درباره نویسنده
مدرس حوزه علمیه اراک:
حجاب حافظ بقای نسل بشر است

مدرس حوزه علمیه اراک با اشاره به اینکه حجاب یکی از نعمتهای بسیار ارزشمند خداوند به انسان است گفت: تقید به حجاب و پوشش، باعث حفظ اجتماع و بقای نسل بشر است.
زهرا کرمیفراهانی در گفتگو با خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» گفت: حجاب یکی از نعمتهای بسیار ارزشمند خداوند به انسان است که در آیات متعددی از قرآن، بهعنوان نعمتی الهی و نشانه منتگذاری خداوند بر بندگانش یاد شده است. نعمت لباس، همانند سایر نعمتهایی که گاه قدرشان را نمیدانیم چون در آنها غرق هستیم، در این عالم به نوعی اختصاص به انسان دارد.
مدرس حوزه علمیه اراک بیان کرد: لباس نه تنها باعث امنیت وجودی انسان میشود، بلکه زینت و زیبایی او نیز هست. خداوند در آیه ۲۶ سوره اعراف میفرماید: «ای فرزندان آدم، ما برای شما لباسی فرستادیم که زشتیهایتان را بپوشاند و آن را مایه زینت شما قرار دادیم». انسان در میان موجودات عالم، جایگاهی ویژه دارد. اگر از این نعمت الهی که خداوند در قرآن بهعنوان لباس ظاهری از آن یاد میکند، محروم بود، چه اتفاقی برایش میافتاد؟ لباس ظاهر، علاوه بر پوشاندن عیوب، باعث کرامت انسان نیز شده است.
وی افزود: خداوند به واسطه این کرامت، آدمیان را بزرگ داشته و عزیز کرده است. این لباس، در حقیقت پوست دوم انسان است که به او کمک میکند اندام خود را بپوشاند و شکل دهد. به بیان دیگر، ظاهر لباس آدمی میتواند بر باطن و درون او نیز اثرگذار باشد.
حجاب عامل طهارت و پیشگیری از آلودگی به گناه است
کرمیفراهانی اظهار کرد: حجاب و پوشش اسلامی و رعایت حدود در ارتباطها، تنها به ظاهر محدود نمیشود، بلکه در حفظ پاکی روح و طهارت باطنی انسان نیز تأثیرگذار است. قرآن کریم، حجاب را بهعنوان عامل طهارت و پیشگیری از آلودگی به گناه مورد تأکید قرار میدهد. دلیل این امر آن است که بخش عمده از گناهان و آلودگیهای روحی انسان، ریشه در غریزه نیرومند شهوت دارد و زمانی که این غریزه بر انسان غالب شود، او را به ورطه سقوط و حیوانیت میکشاند.
مدرس حوزه علمیه اراک عنوان کرد: احکام مربوط به حجاب، به نوعی باعث کنترل روابط جنسی و جلوگیری از آلودگیهای روحی میشود. این امر به پاکی روح خود شخص و دیگران کمک کرده و در نهایت، سلامت و طهارت جامعه را به دنبال دارد.
این کارشناس مسائل فرهنگی گفت: زن مسلمان با قرار دادن پیکر خود در حصار حجاب، با این عمل مقدس اعلام میدارد که ارزش و مرتبه خود را فراتر از آن میداند که خود را در معرض تماشای هوس دیگران قرار دهد. او خود را خلیفه خدا بر روی زمین و امانتدار امانت الهی میداند و حاضر نیست خود را در معرض تیرهای آلوده نگاههای خودپرستان قرار دهد و خویشتن خود را که اشرف مخلوقات و مکرم به کرامت الهی است، بیارزش سازد.
وی ادامه داد: زن با این تفکر، خود را پاسبان پاکی میداند. از آنجایی که زن مظهر تولد و آفرینش انسان است، بهعنوان مربی نیز مطرح میشود. نقش عمده زن بهعنوان مادر و مربی، باعث میشود که او همواره ارزش و اعتباری را که خداوند به او عطا کرده، پاسبانی کند و به رسالتی که خداوند برایش تعیین کرده، توجه داشته باشد.
کرمیفراهانی تصریح کرد: شهید مطهری در تبیین علل پیدایش حجاب، ریشه آن را در تدبیر ماهرانه غریزی زن میداند. غریزه مادر بودن و مربی بودن، باعث شده که زن به طور فطری تمایل به حفظ حجاب داشته باشد. این حیا، عفت و پوشش، تدبیری است که زن با الهام الهی برای گرانبها کردن خود و حفظ موقعیتش به کار میبرد.
وی ادامه داد: زن با هوش فطری و حسی که خداوند به او داده، دریافته که در بسیاری از موارد نمیتواند با مرد برابری کند. بنابراین، اگر قرار است در میدان زندگی با مرد روبرو شود، باید از این حس زنانگی خود استفاده کند تا موقعیت و مقام خود را بالا ببرد و تسلیم بیقید و شرط مرد نشود.
اسلام زن را به متانت، وقار و عفت تشویق میکند
مدرس حوزه علمیه اراک خاطرنشان کرد: برتراندراسل در این زمینه بیان میکند «مایه تأسف است که به آسانی بتوان به زنانی دست یافت، در حالی که بهتر است وصال زنان دشوار باشد، بدون آنکه غیرممکن گردد». این سخن نشان میدهد که پوشش و حجاب زن، جذابیت او را برای مردان افزایش میدهد. از همین رو، اسلام زن را به متانت، وقار و عفت، حتی در حرکات، سکنات و نگاههایش تشویق میکند. قرآن کریم در آیه ۵۹ سوره احزاب، فلسفه حجاب را اینگونه بیان میکند: حجاب باعث میشود که زنان شناخته شوند و مورد آزار و اذیت قرار نگیرند.
وی اضافه کرد: مسئولیت زنان مسلمان از این جهت است که با رعایت حجاب، در پوششی از عفاف و حجاب مستور باشند تا از تعرض و جسارت به حریم پاکشان جلوگیری شود. هیچ مردی به زنی که خود را در این حریم و حفاظت قرار میدهد، اجازه دستدرازی نمیدهد.برخی گمان میکنند که رعایت حجاب، یک بحث حقوق شخصی و فردی است و هر کس آزاد است هر طور که میخواهد لباس بپوشد و کسی نمیتواند او را منع کند. این تصور، اشتباه است.
مدرس حوزه علمیه اراک بیان داشت: حجاب حقی است که از جانب خداوند بر گردن زن و مرد قرار داده شده است. خداوند، عفت و گوهر نجابت را به امانت نزد زنان و مردان قرار داده است. زنان امینان الهی هستند که باید نهایت همت خود را در حفظ این امانت به کار گیرند و مردان نیز باید یاور و مددکار آنها در این امر باشند. این شبهه که حجاب برای زن محدودیت و حصار ایجاد میکند و نظریه فمینیستی است که به خانواده و وابستگی به شوهر و برادر مربوط میشود، پاسخی کامل در قرآن کریم دارد. حجاب نه تنها مربوط به خود شخص زن است تا بگوید از حق خود صرفنظر کرده، بلکه نه مربوط به زن است و نه مرد.
حجاب زن یک حق الهی است
کرمیفراهانی گفت: حتی اگر مرد راضی باشد که همسرش بدون حجاب باشد، باز هم این موضوع به رضایت شخصی آنها مربوط نمیشود. حجاب زن، مربوط به خانواده یا اعضای خانواده نیست؛ حجاب زن یک حق الهی است. در قانون غربی، اگر زنی به خانواده خود خیانت کند و همسرش رضایت دهد، پرونده مختومه میشود.
وی افزود: اما در اسلام اینگونه نیست؛ حرمت زن و ارزش او، که در حریم خانواده پیدا کرده، تنها مربوط به خود زن، شوهر یا فرزندانش نیست. چرا که حرمت و حیثیت زن، حقالله است. خداوند زن را با سرمایه عاطفه آفریده تا معلم رقت و پیامآور عاطفه باشد. اگر اعضای جامعه این درس رقت و عاطفه را ترک کنند و به دنبال غریزه شهوت بروند، به فسادی که غرب در آن غرق است، مبتلا خواهیم شد.
مدرس حوزه علمیه اراک تاکید کرد: به همین دلیل، هیچکس حق ندارد بگوید من به نداشتن حجاب رضایت دادهام. قرآن میفرماید: «اگر گروهی هم راضی باشند، شما حد الهی را در برابر آلودگی اجرا کنید». عصمت زن حقالله است و به هیچکس جز خداوند ارتباط ندارد. همه اعضای جامعه، بهویژه خود زن، امین امانت الهی هستند.
وی خاطرنشان کرد: زن از نظر قرآن، امینالله است و این مقام، حرمت و حیثیت را خداوند به او داده و فرموده است: «این حق من است که بهعنوان امانت نزد توست» تا زمانی که جامعه به صورتی که مورد رضایت خداوند است، ظهور پیدا کند. در نهایت، تقید به حجاب و پوشش، باعث حفظ اجتماع و بقای نسل بشر است.
انتهای خبر/د
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- «علی فاضلی» نایبقهرمان مسابقات قویترین مردان شد
- آخرین وضعیت پروژه ۸۱۰۰ واحدی مسکن ملی
- برگزاری اجتماعات یادگیری معلمان
- تلخ و شیرینهای ۴ ساله خانه ملت!
- دادستان جدید خمین معرفی شد
- حادثه تلخ بمباران شهر اراک در دوران دفاعمقدس
- مسیرهای راهپیمایی روز قدس در استان مرکزی
- مجتمع آب سنگین خنداب را بیشتر بشناسید
- «حسین افضلی» بازرس کل استان مرکزی شد
- تأثیر هوش مصنوعی در تکامل دین
آخرین اخبار
- افزایش ابر و بارش پراکنده رگبار در کشور
- اربعین میراثی ماندگار برای وحدت ملی
- «پیاتزا» اجازه دخالت در کارهای فنی را نمیدهد
- مذاکره همزمان با بمباران منطقی ندارد
- هدفگذاری توسعه ۵۰۰۰ مگاوات انرژی خورشیدی
- دگرگون شدن ارزشها
- حجاب حافظ بقای نسل بشر است
- همیشه در صحنه با حجاب کامل باشید
- سوره «بقره» آیه ۱۳۵ تا ۱۴۱
- توکل به خدا عامل اصلی پیروزی است
- مشاهده بیشتر