رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
سه‌شنبه 1403/10/25 Tuesday - 2025 14 January الثلاثاء ، 14 رجب ، 1446
ساعت
1403-10-24 09:41 شماره خبر : 10908 https://diyareaftab.ir/short/NKa5J
مدیر حوزه علمیه امام خمینی (ره) اراک عنوان کرد:

مدیر حوزه علمیه امام خمینی (ره) اراک گفت: اگر در زندگانی و رفتارهای امام علی (ع) با همسر و فرزندان خود مطالعه کنیم این نوع رفتار می‌تواند برای همه درس و الگو باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد میرمهدی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار گروه فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» در رابطه با الگو قرار دادن رفتار حضرت علی (ع) با فرزندان خود گفت: اگر در زندگانی و رفتارهای امیرالمومنین علی (ع) با همسر و فرزندان خود مطالعه کنیم این نوع رفتار می‌تواند برای همه درس و الگو باشد.

وی افزود: یکی از موردهایی که می‌تواند به عنوان نمونه در نظر بگیریم این است که امیرالمومنین علی (ع) یک الگوی رفتاری در تربیت فرزندان نیز داشتند که از جمله رفتارها می‌توان کیسه مخصوصی که امام علی (ع) برای نان داشتند که نان خود را در کیسه نان می‌گذاشتند و آن کیسه را به خود می‌بستند و مهر و موم می‌کردند که اگر آن مهر و موم شکسته می‌شد حضرت از آن کیفه استفاده نمی‌کردند.

مدیر حوزه علمیه امام خمینی (ره) اراک بیان کرد: بارها از حضرت علی (ع) در رابطه با کیسه نان و مهر و موم آن سوال کرده بودند. این کیسه نان جهت تربیتی در آن وجود دارد که حضرت فرموددند: «فرزندانم به من علاقه‌مند هستند که زمانی که مشاهده می‌کنند این گونه با نان خشک زندگی می‌کنم آنها به فکر می‌افتند که موردی به نان من اضافه کنند مثلا روغنی به آن بزنند تا نان را از حالت خشکی در آورند.  

میرمهدی خاطرنشان کرد: حضرت علی (ع) در این رابطه به مهربانی فرزندان خود اشاره می‌کند که چگونه با فرزندان برخورد کردم که آنها نسبت به امیرالمومنین (ع) چگونه دلسوزی و مهربانی می‌کنند.  

وی عنوان کرد: از جنبه دیگر مهر و موم کردن نان حضرت علی (ع) می‌فرمایند: «آن نانی که می‌خورم حال حاصل دسترنج خودم هست و می‌دانم از کجا آورده‌ام و زمانی که از جای دیگری موردی به نان اضافه کنند و ندانم از کجا دارم می‌خورم و چه چیزی به نان اضافه شده را نمی‌خواهم».

مدیر حوزه علمیه امام خمینی (ره) اراک تأکید کرد: حضرت علی فرمودند: «می خواهم آنچه را که می‌خورم بدانم از کجا آمده و وضعیت آن روشن باشد تا آن نان را در دهانم بگذارم».  

میرمهدی اظهار کرد: دو موردی که ذکر شد، دو نکته تربیتی دارد که توجه فرزندان نسبت به امیرالمومنین علی (ع) و نکته تربیتی در رابطه با توجه دادن حضرت علی (ع) به فرزندان خود برای نانی که به دست آورند که بدانند چگونه تهیه شده است و اشاره به حلال بودن نان تاکید دارد.

وی در پایان تصریح کرد: این نوع سخت‌گیری در زندگی برای این است که اهل تقوا و اجتناب از محرمات باشید و از حرام دوری کنید و به بندگی خدا بپردازید.

انتهای خبر/

اخبار مرتبط:
نظرات:
آخرین اخبار
تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.