حالت تاریک
Image
  • شنبه, 1402/07/08 شمسی | 2023/09/30 میلادی
مدیرکل محیط‌ زیست استان مرکزی:

حذف مازوت‌سوزی از پاییر امسال اجرایی می‌شود

حذف مازوت‌سوزی از پاییر امسال اجرایی می‌شود

.مدیرکل محیط‌ زیست استان مرکزی گفت: به‌دلیل اثرات مخرب زیست محیطی مازوت‌سوزی نیروگاه حرارتی شازند، حذف مازوت‌سوزی در این نیروگاه از پاییز امسال اجرایی می‌شود

به گزارش «دیار آفتاب»؛ مازوت یا نفت کوره، یکی از هیدروکربن‌‌های نفتی محسوب می‌شود که در مراحل پالایش نفت خام، به‌دست می‌‌آید. این ماده کیفیت پایین و گران‌روی بالایی دارد که در بسیاری از موتورها، چراغ‌های نفتی، گرمکن‌ها و کوره‌ها، مورد استفاده قرار می‌گیرد و همچنین به عنوان حلال نیز از آن بهره می‌گیرند.

قیمت مازوت نسبت به گاز و برق ارزان‌تر است و قابلیت انفجار ندارد و فقط در صورت استفاده از سیستم خاص می‌توان آن را مشتعل کرد. این بدان معناست که می‌توان آن را با خیال راحت، ذخیره کرد و در دیگ‌های بخار و کوره‌ها، از آن استفاده کرد.

در رابطه با اهمیت و نقش ویژه مازوت در ایجاد آلودگی هوای کلان‌شهر‌های ایران، به‌ویژه استان مرکزی، باید دانست که مصرف گازوئیل و مازوت، مخصوصاً در فصل‌های سرد سال، به‌همراه بروز پدیده وارونگی هوا، تأثیر بالایی در آلودگی هوا دارند.

به دنبال سوزاندن سوخت‌های فسیلی حاوی گوگرد مانند مازوت، ترکیباتی موسوم به Sox منتشر می‌شوند که بخش بیشتر آن‌ را SO۲ تشکیل می‌دهد.

 SO۲ گازی سمی است، که برای سلامتی انسان مضر است. این گاز، وزن بیشتری نسبت به هوا دارد و زمانی که غلظت آن در هوا به بیش از ۵۰۰ppb  برسد، بوی نامطبوعی خواهد داشت که در این سطح، برای انسان کشنده خواهد بود.

گاز SO۲ در غلظت‌های پایین‌تر، منجربه درد قفسه سینه، مشکلات تنفسی، قرمزی چشم و افزایش احتمال بروز بیماری‌های قلبی می‌شود.

حذف مازوت‌سوزی از پاییر امسال اجرایی می‌شود

اثر دیگر سوزاندن مازوت، تشکیل سولفات‌ها و نیترات‌ها، به شکل آئروسول یا ذرات بسیار ریز هواست، که موجب ایجاد ذرات معلق‌ در هوا می‌شود. این ذرات معلق، با شدت گرفتن آلودگی هوا، خطر آسم و حملات قلبی و تنفسی را افزایش می‌دهند.

حذف مازوت‌سوزی از پاییر امسال اجرایی می‌شود

اکسیدهای گوگرد حاصل شده از سوزاندن مازوت، به دلیل واکنش در اتمسفر و فاز محلول در آب، به اسید تبدیل می‌شوند. این آئروسول‌های اسیدی تحت شرایط خاص هواشناسی، به باران اسیدی، برف و مه، تبدیل خواهند شد.

حذف مازوت‌سوزی از پاییر امسال اجرایی می‌شود

باران‌های اسیدی اثرات مخربی برجای می‌گذارند، که از میان آن‌ها می‌توان به حل شدن فلزات سنگین در باران‌های اسیدی، عدم توانایی نگه‌داری ریشه گیاهان و درختان، توسط خاک و منجرب شدن فرسایش خاک و احتمال بروز سیل، اشاره کرد.

حذف مازوت‌سوزی از پاییر امسال اجرایی می‌شود

پیرامون خطرات زیست‌محیطی ناشی از مازوت‌سوزی نیروگاه حرارتی شازند و حرکت دود ناشی از آن به سمت کلان‌شهر اراک به‌جهت وزش باد از سمت شرق به غرب، یوسف یوسفی، مدیرکل محیط‌ زیست استان مرکزی درخصوص اقدامات صورت گرفته در راستای کاهش مازوت سوزی، گفت: مازوت سوزی همیشه یکی از دغدغه‌های محیط‌ زیست است که در این راستا جلساتی برگزار و در کارگروه کاهش آلودگی هوا مصوب شد که نیروگاه حرارتی شازند، اورهال سالانه را در نیمه دوم سال و در زمان مازوت سوزی انجام دهد و همچنین توسعه توان استفاده از گاز بیشتر به وسیله ایستگاه تقویت فشار مورد پیگیری قرار گرفته، که بنا شد چهار میلیون مترمکعب گاز، به نیروگاه حرارتی شازند اختصاص پیدا کند که از پاییز امسال، مازوت‌سوزی نداشته باشد.

امید است، که دیگر مردم استان مرکزی، به‌ویژه کلان‌شهر اراک، شاهد مازوت‌سوزی نیروگاه حرارتی شازند نباشند. انتهای پیام/

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از