رسول اکرم (ص‌): کمال عقل پس از ایمان به خدا، مدارا کردن با مردم است
بانوى نخبه علمى استان مركزى:

حضرت زهرا (س) راهی به سوی تعالی است

بانوى نخبه علمی استان مركزى گفت: در دنیای امروز، زنان باید از ویژگی‌های انسانی و اخلاقی حضرت زهرا (س) برای ارتقاء خود و جامعه بهره ببرند و در مسیر ساخت خانواده‌ای متعادل و جامعه‌ای پیشرفته گام بردارند.

سارا حسيني در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگى پايگاه خبرى تحليلى «ديار آفتاب» در خصوص الگوپذيرى از حضرت زهرا (س) گفت: در حال حاضر عصر ارتباطات و مدرنيته است و نياز جامعه بشرى معرفى الگويى برتر است. الگوى افضل كه انسان را به يك زندگى شايسته و صالح و موفق برساند، در زندگی  الگو‌پذيرى بحث جدايى‌ناپذير از زندگى انسان است، اين الگو بايد در خودآگاه يا ناخودآگاه فرد تأثير گذارد.

استاد دانشگاه اراک بيان كرد: وظيفه متوليان فرهنگى و تربيتى اين است كه بتوانند خودشان هم به صورت مستقيم و غير مستقيم الگو باشند و هم الگوهاى برتر بشرى را معرفى كنند. يكى از مهمترين محورهاى معرفى الگو به جامعه بشرى، خود زنان و جايگاه مادرى و همسريشان است، يعنى يك زن مى‌تواند اين تبيين را داشته و خودش در جايگاه الگو قرار داشته باشد.

وى افزود: بانوان بايد برترين الگوهاى زمان را كه حضرت زهرا (س)، حضرت زينب (س)، حضرت خديجه (س) و ديگر معصومين هستند را به مخاطبين خود معرفى كنند و نوع نگاه ويژه يك بانوى مسلمان ايرانى بايد به اين سمت باشد كه مى‌خواهد يك خانواده متعادل و متكاملى را تربيت كند كه به تبع آن جامعه‌سازى و تمدن‌سازى خوبى شكل بگيرد.

حسينى تصريح كرد: ايام فاطميه فرصت مغتنمى براى بانوان است كه مى توانند به تبيين الگوهاى برتر بانوان كه هويت حقيقی زن را نشان مى‌دهد بپردازند. بانوان علاوه بر بزرگداشت و ارادت قلبى به ايام فاطميه باید مساجد و خانه‌هاى خود را حى و زنده كنند. و به تبيين ساحت  فردى، خانوادگى و اجتماعى زن پرداخته و به دختران و زنان جامعه خود نشان دهند كه مى‌خواهند بهترين‌ها را بسازند، زنان نقش كليدى و مهم در جامعه‌سازى و تمدن‌سازى دارند.

اين بانوى فعال فرهنگى استان مركزى با بيان ويژگی‌هاى حضرت فاطمه (س) تاكيد كرد: حضرت زهرا (س) به‌عنوان نماد عظمت و فضیلت در تاریخ اسلام، نه تنها برای زنان بلکه برای تمام مسلمانان الگویی بی‌نظیر به شمار می‌آید. حضرت زهرا (س) با دیانت، تقوی و روحیه خداترسی به‌عنوان یک نمونه عالی از انسانی کامل شناخته می‌شود.

وى افزود: زنان در ایام فاطمیه می‌توانند از ویژگی‌های اخلاقی ایشان مانند صداقت، تواضع، صبر و فداکاری در راه خدا الهام بگیرند. رفتار حضرت زهرا (س) در خانه، خانواده و در تعامل با دیگران، یک مدل کامل از زندگی اسلامی است که زنان مسلمان می‌توانند به‌عنوان راهی برای تعالی روحی و معنوی خود به آن توجه کنند.

حسينى گفت: حضرت زهرا (س) به‌عنوان همسر و مادر، اهمیت ویژه‌ای در نقش‌های اجتماعی و خانوادگی داشتند. ایشان همزمان با اداره خانه و تربیت فرزندان (امام حسن و امام حسین علیهم‌السلام)، در میدان‌های مختلف اجتماعی و سیاسی نیز فعال بودند. این مسأله می‌تواند الگوی عملی برای زنان باشد تا چگونه می‌توانند در زندگی شخصی، خانوادگی و اجتماعی به تعادل برسند.

این استاد دانشگاه در پايان بيان كرد: سیره حضرت زهرا (س) نه تنها به‌عنوان یک الگوی دینی، بلکه به‌عنوان یک مدل زندگی جامع و متوازن در همه ابعاد روحی، اجتماعی، خانوادگی و سیاسی برای زنان مسلمان امروز قابل بهره‌برداری است. در ایام فاطمیه، زنان می‌توانند با تأمل و پژوهش در زندگی حضرت زهرا (س)، به شناخت عمیق‌تری از نقش خود در جامعه دست یابند و در مسیر رشد و تعالی فردی و اجتماعی گام بردارند.

انتهای خبر/

1403-09-12 07:27 شماره خبر : 9526

درباره نویسنده

اخبار مرتبط:
نظرات:
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!

تمامی حقوق مادی و معنوی، برای پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» محفوظ می باشد.