار شد
- سفر وزیر کشور به اراک
- استاندار برای مدیریت آلایندگی گامهای مؤثر بردارد
- ۲۲۰ دانشآموز ساوه عازم مناطق عملیاتی شدند
- طرد اتباع غیرمجاز در اولویت است
- «اسکندر مومنی» وارد اراک شد
- جمعه نصر نماد اتحاد ملت ایران است
- نماز جماعت را فراموش نکنید
- سوره «القصص» آیات ۱ تا ۶
- حزبالله به برکت شجاعت سید رشد کرده
- تداوم مبارزه حماس، یعنی شکست رژیم صهیونیستی
- حضرت زینب (س) نگاه جامع به بانوان داشت
- رویداد استان مرکزی در هفتهای که گذشت
- یک روز در کنار پرستاران
- اختتامیه جشنواره ملی فیلم کوتاه برگزارشد
- فرشته نجات
- عطر غذاهای سنتی در دل جشنواره انار ساوه
- حضرت زینب (س) الگویی برای فعالان رسانه
- کتابِ باکیفیّت باید نوشت
- پرستاران التیامبخش جسم خسته جامعه
- سانسور تصویر «هندوانه» در شبکه بریتانیایی
- درخشش عکاسان مرکزی در «جایزه عکس سوره»
- مشاهده بیشتر