رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
شنبه 1403/10/01 Saturday - 2024 21 December السبت ، 19 جمادى الآخر ، 1446
ساعت
1403-07-17 04:12 شماره خبر : 8635 https://diyareaftab.ir/short/Vp3l5 0
مسئول نهاد رهبری دانشگاه پیام‌نور اراک:

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه پیام‌نور اراک گفت: تبیین حقایق عالم برای مبارزه با ظلم و اجرای عدالت، در بستر بیان قوی و رسانه قدرتمند فراهم می‌شود.

حجت‌الاسلام علی حسنوند در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی«دیار آفتاب»؛ بیان کرد: پیامبران در طول تاریخ برگ برنده‌هایی داشته‌اند که وجود این برگ برنده و ابزار، برای انجام رسالت، نحوه خلقت انسان است.

وی ادامه داد: در وجود انسان‌ها چیزهایی هست که باعث می‌شود آن‌ها توان درک حقایق و همچنین گرایش به حقایق عالم را داشته باشند و همین زمینه را برای فعالیت انبیاء میسر کرده است.

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه پیام‌نور اراک گفت: از جمله این موارد عقل و فطرت انسان‌ها است که اگر مانعی وجود نداشته باشد انسان با این دو ابزار می‌تواند بسیاری از حقایق را درک کند.

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه پیام‌نور اراک اظهار کرد: البته گاهی این ابزارها و توانایی‌های انسان در پرده‌ای پنهان می‌شود و ممکن است زنگارهایی آن را بپوشاند. لذا پیامبران آمدند که گنجینه‌های پنهان در وجود انسان را آشکار کنند و برای رساندن پیام خود از آن‌ها استفاده کنند.

وی خاطرنشان کرد: در تمام دوران مصلحان راستین، پیامبران و صالحان سعی کرده‌اند با عمل و بیان خود این کار را انجام دهند. کار پیامبران با گفتار آغاز می‌شد و البته همیشه کسانی هستند که بیان حق و عمل به حق منافع آنها را به خطر می‌اندازد و اینجا است که دشواری جهاد تبیین خود را نشان می‌دهد.

وی افزود: اهل باطل و کسانی که عمل به حق منافع‌شان را تهدید می‌کند با قدرت و ثروت و رسانه سعی می‌کنند به هر شکلی در مقابل حق قد علم کنند و اگر قدرت، ثروت و رسانه آنها قوی باشد کار دشوار است و نیاز به جهاد جهادگران، قیام آزادگان و بیان حق‌طلبان است.

حسنوند تصریح کرد: نکته پیچیده و عجیب اینجا است که باطل اگر خالص باشد همه افراد سالم و مسخ نشده با عقل و فطرت خود باطل بودن آن را درک می‌کنند و آن را نمی‌پذیرند. لذا در این شرایط جبهه باطل سعی میکند حق و باطل را در هم درآمیزد و با مخلوط کرده آن کار تبیین دشوار می‌شود. جبهه باطل با شعارهای زیبا و مطابق فطرت و عقل حرف می‌زند ولی اهداف پلید و غیرانسانی دارد.  شعارهای طاغوت را اگر نگاه کنید بسیار زیباست مثل شعار آزادی، حقوق بشر، عدالت، امنیت و .. که خواسته فطری و عقلی هر انسانی است.

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه پیام‌نور اراک ادامه داد: باطل حتی برای این ظاهر مقبول و زیبا، دست به ایجاد ساختار می‌زند، قانون وضع می‌کند، بیانیه می‌دهد و انواع پیمان‌ها و کنوانسیون‌ها را ایجاد می‌کند، فیلم و موسیقی می‌سازد و حتی فلسفه ایجاد می‌کند ولی بزرگترین جنایات را انجام می‌دهند.

وی گفت: شما در بزرگترین جنایات صد سال اخیر و حتی جنایات چند سال اخیر نگاه کنید ببینید شعارهایشان چه بوده؟ مثلا کودکان، زنان و مردان غیرنظامی هیروشیما و ناکازاکی به اسم دفاع از خود و حفظ امنیت سوزانده می‌شود. به کشور عراق حمله می‌شود و یک میلیون از مردم عراق کشته می‌شوند و زیرساخت‌های آن خراب می‌شود به اسم مبارزه با سلاحهای شیمیایی، که هیچگاه این سلاح در عراق پیدا نشد.

وی گفت: مردم و کودکان فقیر یمن ده سال در قحطی و جنگ و سختی به سر می‌برند به اسم برقراری عدالت و دموکراسی، مردم بومی فلسطین را آواره کردند به اسم دفاع از یهودیان مظلوم و برای ایجاد یک کشور یهودی و جبران مظلومیت ادعایی آن‌ها.

حسنوند بیان داشت: در شرایط کنونی به مرحله‌ای رسیده‌ایم که ظلم‌ها و بی عدالتی‌ها آنقدر آشکار است که عقل و فطرت انسان می‌تواند آن را تشخیص دهد ولی جبهه باطل برای این شرایط هم برنامه دارد و با رسانه و تبلیغات و استفاده از تکنیک‌های روانشناسی و جامعه شناسی سعی دارد حق را از مردم جهان پنهان کند و آنها را به وسیله فیلم، موسیقی، شهوت و شکمچرانی و اعتیاد و رسانه، در حالتی از غفلت و بی‌اعتنایی نگه دارد و در نهایت با القای ترس و رعب اجازه بروز و ظهور و مطالبه را از آنها بگیرد.

 جهاد تبیین وظیفه همگانی است

وی ادامه داد: با این اوصاف در کشور ما هم وظیفه جهاد تبیین همگانی است و البته برخی اقشار و افراد وظیفه سنگین‌تری دارند.

حسنوند افزود: در کشور ما به علت ایجاد یک صدای متفاوت از نظم جهانی و ایجاد گفتمانی متفاوت از تمدن غالب بر دنیا، پیچیدگی‌های بیشتری وجود دارد. تمدنی بر مبتنی بر ارضاء هوس‌های سطحی انسان و مبتنی بر نادیده گرفتن حقیقت انسان و عالم غیب است.

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه پیام نور اراک افزود: حال جمهوری اسلامی که می‌خواهد زمینه تمدنی را ایجاد کند که حکم خدا در آن جاری باشد؛ نه حکم ناشی از هوسهای قدرتمندان؛ این موضوع یعنی پایه‌های قدرت، ثروت، استعمار و استثمار قدرتمندان را زیر سوال ببرد.  لذا غرب با رسانه‌های خود سعی در ایجاد تردید، شک و شبهه درباره اصول انقلاب اسلامی و همچنین سعی در القای ناامیدی و یاس در رسیدن به آرمان‌ها را دارد.

وی عنوان کرد: وعده الهی این است که ما اگر وظیفه خود را انجام دهیم و صبور باشیم و پای آرمان‌های خود شکیبایی به خرج بدهیم امدادهای غیبی هم فرا خواهند رسید و پیروزی نصیبمان خواهد شد. بسیاری از کسانی که زود اسیر یاس می‌شوند به علت عدم توجه و یا عدم اعتماد به سنت‌های الهی است که به مؤمنین و حق طلبان وعده داده است. صد البته ایمان به این سنت‌ها باعث نمی‌شود که ما برای رسیدن به اهداف برنامه ریزی برای اصلاح اشتباهات، رشد و ترقی بیشتر در زمینه علم، صنعت، رسانه، قوای نظامی، اقتصاد و همچنین برنامه ریزی برای مبارزه با رانت و بی عدالتی و ویژه خواری و سایر کاستی‌ها نداشته باشیم.

در جهاد تبیین باید شجاعت به خرج داد

حسنوند با تاکید بر این‌که در جهاد تبیین باید شجاعت به خرج داد و حقایق را بیان کرد و در مقابل ایجاد تردیدها و القای یاس، شبهه و حمله های نرم دشمن با قول و فعل خود روشنگری کنیم؛ گفت: اهل سخن، صاحبان نفوذ اجتماعی، صاحبان تریبون، افراد با وجاهت و آبرو در بین مردم باید شجاعت به خرج داده و در موارد مبهم موضع حق را تقویت کنند و در فضای غبار آلود و فتنه آلود مردم را به خود واگذار نکنند.

مسئول نهاد رهبری در دانشگاه پیام‌نور اراک اظهار کرد: باید همیشه به یاد داشته باشیم که وعده خداوند این است که زمین به مستضعفین، ارث خواهد رسید و امدادهای الهی مددگر است تا اینکه روزی دادگستر عدالت ظهور کند و تمام دنیا را پر از عدل، داد و رنگ و بوی الهی کند، احکام خدا در زمین جاری شود، انسان به جایگاه واقعی خود برسد و به شرایط لازم برای کمال همه انسانها دست یابد.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط
آخرین اخبار