درباره نویسنده
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی:
چالشهای تأمین آب صنایع همچنان باقی است

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی گفت: چالشهایی نظیر تأمین آب صنایع همچنان باقی است. انتقال آب از خلیجفارس یکی از پیشنهادات مطرحشده، اما هزینههای بسیار سنگین دارد.
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» علی جودکی امروز در نخستین جلسه شورای اداری استان مرکزی در سال ۱۴۰۴ گفت: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص شعار سال، که بر اهمیت تولید تأکید دارد، دستیابی به این هدف نیازمند همدلی و همکاری تمامی دستگاههای مرتبط است.
وی افزود: ایجاد زیرساختهای لازم مانند زمین، برق، آب و گاز باید محوریت اقدامات قرار گیرد. این همکاری چندجانبه شرط اصلی تحقق اهداف مورد نظر است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی بیان کرد: استان مرکزی، با درایت استاندار و حمایت رئیسجمهور، گامهای ارزشمندی برداشته است؛ بهخصوص در حوزه نیروگاههای خورشیدی، که امید است تا پایان سال آینده بسیاری از مشکلات در این بخش حل شوند.
چالشهای تأمین آب همچنان باقی است
جودکی عنوان کرد: با این حال، چالشهایی نظیر تأمین آب همچنان باقی است. انتقال آب از خلیجفارس یکی از پیشنهادات مطرحشده است، اما هزینههای بسیار سنگین دارد.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس آمار موجود میزان مصرف آب در صنایع ۳/۵ درصد و میزان مصرف آب در کشاورزی حدود ۸۰ درصد است که این آمار نشان میدهد باید سرمایهگذاری در سیستمهای آبیاری مدرن و صرفهجویی در مصرف آب کشاورزی میتواند گامی مؤثر در کوتاهمدت داشته باشد، علاوه بر این، همکاری دستگاههای مرتبط مانند تأمین اجتماعی و امور مالیاتی، بهخصوص در رعایت بخشنامهها و دستورالعملهای مؤثر بر تولید، ضروری است.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی اظهار کرد: بررسیها در عملکرد ظرفیت صنایع استان نشان میدهد که ۵ درصد صنایع استان با ظرفیت بالای ۹۰ درصد فعالیت میکنند. ۱۵ درصد صنایع میان ۷۰ تا ۹۰ درصد دارای ظرفیت هستند و ۱۵ درصد صنایع میان ۵۰ تا ۷۰ درصد ظرفیت فعالیت دارند و ۱۰ درصد صنایع زیر ۱۰ درصد ظرفیت فعالیت دارند. ۵۵ درصد صنایع نیز میان ۱۰ تا ۵۰ درصد ظرفیت فعالیت دارند.
جودکی گفت: این ارقام نشاندهنده کمبود سرمایهگذاری و حمایتهای بانکی است و مشکلات مربوط به سرمایه در گردش و پایین بودن منابع مالی، مانعی جدی در مسیر فعالیت صنایع است. ارائه تسهیلات بانکی هدفمند میتواند این چالشها را کاهش دهد.
وی افزود: بررسی واردات استان در سال گذشته نشان میدهد که ۶۲ درصد واردات شامل مواد اولیه یا ماشینآلات بوده است که این امر تأکید میکند تخصیص ارز باید به سمت حمایت از تولید هدایت شود.
مشکلات بورس کالا در تأمین مواد اولیه
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی بیان کرد: در زمینه تأمین مواد اولیه از بورس کالا، چالشهایی نظیر رقابت ناعادلانه و اجرای ناکارآمد دستورالعملها دیده میشود. اقدامات هماهنگ میان دستگاههای مسئول برای رفع این مشکلات ضروری است.
جودکی در پایان تصریح کرد: استان مرکزی ظرفیتهای چشمگیری در تکمیل زنجیرههای تولید، بهخصوص در صنایع دارویی و غذایی دارد. با استفاده از توانمندی بخش خصوصی و همافزایی دستگاههای مختلف، میتوان این ظرفیتها را بهطور کامل به کار گرفت.
انتهای خبر/
درباره نویسنده
نظرات:
هنوز نظری ثبت نشده است. شما اولین نفری باشید که نظر میگذارید!
- «علی فاضلی» نایبقهرمان مسابقات قویترین مردان شد
- آخرین وضعیت پروژه ۸۱۰۰ واحدی مسکن ملی
- برگزاری اجتماعات یادگیری معلمان
- تلخ و شیرینهای ۴ ساله خانه ملت!
- دادستان جدید خمین معرفی شد
- حادثه تلخ بمباران شهر اراک در دوران دفاعمقدس
- مسیرهای راهپیمایی روز قدس در استان مرکزی
- مجتمع آب سنگین خنداب را بیشتر بشناسید
- «حسین افضلی» بازرس کل استان مرکزی شد
- تأثیر هوش مصنوعی در تکامل دین
آخرین اخبار
- تاسوعای فراهان بیعت با ولایت
- شهر ساوه در سوگ شب عاشورا
- زنجیرزنی زیر سایهی علم عباس (ع) در تلخاب
- کاروان غم هیات رزمندگان اسلام در اراک
- آئین سنتی چهارپایهخوانی در ساوه اجرا شد
- تعزیه حضرت عباس در تفرش
- مراسم تاسوعای حسینی در ساوه
- تاسوعای حسینی در اراک با حضور پرشور مردم
- پیروی از ولایتفقیه تحقق سعادت جامعه است
- ایران غنیسازی را متوقف نکرده است
- مشاهده بیشتر