مدیرعامل شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره) شازند گفت: بیش از ۹۵ درصد قطعات و تجهیزات مورد نیاز پالایشگاه شازند بومیسازی شده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «دیار آفتاب» مجید رجبی عصر امروز در دومین همایش سالیانه پژوهش و فناوری شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره) شازند افزود: بیش از ۹۵ درصد قطعات و تجهیزات مورد نیاز پالایشگاه شازند بومیسازی شده است و انتظار داریم در سایه همکاری شایسته با سازندگان و شرکتهای تولیدکننده داخلی این توان امسال ۱۰۰ درصدی شود.
وی با اشاره به بومیسازی بیش از ۲۰ هزار قطعه توسط شرکتهای دانش بنیان، اظهار کرد: سازندگان داخلی همواره اثبات کردهاند که در کنار پالایشگاهها هستند و اکنون مدیران این مجموعه استفاده از توان و ظرفیت شرکتهای دانشبنیان، شرکتها و سازندگان داخلی را اولویت نخست خود میدانند.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره) شازند با بیان اینکه امروز انواع کاتالیستها توسط شرکتهای داخلی ساخته میشود، اشاره کرد: کاتالیستی که انحصار ساخت آن تنها در اختیار چند شرکت خاص اروپایی و آمریکایی بود؛ امروز ایران به عنوان نخستین کشور در منطقه با همکاری دو شرکت بهداش و رز اروند به دانش ساخت این کاتالیست پیچیده دست یافته است.
وی ادامه داد: این شرکت با تکیه بر دستاوردهای علمی و پژوهشی روز دنیا و با همکاری مراکز پژوهشی، دانشگاهها و شرکتهای فناور، نوآور، خلاق و دانش بنیان، با تعریف پروژههای پژوهشی در راستای نیاز این مجتمع صنعتی و توسعه فناوریهای مرتبط با آن میپردازد.
رجبی طرح مطالعاتی اجرای روش تلفیقی گیاه پالایش و میکروبی به منظور تصفیه پسابهای ورودی به پوند و طراحی بستر نرمافزاری منعطف برنامهریزی تولید و زمان بندی تعمیرات اساسی را از مهمترین طرحهای پژوهشی انجام شده در شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره) شازند عنوان کرد.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره) شازند تصریح کرد: برنامه استقرار و توسعه مدیریت فناوری، امکان سنجی و طراحی مفهومی احداث نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۳۵ مگاوات، امکان سنجی و طراحی مفهومی احداث واحد و فاز تکمیلی طراحی بستر نرم افزاری منعطف برنامهریزی تولید و زمان بندی تعمیرات اساسی از مهمترین طرحهای پژوهشی آینده این شرکت است.
ضرورت تعامل میان دانشگاه، دولت و صنعت برای توسعه دانشمحور
در ادامه مدیرکل دفتر نوآوری و کسب و کار نوین معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری گفت: تحول و پایداری اقتصادی و خلق ثروت ماندگار در تولید با سرمایهگذاری در بخش پژوهش و توجه به دانش فنی محقق میشود.
مریم ملونی در دومین همایش سالانه پژوهش و فناوری اظهار کرد: تعامل میان دانشگاه، دولت و صنعت برای توسعه دانشمحور کشور ضروری است و اکنون دانش و فناوری تعیینکننده مرزهای رقابتی در جهان هستند و ایران نیز برای نقشآفرینی مؤثر باید رویکرد پیشرویی در حوزه صنعت و انرژی اتخاذ کند.
وی با اشاره به اینکه ساختار همکاری دانشگاهها، صنایع و دولت باید بیش از پیش یکپارچه شود، افزود: صنعت پالایشگاه بهعنوان یکی از صنایع پایه میتواند پیشران توسعه سایر بخشهای اقتصادی کشور باشد و اگر بتوانیم چالشهای صنعت را شناسایی و فرصتهای موجود را به دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری منعکس کنیم، میتوانیم از اثرات سرریز فناوری بهخوبی بهرهبرداری کنیم.
اختصاص ۹۰۰ میلیارد ریال برای اجرای پروژههای پژوهشی
«مهدی دژحسینی» در دومین همایش سالانه پژوهش و فناوری شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره) شازند، افزود: در زمان تحریم پژوهشگران بسیاری از تجهیزات را بومیسازی کرده و از این تهدید به عنوان فرصت استفاده کردند.
وی ادامه داد: همین شرایط باعث تولید و بومی سازی کاتالیستهای داخلی شد و حتی فرصت صادراتی هم برای شرکتهای دانش بنیان فراهم شد.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با اشاره به اینکه سهم اعتبارات پژوهشی از تولید ناخالص ملی در ایران نیم درصد است، اظهار کرد: سهم اعتبارات پژوهشی تولید ناخالص در جهان سه تا ۴ درصد است و این مهم باید در کشور ما تقویت شود.
دژحسینی بیان کرد: ۹۰۰ میلیارد ریال در برنامه ششم توسعه شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران برای اجرای پروژههای پژوهشی اعتبار تخصیص داده شد که ۳۵۰ میلیارد ریال آن همچنان دریافت نشده و نیاز است منابع مالی بیشتری برای پروژههای پژوهشی در نظر گرفته شود.
گفتنی است در این همایش چهار تفاهمنامه شرکت پالایش نفت امام خمینی(ره) شازند و شرکت دانشبنیان انرژی برد کیان با موضوع مطالعه امکان سنجی طرح پایلوت مجتمع سیکل ترکیبی و گازی سازی یکپارچه، تفاهم نامهای با موضوع ارزیابی و اندازه گیری فرهنگ HSED در بین کارکنان شرکت با دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تفاهمنامهای با موضوع طرح مطالعاتی تجزیه و تحلیل خطرات شغلی و ایمنی شغلی با دانشکده بهداشت علوم پزشکی تبریز و تفاهم نامهای با موضوع امکان سنجی، طراحی مفهومی و تعیین چیدمان و ظرفیت نیروگاه تلفیقی خورشیدی، بادی و برق آبی با دانشگاه اراک، امضاء شد.
در پایان از پژوهشگران برتر با اهدای لوح تقدیر تجلیل بعمل آورد شد.
انتهای خبر/
- ۵ فرماندار استان مرکزی منصوب شدند
- تصادف محور قدیم ساوه با یک مصدوم
- بارش برف در شهر فرمهین
- انفجار کپسول اکسیژن طبی در اراک
- فاز 3 پروژه شهید سلیمانی آماده تحویل است
- فرماندار جدید کمیجان معرفی شد
- وحدت با الگوی حضرت علی (ع)
- مداحان خط مقدم روشنگری در جامعه هستند
- لغو معافیت مالیاتی کامیونهای ایرانی توسط ترکیه
- مکتب حاجقاسم نماد وطندوستی
- شهید سلیمانی نماد مقاومت
- مراسم بزرگداشت ۹ دی در اراک برگزار میشود
- سرپرست فرمانداری شهرستان فراهان منصوب شد
- شهدای دانشجو نماد علم و ایثار هستند
- شهید سلیمانی ملاک ولایتمداری
- نمایشگاه صنعت ساختمان در اراک برپا شد
- آتشنشانی اراک مجهز به نردبان ۶۴ متری شد
- سایه سنگین آلودگی بر کلانشهر اراک
- ایستادگی مقابل متجاوز امری لازم است
- آئین معارفه فرماندار اراک
- صرفهجویی برای مقابله با ناترازی ضروری است
- بازگشت استقلال به آزادی
- آلومینیوم به مصاف استقلال خوزستان میرود
- مرغداران خواستار نظارت دقیقتر بر واردات هستند
- پرهیزگار و باتقوا باشید
- سوره «زمر» آیات ۴۱ تا ۴۷
- اختیارات فرماندار ساوه بیشتر شود
- ساوه هنوز به سطح مطلوب نرسیده است
- ایثارگری مقاومت پیروزی را رقم زد
- شفافسازی مصرف مالیات موجب اعتماد مردم میشود
- هدف کنگره دانشآموزی اعتلای فرهنگ شهادت باشد
- حادثه پلاسکو اولین ماموریت شهید «نظری» بود
- جشن پیروزی مقاومت در ساوه برگزار شد
- آموزش و پرورش از ارکان اصلی نظام است
- آموزش مهارتهای زندگی در مدارس گسترش مییابد
- عدالت آموزشی از اولویتهای دولت است
- اهتمام دولت به توسعه زیرساختهای آموزشی
- سرپرست معاونت سیاسی استانداری مرکزی معرفی شد
- نمایشگاه مبلمان در اراک دایر میشود
- پتروشیمی گچساران به برجهای فرآیندی تجهیز میشود
- پخش سریال «گاندو» از شبکه افق
- حماس پیروز شد
- کارگران اخراجی هم عیدی میگیرند
- سفر معاون وزیر آموزش و پرورش به مرکزی
- طارمی چندمین بازیکن ارزشمند جهان است
- رگبار باران در جنوب شرق کشور
- آتشسوزیهای لسآنجلس ناکامی غربیها را نمایان کرد
- رژیم صهیونیستی از درون فرو خواهد ریخت
- برای خدا و اسلام خدمت کنیم
- سوره «زمر» آیات ۴۸ تا ۵۶
- مشاهده بیشتر