حالت تاریک
  • شنبه, 1404/09/01 شمسی | 2025/11/22 میلادی
آیا مایل به نصب وب اپلیکیشن دیار آفتاب | diyareaftab.ir هستید؟
برنامه توسعه هفتم نیازمند برش شهرستانی است
نماینده مردم اراک در مجلس:

برنامه توسعه هفتم نیازمند برش شهرستانی است

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی بر ضرورت تدوین برش شهرستانی برنامه توسعه هفتم تأکید کرد و گفت: ظرفیت‌ها و نیازهای هر شهرستان به‌صورت جداگانه شناسایی و در برنامه‌ریزی صنعتی و توسعه‌ای لحاظ شود.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» نادرقلی ابراهیمی صبح امروز در جلسه شورای برنامه‌ریزی توسعه استان مرکزی با تأکید بر ضرورت نظارت مرحله‌ای و سالانه بر اجرای برنامه‌ها، خواستار بازنگری جدی در روند تحقق اهداف حوزه صنعت، معدن و تجارت شد.

وی گفت: اجرای دقیق مفاد برنامه توسعه هفتم تنها در صورتی امکان‌پذیر است که دستگاه‌های اجرایی، شاخص‌ها و احکام برنامه را به‌صورت کامل در فعالیت‌های خود لحاظ کنند.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به ارزیابی‌های ملی ارائه‌شده به مجلس شورای اسلامی بیان کرد: طبق گزارش رسمی نظارتی، مشکل اصلی در مدیریت، هماهنگی و اجرای صحیح تکالیف برنامه قرار دارد.

ابراهیمی با بیان اینکه در سطح ملی کمتر از ۵۰ درصد احکام برنامه اجرا شده و ۳۶ درصد نیز به‌طور کامل متوقف مانده است اظهار کرد: در حوزه صنعت، عملکرد کشور و استان مرکزی مطلوب نبوده و لازم است با رویکردی تازه، جریان جدیدی در برنامه‌ریزی و هماهنگی ایجاد کنیم.

وی سند آمایش استان مرکزی را مبنای اصلی برنامه‌ریزی در سال دوم اجرای برنامه توسعه هفتم دانست و تأکید کرد: دستگاه‌ها باید الزامات سال دوم را با نگاه به پیوندهای بین‌بخشی، از جمله آب، محیط‌‌زیست و زیرساخت‌ها تدوین کنند.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از نبود نگاه شهرستان‌محور در برنامه‌ریزی صنعتی، خواستار تدوین برش شهرستانی برنامه توسعه هفتم شد و به‌ویژه به ظرفیت‌های شهرستان‌های خنداب و کمیجان اشاره کرد.

ابراهیمی تصریح کرد: در شهرستان‌هایی که در حوزه کشاورزی فعالیت بیشتری دارند، صنعت باید بر پایه کشاورزی شکل بگیرد. ما به‌طور جدی به توسعه صنایع فرآوری محصولات کشاورزی نیاز داریم، در حالی که امروز چنین زیرساختی وجود ندارد. نواحی صنعتی و قطب‌های تولیدی باید طبق سند آمایش تعریف و بازآرایی شوند.

وی با تأکید بر اهمیت تطبیق برنامه‌های استانی با راهبرد ملی پیشرفت صنعتی و ارتقای زنجیره ارزش کشور افزود: اگر این هماهنگی انجام نشود، در سال آینده با انحراف از اهداف برنامه روبه‌رو خواهیم شد.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی ضمن قدردانی از تلاش‌های مدیران و کارشناسان سازمان برنامه، صنعت، معدن و تجارت، خواستار تسریع در تدوین برنامه‌های اصلاحی سال دوم و ارائه گزارش دقیق از میزان تحقق احکام برنامه در همه شهرستان‌ها شد.

انتهای خبر/

 

لینک کوتاه خبر

نظر / پاسخ از

  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.

هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر می‌گذارید!